Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierzchamotki w Wołowinie - podkrakowska budowa :)

Recommended Posts

Ivy lampa daje baaaardzo dużo światła :yes: - w zasadzie na tyle dobrze oświetla schody i podświetla korytarz, że spokojnie mogłoby tej drugiej lampy nie być. U nas też schody bez okna, wysokie, żadnych kinkietów, podświetleń schodów i lampa sprawdza się w 100%. Zdjęcia postaram się uzupełnić, ale pewnie bliżej weekendu lub tuż po, bo jeszcze dziś kucie łazienki, ostatnie (mam nadzieję:rolleyes:) poprawki gładziowo - malarskie...doczekaliśmy się szuflad, szaf i drzwi w garderobach, więc gdy tylko uda nam się przerzucić wszystko z kartonów do tychże mebli, będę fociła wszystko, co mi pod obiektyw wpadnie :)

Super , będę bardzo wdzięczna za dodatkowe foty. Lamp z tej serii jest trochę wiec tylko musze wybrac najładniejsza :-) U nas tez nie ma żadnego dodatkowego oświetlenia i raczej ciemnawo jest :-) Trzymam kciuki za sukces w poprawkach i uzupełnianiu reszty :rolleyes:

• Odpowiedzi 571
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Justka masz wyobraźnię ;) tak jak napisałam, nie zamierzam kontynuować.

Dzięki za informacje odnośnie szklanej balustrady, zastanawiam się czy bym wytrzymała, tj. sprzątać nie lubię, ale mieć czysto już tak :rotfl: Zastanawia mnie też czy taka balustrada spełnia swoją funkcję jak traci się równowagę (oczywiście życzę abyś nie musiała przetestować :no: ) hmmm :rolleyes: baaaardzo mi się podoba :yes:

Edytowane przez Venus_m

No no , koleżanko . Brawo !!! Jest PIKNIE :yes: :yes: :yes:

Pozdrawiam :)

własnym oczom nie wierzę! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2okulary.gif....Pina się ujawniła :jawdrop::jawdrop::jawdrop: dzięki za komplementa :hug: - wpadaj częściej :yes: bo smutno bez Ciebie...

Super , będę bardzo wdzięczna za dodatkowe foty. Lamp z tej serii jest trochę wiec tylko musze wybrac najładniejsza :-) U nas tez nie ma żadnego dodatkowego oświetlenia i raczej ciemnawo jest :-) Trzymam kciuki za sukces w poprawkach i uzupełnianiu reszty :rolleyes:

Ivy tak jak pisałam ta lampa była wyborem z konieczności, widziałam ją w internecie ale nie przekonywała nas specjalnie (po prostu chcieliśmy inną), przypadkiem w Witku zobaczyliśmy ją na żywo i okazała się na tyle znośna, że się zdecydowaliśmy :yes:

Dzięki za informacje odnośnie szklanej balustrady, zastanawiam się czy bym wytrzymała, tj. sprzątać nie lubię, ale mieć czysto już tak :rotfl: Zastanawia mnie też czy taka balustrada spełnia swoją funkcję jak traci się równowagę (oczywiście życzę abyś nie musiała przetestować :no: ) hmmm :rolleyes: baaaardzo mi się podoba :yes:

Balustrada spełnia swoją funkcję w 100% - mam małe dziecko, więc jego bezpieczeństwo w naszym domu było priorytetem...jeśli chodzi o czystość, jest czysto, a że kilka paluchów zostaje na niej odbitych - przy małym dziecku odcisk palca na szkle to najmniejszy problem :yes:

Justka masz wyobraźnię ;) tak jak napisałam, nie zamierzam kontynuować.

Venus ustalmy jedno, żeby uniknąć nieporozumień na przyszłość - wątek jest budowlany i chciałabym utrzymać go w tym temacie (przynajmniej na razie), wszelkie odwiedziny i komentarze (zarówno słowa uznania jak i krytyka - byle konstruktywna) są bardzo (!) mile widziane, pod warunkiem, że dotyczą tematów budowlano - wykończeniowych....natomiast nie życzę sobie komentarzy: na temat stylu w jakim piszę, odnośnie treści moich postów oraz mojej osoby. To mój watek, ja jestem autorem, więc to uszanuj.

Odnośnie szklanej balustrady. Tez mam , trochę inną bo z elementami drewna ale jednak szkło w 90%. Jak ją planowałam to wiele osób mi pukało w głowę że będę załować bo : paluchy, paluchy, paluchy.... Lenki ofkors :) Zrobiłam (ja z tych upartych :p ) . Paluchy były, owszem. Czyściłam a one pojawiały się po kilku minutach :lol2:. Minął rok. Dziecko urosło i z 2,5 latka stało się świadomym i sprawnym fizycznie 3,5latkiem. Biega po schodach niemalże z zamkniętymi oczami i ZAWSZE bez trzymanki. Szkło przecieram microfibrą co piątek - bardziej z przyzwyczajenia niż z konieczności. Wniosek: nie było sensu rezygnować z marzeń dla 12 miesięcy ścierania odcisków :no:

Justka :hug:

Kiedy mnnie zaprosisz na tę czerwoną sofę, hę??? ;)

Odnośnie szklanej balustrady. Tez mam , trochę inną bo z elementami drewna ale jednak szkło w 90%. Jak ją planowałam to wiele osób mi pukało w głowę że będę załować bo : paluchy, paluchy, paluchy.... Lenki ofkors :) Zrobiłam (ja z tych upartych :p ) . Paluchy były, owszem. Czyściłam a one pojawiały się po kilku minutach :lol2:. Minął rok. Dziecko urosło i z 2,5 latka stało się świadomym i sprawnym fizycznie 3,5latkiem. Biega po schodach niemalże z zamkniętymi oczami i ZAWSZE bez trzymanki. Szkło przecieram microfibrą co piątek - bardziej z przyzwyczajenia niż z konieczności. Wniosek: nie było sensu rezygnować z marzeń dla 12 miesięcy ścierania odcisków :no:

