ivy17 18.09.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Ivy lampa daje baaaardzo dużo światła - w zasadzie na tyle dobrze oświetla schody i podświetla korytarz, że spokojnie mogłoby tej drugiej lampy nie być. U nas też schody bez okna, wysokie, żadnych kinkietów, podświetleń schodów i lampa sprawdza się w 100%. Zdjęcia postaram się uzupełnić, ale pewnie bliżej weekendu lub tuż po, bo jeszcze dziś kucie łazienki, ostatnie (mam nadzieję) poprawki gładziowo - malarskie...doczekaliśmy się szuflad, szaf i drzwi w garderobach, więc gdy tylko uda nam się przerzucić wszystko z kartonów do tychże mebli, będę fociła wszystko, co mi pod obiektyw wpadnie Super , będę bardzo wdzięczna za dodatkowe foty. Lamp z tej serii jest trochę wiec tylko musze wybrac najładniejsza U nas tez nie ma żadnego dodatkowego oświetlenia i raczej ciemnawo jest Trzymam kciuki za sukces w poprawkach i uzupełnianiu reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Justka masz wyobraźnię tak jak napisałam, nie zamierzam kontynuować. Dzięki za informacje odnośnie szklanej balustrady, zastanawiam się czy bym wytrzymała, tj. sprzątać nie lubię, ale mieć czysto już tak Zastanawia mnie też czy taka balustrada spełnia swoją funkcję jak traci się równowagę (oczywiście życzę abyś nie musiała przetestować ) hmmm baaaardzo mi się podoba Edytowane 19 Września 2013 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 19.09.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No no , koleżanko . Brawo !!! Jest PIKNIE :yes: Pozdrawiam własnym oczom nie wierzę! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2okulary.gif....Pina się ujawniła :jawdrop: dzięki za komplementa - wpadaj częściej bo smutno bez Ciebie... Super , będę bardzo wdzięczna za dodatkowe foty. Lamp z tej serii jest trochę wiec tylko musze wybrac najładniejsza U nas tez nie ma żadnego dodatkowego oświetlenia i raczej ciemnawo jest Trzymam kciuki za sukces w poprawkach i uzupełnianiu reszty Ivy tak jak pisałam ta lampa była wyborem z konieczności, widziałam ją w internecie ale nie przekonywała nas specjalnie (po prostu chcieliśmy inną), przypadkiem w Witku zobaczyliśmy ją na żywo i okazała się na tyle znośna, że się zdecydowaliśmy Dzięki za informacje odnośnie szklanej balustrady, zastanawiam się czy bym wytrzymała, tj. sprzątać nie lubię, ale mieć czysto już tak Zastanawia mnie też czy taka balustrada spełnia swoją funkcję jak traci się równowagę (oczywiście życzę abyś nie musiała przetestować ) hmmm baaaardzo mi się podoba Balustrada spełnia swoją funkcję w 100% - mam małe dziecko, więc jego bezpieczeństwo w naszym domu było priorytetem...jeśli chodzi o czystość, jest czysto, a że kilka paluchów zostaje na niej odbitych - przy małym dziecku odcisk palca na szkle to najmniejszy problem Justka masz wyobraźnię tak jak napisałam, nie zamierzam kontynuować. Venus ustalmy jedno, żeby uniknąć nieporozumień na przyszłość - wątek jest budowlany i chciałabym utrzymać go w tym temacie (przynajmniej na razie), wszelkie odwiedziny i komentarze (zarówno słowa uznania jak i krytyka - byle konstruktywna) są bardzo (!) mile widziane, pod warunkiem, że dotyczą tematów budowlano - wykończeniowych....natomiast nie życzę sobie komentarzy: na temat stylu w jakim piszę, odnośnie treści moich postów oraz mojej osoby. To mój watek, ja jestem autorem, więc to uszanuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Justka nigdy nie chciałam Cię urazić i przykro mi, że tak myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.09.