grregg 10.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu kwesti połączenia ociepleń ścian z ściany fundamentowej. W chwili obecnej sytuacja wygląda tak jak w załącznikach. Styrodur został ułożony do wysokości izlolacji poziomej fundamentów. Niestety wykonawcy nie dopchali styroduru do końca wysokości ściany fundamentowej i teraz pojawiła mi się 2-5cm szpara. Czy wystarczy, że w tą szparę (pomiędzy izolacją poziomą a styrodurem) wpuszczę piankę? Czy może powinienem najpierw dociąć małe paski styroduru? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/169329-po%C5%82%C4%85czenie-ocieplenia-%C5%9Bcian-z-ociepleniem-%C5%9Bciany-fundamentowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 19.07.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Mam prośbę o pomoc w rozwiązaniu kwesti połączenia ociepleń ścian z ściany fundamentowej. W chwili obecnej sytuacja wygląda tak jak w załącznikach. Styrodur został ułożony do wysokości izlolacji poziomej fundamentów. Niestety wykonawcy nie dopchali styroduru do końca wysokości ściany fundamentowej i teraz pojawiła mi się 2-5cm szpara. Czy wystarczy, że w tą szparę (pomiędzy izolacją poziomą a styrodurem) wpuszczę piankę? Czy może powinienem najpierw dociąć małe paski styroduru? Z góry dzięki za pomoc. Proponuję jeszcze poczekać z docieplaniem i uzupełnianiem czegokolwiek. Uzupełnienie ocieplenia można wykonać na etapie izolowania ścian. Zamiast wkładać paski najlepiej użyć pianki poliuretanowej, ale wypełniać nie tylko przestrzeń między styrodurem i izolacją z papy, ale również listwą startową (cokołową) Jedna uwaga do prezentacji zamieszczonej pod linkiem. Przed włożeniem wełny mineralnej w listwę cokołową należy włożyć kawałek siatki zbrojącej, dopiero potem wełnę mineralną. Przy zaciąganiu kleju siatka z listwy startowej powinna być przykryta siatką układaną od góry elewacji. Edytowane 19 Lipca 2012 przez lukasz.sokol Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/169329-po%C5%82%C4%85czenie-ocieplenia-%C5%9Bcian-z-ociepleniem-%C5%9Bciany-fundamentowej/#findComment-5424008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts