Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka czy łupek granitowy na podjazd?

Recommended Posts

strasznie mało na forum o łupku granitowym - czy to nie jest dobry material na podjazd? kosztuje mniej niz kostka granitowa, tylko za połozenie trzeba nieco wiecej zaplacic, ale i tak wychodzi to taniej niz kostka. Czy ktoś z Was ma podjazd z łupka? Stoję wlasnie przed dylematem co polozyc na podjazd, szukam opinii o łupku a tu cisza;)

łupek granitowy jako materiał wychodzi 2-3 razy taniej od kostki. Kupują go Ci którzy mają duże powierzchnie oraz Ci którzy lubią nieregularności. Trzeba umieć to położyć, żeby nie wylatywało. Cienkie muszą być kładzione pionowo. Reszt to rzecz gustu.

W Poznaniu odśnieżam łupek grubą szczotką. Nie łopatą. Ale u nas zwykle jest mało śniegu.

Zdjęcia łupka w cenniku na mojej www.

• 7 months później...
dzieki blechert, napisalam do Ciebie maila przed południem, widziales juz?;)

Nefer - lubię męża i dlatego chcę dbać o jego kondycję fundując mu np wlasnie odsniezanie;)

Witam,

Chciałbym podpytać czy udało się zrealizować zadanie z położeniem łupka granitowego ? W nadchodzącym sezonie chciałbym wykonać właśnie podjazd i ścieżkę za dom dla auta *(ok 120-140m2) i szukam opinii ;)

Jeżeli macie już zrealizowane może pochwalicie się kosztami i codziennym użytkowaniem ?

pozdrawiam ... Marcin

• 2 months później...
Ja mam u siebie kostkę od Kost-Bet i jestem zadowolony. Druga zima za nami, a póki co nawet jednej plamki nie widać i ani jednego u szczerbienia. Kostkę kładli mi spece od nich, więc to na pewno ma ogromne znacznie na późniejsze jej użytkowanie.

Witam,

Chciałbym podpytać czy udało się zrealizować zadanie z położeniem łupka granitowego ? W nadchodzącym sezonie chciałbym wykonać właśnie podjazd i ścieżkę za dom dla auta *(ok 120-140m2) i szukam opinii ;)

Jeżeli macie już zrealizowane może pochwalicie się kosztami i codziennym użytkowaniem ?

pozdrawiam ... Marcin

120 m2 - 140 m2 - to niewiele więc i różnica będzie nie duża między kostką i łupkiem - zdecydowanie kostka

• 2 years później...