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Odnośnie szklanej balustrady. Tez mam , trochę inną bo z elementami drewna ale jednak szkło w 90%. Jak ją planowałam to wiele osób mi pukało w głowę że będę załować bo : paluchy, paluchy, paluchy.... Lenki ofkors Zrobiłam (ja z tych upartych ) . Paluchy były, owszem. Czyściłam a one pojawiały się po kilku minutach . Minął rok. Dziecko urosło i z 2,5 latka stało się świadomym i sprawnym fizycznie 3,5latkiem. Biega po schodach niemalże z zamkniętymi oczami i ZAWSZE bez trzymanki. Szkło przecieram microfibrą co piątek - bardziej z przyzwyczajenia niż z konieczności. Wniosek: nie było sensu rezygnować z marzeń dla 12 miesięcy ścierania odcisków Justka Kiedy mnnie zaprosisz na tę czerwoną sofę, hę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Pinia no właśnie Ty masz tę balustradę osadzoną w drewnianej ramie? Mnie interesuje rozwiązanie dokładnie takie jak u Justki na rotulach, zastanawia mnie czyszczenie schodów i dojeżdżanie do szkła przy rotuli...a może dystans jest taki że nie powstają mazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 19.09.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Odnośnie szklanej balustrady. Tez mam , trochę inną bo z elementami drewna ale jednak szkło w 90%. Jak ją planowałam to wiele osób mi pukało w głowę że będę załować bo : paluchy, paluchy, paluchy.... Lenki ofkors Zrobiłam (ja z tych upartych ) . Paluchy były, owszem. Czyściłam a one pojawiały się po kilku minutach . Minął rok. Dziecko urosło i z 2,5 latka stało się świadomym i sprawnym fizycznie 3,5latkiem. Biega po schodach niemalże z zamkniętymi oczami i ZAWSZE bez trzymanki. Szkło przecieram microfibrą co piątek - bardziej z przyzwyczajenia niż z konieczności. Wniosek: nie było sensu rezygnować z marzeń dla 12 miesięcy ścierania odcisków Justka Kiedy mnnie zaprosisz na tę czerwoną sofę, hę??? Kinga, dokładnie tak samo myślałam , młody w końcu podrośnie (nawet jeśli się drugi junior trafi to też kiedyś podrośnie) a balustrada będzie (mam nadzieję) na lata....na razie mam paluchy bo Młody nie przyzwyczajony jeszcze do schodów, ale pewnie za chwilę też zacznie "jazdę bez trzymanki":p zaproszona się powinnaś czuć już od dawna:yes:, wprawdzie do sofy brakuje stolika, ale kielonki z winiaczkiem możemy w rękach trzymać , daj mi chwilę na ogarnięcie się z przeziębienia i wpadaj - jak tylko najdzie Cię ochota:yes: Mnie interesuje rozwiązanie dokładnie takie jak u Justki na rotulach, zastanawia mnie czyszczenie schodów i dojeżdżanie do szkła przy rotuli...a może dystans jest taki że nie powstają mazy? myjąc szmatą nie ma problemu, mopem też - tylko właśnie przy szkle trzeba mniej zamaszyście machać , dystans jest, ale nie taki spory... ja mimo paluchów jestem bardzo zadowolona, że obstawałam za swoim i przeforsowałam tą balustradę, ku niechęci M. (teraz twierdzi, że nic innego by nam nie pasowało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.09.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Pinia no właśnie Ty masz tę balustradę osadzoną w drewnianej ramie? Mnie interesuje rozwiązanie dokładnie takie jak u Justki na rotulach, zastanawia mnie czyszczenie schodów i dojeżdżanie do szkła przy rotuli...a może dystans jest taki że nie powstają mazy? no właśnie ja się tego bałam dlatego mam inną balustradę (wisi nad stopniami) a poza tym bieg schodów mam zdystansowany od ściany ok 1cm zatem myjąc schody nie maziam ściany . Pozwole sobie przypomnieć moje schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Obie wersje ładne Justka dzięki za opinię, muszę mężowi ją przedstawić o ile zdecydujemy się na szkło w ogóle paluchy to nie problem, bo jak same piszecie dzieci szybko rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.09.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Justynko - jednej rzeczy bym się "czepła" w tej Twojej pięknej balustradzie. Mianowicie tego miejsca które zaznaczyłam. Obawiałabym się, że ktoś kiedyś łapę rozwali na tym kancie Wystarczyło skośny fragment balustrady zrobić wyższy o te 5cm? żeby kanty się zlicowały..... Nie uważasz tak? Jak się czepiam to mnie pogoń Ps. teraz lece koleżance projektować kuchnię ale jak wróce to zaglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 19.09.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kinga przypomniałabyś więcej niż tylko schody , bo ja stara jestem i pamięć już nie ta :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 19.09.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Justynko - jednej rzeczy bym się "czepła" w tej Twojej pięknej balustradzie. Mianowicie tego miejsca które zaznaczyłam. Obawiałabym się, że ktoś kiedyś łapę rozwali na tym kancie Wystarczyło skośny fragment balustrady zrobić wyższy o te 5cm? żeby kanty się zlicowały..... Nie uważasz tak? Jak się czepiam to mnie pogoń [ATTACH=CONFIG]213214[/ATTACH] Ps. teraz lece koleżance projektować kuchnię ale jak wróce to zaglądnę Może zlicowanie w narożach przemilczmy..... pan, który robił się lekko "machnął" i stąd taki zonk ...( niby chcemy, żeby jeszcze tą najmniejszą część wyregulowali bo według nas jest krzywo, więc może trochę się poprawi)....kanty są lekko zaokrąglone i w sumie nie poczułam, żeby w którymkolwiek miejscu można było się zahaczyć ( jak ją zamontowali to przejechałam łapami po wszystkich krawedziach, właśnie w celu sprawdzenia "bezpieczeństwa" dla dziecia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ooo Justka tylko wiesz to tak jak z kartką papieru, jak przejedziesz świadomie palcem to się nie skaleczysz, jak będziesz robić porządek w papierach to się skaleczysz. Przynajmniej wiem na co zwrócić uwagę. Bramkę planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 19.09.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Mam nadzieję, że u nas mimo wszystko obejdzie się bez drastycznych wydarzeń z powodu balustrady Pytasz o bramkę na szczycie schodów? nie, nic takiego nie planujemy - nie ma potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Tak, o bramkę dla juniora myślałam, że te robi się na górze i na dole jak u Admetki u mnie różnica taka, że ja będę mieć kiedyś niemowlę, wy już macie podrośniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.09.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kinga przypomniałabyś więcej niż tylko schody , bo ja stara jestem i pamięć już nie ta :P:P przypominać Ci nic nie będę ale za to pokaże to co nowe Świeże więc cieszy w tej chwili najbardziej. Jakby co to w 90% wykonałam to sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.09.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 przypominać Ci nic nie będę ale za to pokaże to co nowe Świeże więc cieszy w tej chwili najbardziej. Jakby co to w 90% wykonałam to sama ] super pokażesz bliżej zagłówek, może jakiś instruktarz co i jak:popcorn: bardzo fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 20.09.2013 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 przypominać Ci nic nie będę ale za to pokaże to co nowe Świeże więc cieszy w tej chwili najbardziej. Jakby co to w 90% wykonałam to sama Kinga chylę czoła http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif szacun babo bo wyszło świetnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Wydaje mi się, że to u Ciebie w kuchni montowałaś srebrne żaluzje (chyba nawet głosowaliśmy nad kolorem czy grubością ) - zadowolona z nich jesteś? podzielisz się namiarem na wykonawcę (cena do strawienia?) muszę pilnie coś u siebie zrobić, a kompletnie nie mam pomysłu żaluzje, rolety, firany, zasłony, zazdrostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.09.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Kinga chylę czoła http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif szacun babo bo wyszło świetnie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Wydaje mi się, że to u Ciebie w kuchni montowałaś srebrne żaluzje (chyba nawet głosowaliśmy nad kolorem czy grubością ) - zadowolona z nich jesteś? podzielisz się namiarem na wykonawcę (cena do strawienia?) muszę pilnie coś u siebie zrobić, a kompletnie nie mam pomysłu żaluzje, rolety, firany, zasłony, zazdrostki... Tak, ja mam żaluzje aluminiowe, 5cm lamele, kolor "srebrny" - kocham je wię polecam i Tobie. Najważniejsze jest to, że kurzu na nich nie widać Odkurzam je średnio raz na miesiąc. Do moich 2 okien kosztowały ok 1200zł . Skalmar z Krakowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.09.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Justka chyba były nam obiecane jakies foty :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts