Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierzchamotki w Wołowinie - podkrakowska budowa :)

Recommended Posts

justynka - u nas codziennie cuś. Jelenie, sarny, bażanty, wiewiórki, lisy no i te dziki..... Poprzedniej nocy tak zryły działkę że glebogryzarki nie trzeba :rotfl: Tylko saren i lisów nie udało mi sie uchwycic na fotkach. Jelonek przychodzi regularnie. Nawet zeżarł mi jedynego rododendrona i klka wrzosów ale jest tak uroczy, ze nie umiem sie na niego złościć ;) Bażanty, wiewiórki i pozostałe ptactwo żywia się tym co wrzuce do karmnika :) Dziki spacerowały dobre 15min. Nawet filmik nagrałam. Byłam sama wtedy z młodą i miałam niezłego pietra bo wiedziałam że locha jak ma przy sobie młode to potrafi być agresywna. Podchodziła dośc blisko i bałam się, że jak sie wq.... to do salonu mi wskoczy :eek: Wezwałam tatę na pomoc. Jak przyjechał (bardziej z ciekawości :p ) to stały niemal pod drzwimi wejsciowymi :jawdrop: Ale wystarczyło że gwizdnął i poszły w las .....

Najbardziej przeraził mnie ich rozmiar. Szczerze to nie zdawałam sobie sprawy ze dzik moze być taki wielki :jawdrop: Jeden z nich jak mały żubr wyglądał :sick:

Jakie decyzje odnosnie drzwi wejsciowych??

• Odpowiedzi 571
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kinia to ja ci muszę filmik od siebie przesłać bo ja mam jakies 500m od domu prawie zoo, które bardzo lubię :)

Emilko, ja zoo mam 40m od tarasu, tuz za płotem . I mogłabym godzinami stać i patrzeć przez okna . Po prostu uwielbiam miejsce w którym mieszkam.

Pina, doprawdy nie rozumiem co Cię tak rozbawiło :rolleyes::lol2: :rolleyes:.... p.s. dziki nakarmiłaś :p:P:P?

:p :P :p

same się nakarmiły :) Ja im tylko "spiżarnię" udostępniam ;)

uffff ale zwierzyniec u ciebie Kinga:) lepiej nie dokarmiaj tych dzików:)

działkę masz ogrodzoną>>>????

Monia, a myslisz, że dałyby rade przez ogrodzenie?

:no:

działka nieogrodzona dlatego zwierzyna podchodzi pod sam dom :jawdrop:

Ale ja to lubię :oops:

----------------------------------------------------------------------------------------

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki. Tęsknie za Wami dlatego zaglądam czasami ale musze Wam równocześnie powiedzieć, że niesamowicie długi jest dzień bez fm :) Fm to złodziej czasu :yes:

Kinga słyszałam, że jak głodne to i ogrodzenie im nie dziwne (chyba, że jakieś masywne, betonowe)...a skoro po 1. to lubisz, po 2. masz darmowe zoo, po 3. oszczędzasz na glebogryzarce (lub sile mięśni szanownego małżonka, jako urządzenia do przekopania ogródka), po 4. zaprzyjaźniłaś się z nimi - to po co zmieniać ;) i jeszcze kasę na ogrodzenie wydawać:lol2::lol2::lol2:

Fajnie, że zaglądasz :hug:, a fm to wieeeelki złodziej czasu, ale i fajne pole do "kontaktów międzyludzkich" :p:P:P

Kinga

fm to wieeeelki złodziej czasu, ale i fajne pole do "kontaktów międzyludzkich" :p:P:P

:yes::yes::yes::yes:

Ta dziczyzna chyba jakas coraz smielsza do ludzi sie robi tak blisko podchodza , albo to ludzie coraz blizej ich siedlisk sie buduja.

U nas podobno w niedalekim lasku tez dziki sa ale ja ich jeszcze nie widzialam , za to bazanty sarenki i jelonki codziennie kolo naszej działki biegaja, dzieci sie ciesza ale na szczescie u nas ogrodzenie solidne bo chyba bym sie bała :D

Monia pokaże, pokaże....(wcześniej pewnie się jeszcze pochwalę pięknie rozłożonymi rułami od podłogówki...) tylko cierpliwości...

M. się znów deleguje, więc trochę nie ogarniam :sick:..

nadmienię tylko, że wczoraj gdy kolejny raz patrzyliśmy na te przestrzenie (które po tynkach i wylewkach wydają się całkiem całkiem...) nieśmiało padło stwierdzenie, że może jednak te 60x60 na podłogę.....:rolleyes:

Edytowane przez Justka_krk

Monia pokaże, pokaże....(wcześniej pewnie się jeszcze pochwalę pięknie rozłożonymi rułami od podłogówki...) tylko cierpliwości...

M. się znów deleguje, więc trochę nie ogarniam :sick:..

nadmienię tylko, że wczoraj gdy kolejny raz patrzyliśmy na te przestrzenie (które po tynkach i wylewkach wydają się całkiem całkiem...) nieśmiało padło stwierdzenie, że może jednak te 60x60 na podłogę.....:rolleyes:

:wave::wave::wave::wave: nareszcie:D