Justka :hug:

Kiedy mnnie zaprosisz na tę czerwoną sofę, hę??? ;)

Kinga, dokładnie tak samo myślałam :yes:, młody w końcu podrośnie (nawet jeśli się drugi junior trafi to też kiedyś podrośnie) a balustrada będzie (mam nadzieję) na lata....na razie mam paluchy bo Młody nie przyzwyczajony jeszcze do schodów, ale pewnie za chwilę też zacznie "jazdę bez trzymanki":p

zaproszona się powinnaś czuć już od dawna:yes:, wprawdzie do sofy brakuje stolika, ale kielonki z winiaczkiem możemy w rękach trzymać :lol2:, daj mi chwilę na ogarnięcie się z przeziębienia i wpadaj - jak tylko najdzie Cię ochota:yes:

Mnie interesuje rozwiązanie dokładnie takie jak u Justki na rotulach, zastanawia mnie czyszczenie schodów i dojeżdżanie do szkła przy rotuli...a może dystans jest taki że nie powstają mazy? :rolleyes:

myjąc szmatą nie ma problemu, mopem też - tylko właśnie przy szkle trzeba mniej zamaszyście machać :lol2:, dystans jest, ale nie taki spory... ja mimo paluchów jestem bardzo zadowolona, że obstawałam za swoim i przeforsowałam tą balustradę, ku niechęci M. (teraz twierdzi, że nic innego by nam nie pasowało :rolleyes:)

Pinia no właśnie Ty masz tę balustradę osadzoną w drewnianej ramie?

Mnie interesuje rozwiązanie dokładnie takie jak u Justki na rotulach, zastanawia mnie czyszczenie schodów i dojeżdżanie do szkła przy rotuli...a może dystans jest taki że nie powstają mazy? :rolleyes:

no właśnie ja się tego bałam dlatego mam inną balustradę (wisi nad stopniami) a poza tym bieg schodów mam zdystansowany od ściany ok 1cm zatem myjąc schody nie maziam ściany . Pozwole sobie przypomnieć moje schody :p

DSC_0455.jpgzdjęcia z telefonu 118.jpg

Justynko - jednej rzeczy bym się "czepła" w tej Twojej pięknej balustradzie. Mianowicie tego miejsca które zaznaczyłam. Obawiałabym się, że ktoś kiedyś łapę rozwali na tym kancie :sick: Wystarczyło skośny fragment balustrady zrobić wyższy o te 5cm? żeby kanty się zlicowały..... Nie uważasz tak? Jak się czepiam to mnie pogoń :p

jquk.jpg

Ps. teraz lece koleżance projektować kuchnię ;) ale jak wróce to zaglądnę

Justynko - jednej rzeczy bym się "czepła" w tej Twojej pięknej balustradzie. Mianowicie tego miejsca które zaznaczyłam. Obawiałabym się, że ktoś kiedyś łapę rozwali na tym kancie :sick: Wystarczyło skośny fragment balustrady zrobić wyższy o te 5cm? żeby kanty się zlicowały..... Nie uważasz tak? Jak się czepiam to mnie pogoń :p

[ATTACH=CONFIG]213214[/ATTACH]

Ps. teraz lece koleżance projektować kuchnię ;) ale jak wróce to zaglądnę

Może zlicowanie w narożach przemilczmy.....

pan, który robił się lekko "machnął" i stąd taki zonk :rolleyes:...( niby chcemy, żeby jeszcze tą najmniejszą część wyregulowali bo według nas jest krzywo, więc może trochę się poprawi)....kanty są lekko zaokrąglone i w sumie nie poczułam, żeby w którymkolwiek miejscu można było się zahaczyć ( jak ją zamontowali to przejechałam łapami po wszystkich krawedziach, właśnie w celu sprawdzenia "bezpieczeństwa" dla dziecia :rolleyes: )

przypominać Ci nic nie będę ale za to pokaże to co nowe :) Świeże więc cieszy w tej chwili najbardziej. Jakby co to w 90% wykonałam to sama :D

Kinga chylę czoła http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif szacun babo bo wyszło świetnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif:yes:

Wydaje mi się, że to u Ciebie w kuchni montowałaś srebrne żaluzje (chyba nawet głosowaliśmy nad kolorem czy grubością :rolleyes:) - zadowolona z nich jesteś? podzielisz się namiarem na wykonawcę (cena do strawienia?) muszę pilnie coś u siebie zrobić, a kompletnie nie mam pomysłu żaluzje, rolety, firany, zasłony, zazdrostki... :confused:

Kinga chylę czoła http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif szacun babo bo wyszło świetnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif:yes:

Wydaje mi się, że to u Ciebie w kuchni montowałaś srebrne żaluzje (chyba nawet głosowaliśmy nad kolorem czy grubością :rolleyes:) - zadowolona z nich jesteś? podzielisz się namiarem na wykonawcę (cena do strawienia?) muszę pilnie coś u siebie zrobić, a kompletnie nie mam pomysłu żaluzje, rolety, firany, zasłony, zazdrostki... :confused:

Tak, ja mam żaluzje aluminiowe, 5cm lamele, kolor "srebrny" - kocham je wię polecam i Tobie. Najważniejsze jest to, że kurzu na nich nie widać :sick: :oops: Odkurzam je średnio raz na miesiąc. Do moich 2 okien kosztowały ok 1200zł . Skalmar z Krakowa .