Adec 10.06.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Sytuacja jest następująca:Właściciel działki rolnej podzielił ją na 8 działek budowlanych wraz z drogą dojazdową.Firma geodezyjna która dokonała podziału wystąpiła o warunki zabudowy.Warunki podziału zostały wydane a w nich zapis o planowanej sieci wodociągowej oraz iż planowane uzbrojenie jest wystarczające dla zamierzanie budowlanego. Zakupiłem jedną z działek i jako nowy właściciel będę występował o warunki zabudowy dla mojej działki.Wysłałem zapytania do energetyki i wodociągów i dostałem odpowiedzi:Z energetyki pozytywną, a z wodociągów iż nie ma możliwości podłączenia się, ponieważ w pobliżu nie przebiega żaden wodociąg. Czy w tym przypadku mogę wystąpić o warunki zabudowy wraz z studnią? Chciałem jeszcze dodać iż nie ma w gminie MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cofee 20.09.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 tak. można wystąpić o warunki zabudowy ale jako planowane źródło przyłączenia wody podać studnię i dostarczyć informację z wodociągów , iż brak jest możliwości przyłączenia wody z wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts