greyzone 25.06.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Co to za fundament-pod kurnik? Jak dwie wywrotki tylko wejdą do środka?U mnie było 11 wywrotek-piasek płukany. Po zagęszczeniu i ułożeniu instalacji wod-kan ja zalałem betonem który kręciłem po pozostałości piasku z zasypywania i cementu-stosunek 3 do 1czyli 3 szypy piasku jedna cementu. Dodatkowo było położone lekkie zbrojenie z kratownic pręt fi4. Zalany był na grubość dwóch bloczków b20.Tam gdzie będziesz miał działowe ścianki możesz zrobić tak jak myślisz czyli zrobić coś w rodzaju uzbrojonej ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 26.06.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Jak bym miał w tej samej cenie pospółkę i żwirek to wybieram żwirek. Dlaczego? Żwir jest mniej podatny na kapilarne podciąganie wilgoci z gruntu. Jak będziesz zagęszczał zagęszczarką to dlaczego ma się nie zagęścić. Grubsze frakcje zagęszczają taki np. kliniec. Żwiru nie da rady zagęścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 26.06.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Co to za fundament-pod kurnik? Jak dwie wywrotki tylko wejdą do środka? U mnie było 11 wywrotek-piasek płukany. Po zagęszczeniu i ułożeniu instalacji wod-kan ja zalałem betonem który kręciłem po pozostałości piasku z zasypywania i cementu-stosunek 3 do 1czyli 3 szypy piasku jedna cementu. Dodatkowo było położone lekkie zbrojenie z kratownic pręt fi4. Zalany był na grubość dwóch bloczków b20. Tam gdzie będziesz miał działowe ścianki możesz zrobić tak jak myślisz czyli zrobić coś w rodzaju uzbrojonej ławy. A kto powiedział, że dwie wywrotki tylko się zmieszczą? Dwie wywrotki na razie mam przywiezione i próbuje się dowiedzieć czy dalej zamawiać u tego samego dostawcy (ma tylko ten żwirek) czy u kogoś innego pospółkę. Skoro może być problem z zagęszczeniem to muszę chyba trochę przemieszać ten żwirek z piachem lub żwirek rozsypać na spód wykopu. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 26.06.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Najpierw cały piach do zagęszczenia a później żwir z tym, że musisz wynająć jakąś ekstra zagęszczarke(taką co waży ponad 200kg) bo inaczej tego dobrze nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 26.06.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Najpierw cały piach do zagęszczenia a później żwir z tym, że musisz wynająć jakąś ekstra zagęszczarke(taką co waży ponad 200kg) bo inaczej tego dobrze nie zrobisz. No to jest problem bo żwirek jest wrzucony do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 04.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 żwiru nie zagęści bo nie ma tarcia (klinowania się) między kruszywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts