basbur 09.06.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 strasznie mało na forum o łupku granitowym - czy to nie jest dobry material na podjazd? kosztuje mniej niz kostka granitowa, tylko za połozenie trzeba nieco wiecej zaplacic, ale i tak wychodzi to taniej niz kostka. Czy ktoś z Was ma podjazd z łupka? Stoję wlasnie przed dylematem co polozyc na podjazd, szukam opinii o łupku a tu cisza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Zabójcze dla obcasów i niewygodne w odśnieżaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 10.06.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nefer, piszesz o łupku, kostce czy o jednym i drugim? o obcasy sie nie boje, a odsniezac bedzie mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.06.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 PIszę o łupku. Dlatego zdecydowałam się na kostkę. Nie lubisz swojego męża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.06.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 łupek granitowy jako materiał wychodzi 2-3 razy taniej od kostki. Kupują go Ci którzy mają duże powierzchnie oraz Ci którzy lubią nieregularności. Trzeba umieć to położyć, żeby nie wylatywało. Cienkie muszą być kładzione pionowo. Reszt to rzecz gustu. W Poznaniu odśnieżam łupek grubą szczotką. Nie łopatą. Ale u nas zwykle jest mało śniegu.Zdjęcia łupka w cenniku na mojej www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 10.06.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 dzieki blechert, napisalam do Ciebie maila przed południem, widziales juz? Nefer - lubię męża i dlatego chcę dbać o jego kondycję fundując mu np wlasnie odsniezanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.06.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Czy cena za metr położenia kostki z obrzeżami i podsypką jest niższa niż 90 pln ? Jeśli tak - bierz łupek. Mnie się jedna kostka granitowa spodobała- niestety wychodziło znacznie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankaimarcin 22.01.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 dzieki blechert, napisalam do Ciebie maila przed południem, widziales juz? Nefer - lubię męża i dlatego chcę dbać o jego kondycję fundując mu np wlasnie odsniezanie;) Witam, Chciałbym podpytać czy udało się zrealizować zadanie z położeniem łupka granitowego ? W nadchodzącym sezonie chciałbym wykonać właśnie podjazd i ścieżkę za dom dla auta *(ok 120-140m2) i szukam opinii Jeżeli macie już zrealizowane może pochwalicie się kosztami i codziennym użytkowaniem ? pozdrawiam ... Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachari 27.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Granit niezależnie od postaci jest w mojej opini jednym z najładniejszych dostępnych materiałów. A czy łupek czy kostka? Oba ładne, a efekt uzależniony od innwencji i fantacji wykonawcy. Pewnie, że obsługa w zimie nie jest taka jak kostki betonowej ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolove 02.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Ja mam u siebie kostkę od Kost-Bet i jestem zadowolony. Druga zima za nami, a póki co nawet jednej plamki nie widać i ani jednego u szczerbienia. Kostkę kładli mi spece od nich, więc to na pewno ma ogromne znacznie na późniejsze jej użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 04.04.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam, Chciałbym podpytać czy udało się zrealizować zadanie z położeniem łupka granitowego ? W nadchodzącym sezonie chciałbym wykonać właśnie podjazd i ścieżkę za dom dla auta *(ok 120-140m2) i szukam opinii Jeżeli macie już zrealizowane może pochwalicie się kosztami i codziennym użytkowaniem ? pozdrawiam ... Marcin 120 m2 - 140 m2 - to niewiele więc i różnica będzie nie duża między kostką i łupkiem - zdecydowanie kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 06.04.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 120 m2 - 140 m2 - to niewiele więc i różnica będzie nie duża między kostką i łupkiem - zdecydowanie kostka Jak małe dzieci to kostka bez fazowa: wózki, rowerki i inne wehikuły. Dzieciakom super się po tym jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 08.04.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 strasznie mało na forum o łupku granitowym Nie ma czegoś takiego jak łupek granitowy ! to jest odpad poprodukcyjny, ale wiadomo łatwiej sprzedać łupek niż odpad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosłoń 08.04.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 łupek nie jest tak stabilny jak kostka, dlatego moim zdaniem zdecydowanie kostka, mało ścieralna, wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 02.03.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) . Edytowane 3 Marca 2016 przez k***a*z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapatom 03.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Generalnie łupek prezentuje się naprawdę okazale, ale jednak z jego użytkowaniem są problemy. Źle położony będzie pękał i odchodził i fkatycznie odśnieżanie go to katorga. Ze swojej strony mogę zaproponować rozwiązanie pośrednie czyli kostkę granitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 05.03.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Tzw. łupek granitowy to zwykły odpad, daję to ludziom za darmo pod warunkiem że sami sobie załadują. Jeśli ktoś decyduje się na to to radził bym układać na suchym betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts