ekmir 11.06.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Czy są moskitiery, które można zamontować obok rolet, tak żeby skrzynka moskitiery (obok skrzynki rolety) była schowana w ociepleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 11.06.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Takie zintegrowane rolety z moskitierą wykonuje firma PORTOS z Kalisza. Mam jednak z nimi sporo kłopotów. Łatwo się zacinają, gdy w prowadnice dostaną się jakieś zanieczyszczenia. Dodatkowo dochodzą kłopoty z producentem, który wycofał np. słabe rygle (wykonywane na wtryskarce) i nie produkuje ich już jako części zamienne. Od roku nie mogę się doczekać wymiany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.06.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Też mam coś takiego od innego producenta. Myślałem, że będzie tak fajnie. A skończyło się na tym, że początkowo większą część sprężyn odpowiedzialnych za wciąganie moskitier do puszki zostało wymienionych. Teraz wszystkie moskitiery mam non-stop opuszczone, bo w zasadzie po co je podnosić.Drugi raz nie zrobiłbym ich. Za wiele mniejsze pieniądze dajesz normale moskitiery na ramce tylko do tych okien, które rzeczywiście otwierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 11.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Za wiele mniejsze pieniądze dajesz normale moskitiery na ramce tylko do tych okien, które rzeczywiście otwierasz. ...no i trzeba mieć miejsce na ich bezpieczne przechowywanie, aby się nie podarły Bo zimą przecież nie ma sensu ich trzymać zamontowanych w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.06.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 U mnie ramkowe wiszą sobie na oknie całą zimę.Bez sensu żeby wisiały i bez sensu je zdejmować (poza ich myciem oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.06.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam U mnie też zamontowane są cały rok, jedyny minus to to, że musiałem po 4 latach wymienić siateczkę, ptaszki wyskubując sobie żarełko porobiły dziury i ... konieczna była wymiana ale zapłaciłem grosze za samą siatkę więc nie ma bólu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.06.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 W końcu mam posty potwierdzające moją opinie o moskitierach zintegrowanych z roletą Będę miał gdzie klientów odsyłać do poczytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.06.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 ptaszki wyskubując sobie żarełko porobiły dziuryGdzie było to żarełko Moje ramkowe mają prawie 15 lat i wyglądają jakby dopiero co zostały założone,siatka sprężysta,mocna i zupełnie innego gatunku niż ta którą można kupić "na rzepy". Teraz też nie biorę zintegrowanych z roletą tylko ramkowe,bo sprawdziły się świetnie.Mycie-bajka.Zdejmuję ramkę i do wanny pod prysznic,szast prast i czyste(a jak czyścić zintegrowane?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.06.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Gdzie było to żarełko Moje ramkowe mają prawie 15 lat i wyglądają jakby dopiero co zostały założone,siatka sprężysta,mocna i zupełnie innego gatunku niż ta którą można kupić "na rzepy". Teraz też nie biorę zintegrowanych z roletą tylko ramkowe,bo sprawdziły się świetnie.Mycie-bajka.Zdejmuję ramkę i do wanny pod prysznic,szast prast i czyste(a jak czyścić zintegrowane?). to prysznic do rolety w tym przypadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.06.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam Gdzie było to żarełko żarełko samo wpadało na siateczkę, a ptaszek przylatywał i dziobał taki urok mieszkania przy granicy lasu no i może odrobina mojej winy, że moich nigdy nie kąpałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 07.07.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Odświeżę temat, bo mam jedno pytanie - czy jest w ogóle taka możliwość żeby zamontować moskitierę na drzwiach balkonowych gdy są rolety zewnętrzne? No i jeszcze żeby dało się wychodzić przez te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.07.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Odświeżę temat, bo mam jedno pytanie - czy jest w ogóle taka możliwość żeby zamontować moskitierę na drzwiach balkonowych gdy są rolety zewnętrzne? No i jeszcze żeby dało się wychodzić przez te drzwi Jest taka możliwość, tylko trzeba to przewidzieć przed zamontowaniem rolety i dać podwójna prowadnice, tak żeby roleta była bardziej odsunięta od okna. Wtedy można dać moskitierę drzwiową otwieraną lub przesuwaną (otwierana nie przy każdym profilu się zmieści - brak miejsca na przykręcenie zawiasu po zamocowaniu prowadnicy na ramie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 09.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Taaa, zdążyłam się już zorientować, że jak się tego nie przewidzi wcześniej, to po zamontowaniu okien i rolet pozostaje kombinowanie i rzeźba. Wymyśliliśmy póki co, żeby moskitierę dać przed roletę - przykręcić zawiasy do muru przed prowadnicą rolety... dałoby się tak? Jakieś minusy takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 09.05.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Odświeżam temat. Czy pojawiły się jakieś nowe możliwości montażu moskitier w oknach gdzie zamontowane są rolety zewnętrze, przy jednoczesnym swobodnym korzystaniu z takich okien i drzwi tarasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.05.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Jakie masz to okno? 1 skrzydłowe ? 2 skrzydłowe ? przesuwne ? Moskiteiry plisowane trochę ułatwiają czasem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.05.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Odświeżam temat. Czy pojawiły się jakieś nowe możliwości montażu moskitier w oknach gdzie zamontowane są rolety zewnętrze, przy jednoczesnym swobodnym korzystaniu z takich okien i drzwi tarasowych Nie ma nowych możliwości .. Moskitierna na drziw balkonowe / tarasowe są wykonane z aluminium (rama) a siatka z włókna szklanego i otwiera sie ja na zewnatrz. Nie ma możliwości zainstalowania takich moskitiert jak roleta jest zamontowana przy samym oknie , jest jedynie możloiwośc jak roleta jest zamontowana na murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts