latoking 08.06.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam wszystkich forumowiczówWłaśnie żywotność mojego pieca się skończyła po 15 latach użytkowania. Był to Seko 23 KW. Dom ma powierzchnię 200 m2, ale powierzchnie ogrzewania to ok 160m2. Dom jest z budowany z 2 warstw: pustaków i cegły między którymi wsadzony jest styropian. Okna w ogrzewanych pomieszczeniach są nowe, tylko w jednym pokoju są starsze grybowskie okna z podwójną szybą. Komin ma długość ok 9 m i średnicę 16 cm. Zrobiony jest z kamionki.Moje pytanie jest takie czy mogę zainstalować kocioł ze zdolnym spalaniem? Byłem w sklepie i facet mi powiedział że do dolnego spalania średnica komina musi wynosić co najmniej 20 cm.Jeżeli mógłbym założyć taki piec to jaki polecacie tak do 3500 zł i z jakim osprzętem.pozdrawiami czekam na rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts