Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moskitiery do okien z roletami

Recommended Posts

Gość Konto usunięte_12*
Takie zintegrowane rolety z moskitierą wykonuje firma PORTOS z Kalisza. Mam jednak z nimi sporo kłopotów. Łatwo się zacinają, gdy w prowadnice dostaną się jakieś zanieczyszczenia. Dodatkowo dochodzą kłopoty z producentem, który wycofał np. słabe rygle (wykonywane na wtryskarce) i nie produkuje ich już jako części zamienne. Od roku :mad: nie mogę się doczekać wymiany!!!

Też mam coś takiego od innego producenta. Myślałem, że będzie tak fajnie. A skończyło się na tym, że początkowo większą część sprężyn odpowiedzialnych za wciąganie moskitier do puszki zostało wymienionych. Teraz wszystkie moskitiery mam non-stop opuszczone, bo w zasadzie po co je podnosić.

Drugi raz nie zrobiłbym ich. Za wiele mniejsze pieniądze dajesz normale moskitiery na ramce tylko do tych okien, które rzeczywiście otwierasz.

Gość Konto usunięte_12*
Za wiele mniejsze pieniądze dajesz normale moskitiery na ramce tylko do tych okien, które rzeczywiście otwierasz.

...no i trzeba mieć miejsce na ich bezpieczne przechowywanie, aby się nie podarły :)

Bo zimą przecież nie ma sensu ich trzymać zamontowanych w oknie ;)

ptaszki wyskubując sobie żarełko porobiły dziury
Gdzie było to żarełko :eek:

Moje ramkowe mają prawie 15 lat i wyglądają jakby dopiero co zostały założone,siatka sprężysta,mocna i zupełnie innego gatunku niż ta którą można kupić "na rzepy". Teraz też nie biorę zintegrowanych z roletą tylko ramkowe,bo sprawdziły się świetnie.Mycie-bajka.Zdejmuję ramkę i do wanny pod prysznic,szast prast i czyste(a jak czyścić zintegrowane?).

Gdzie było to żarełko :eek:

Moje ramkowe mają prawie 15 lat i wyglądają jakby dopiero co zostały założone,siatka sprężysta,mocna i zupełnie innego gatunku niż ta którą można kupić "na rzepy". Teraz też nie biorę zintegrowanych z roletą tylko ramkowe,bo sprawdziły się świetnie.Mycie-bajka.Zdejmuję ramkę i do wanny pod prysznic,szast prast i czyste(a jak czyścić zintegrowane?).

to prysznic do rolety w tym przypadku:)

• 1 year później...
Odświeżę temat, bo mam jedno pytanie - czy jest w ogóle taka możliwość żeby zamontować moskitierę na drzwiach balkonowych gdy są rolety zewnętrzne? No i jeszcze żeby dało się wychodzić przez te drzwi :)

Jest taka możliwość, tylko trzeba to przewidzieć przed zamontowaniem rolety i dać podwójna prowadnice, tak żeby roleta była bardziej odsunięta od okna. Wtedy można dać moskitierę drzwiową otwieraną lub przesuwaną (otwierana nie przy każdym profilu się zmieści - brak miejsca na przykręcenie zawiasu po zamocowaniu prowadnicy na ramie)

Taaa, zdążyłam się już zorientować, że jak się tego nie przewidzi wcześniej, to po zamontowaniu okien i rolet pozostaje kombinowanie i rzeźba. Wymyśliliśmy póki co, żeby moskitierę dać przed roletę - przykręcić zawiasy do muru przed prowadnicą rolety... dałoby się tak? Jakieś minusy takiego rozwiązania?

• 4 years później...
Odświeżam temat. Czy pojawiły się jakieś nowe możliwości montażu moskitier w oknach gdzie zamontowane są rolety zewnętrze, przy jednoczesnym swobodnym korzystaniu z takich okien i drzwi tarasowych

Nie ma nowych możliwości ..

Moskitierna na drziw balkonowe / tarasowe są wykonane z aluminium (rama) a siatka z włókna szklanego i otwiera sie ja na zewnatrz.

Nie ma możliwości zainstalowania takich moskitiert jak roleta jest zamontowana przy samym oknie , jest jedynie możloiwośc jak roleta jest zamontowana na murze.