maartaa33 07.01.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa33 07.01.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 i ostatnie.Może akurat coś Cię zainspiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Justynka- ja juz tu byłam ze 2 razy ale chyba cos nie ogarniam tych piekarników. Tzn ogólnie wiem z czym problem. Miało byc jedno obok drugiego ale okazuje się że mikro mniejsze od piekarnika więc sie nie zgrają a w dodatku nie czarne tylko inox.... Nie rozuniem natomiast tego : Zaczęłam rozważać więc coś takiego: piekarnik z mikro w jednym i parowy osobny, ale jestem strasznie nieprzekonana do tego kombi piekarnik/mikro - ktoś z Was użytkuje? Czy to oznacza że w tej wersji są czarne i w tym samym rozmiarze.... Jesli tak to poszłabym w to Musisz szukac tylko kombi z pojemnym środkiem bo wiem ze z tym różnie bywa. Ale z drugiej strony będziesz miec piekarnik parowy obok....... Czy w takim parowym mozna wyłączyć parę i wtedy piecze jak zwykły piekarnik ???? Ja nigdy nie miałam parowego, nawet chęci na niego nie miałam więc po prostu nie orientuje się w temacie Jesli natomiast okazałoby się, że wersja druga zgadza się tylko wymiarami a nie kolorem (czyli ze tez jest inox) to pomysl nad wersją 1 tylko z szuflada podtrzymującą ciepło - ją zazwyczaj montuje się pod piekarnikiem ale Ty mogłabyś zamontowac pod mikro wyrównując tym samym poziom.... A moze odejść od firmy lodówkowej i piekarnik i mikro wziąc z innej parafiii???? u mnie lodówka samsung a piekarnik i mikro whirlpool. Lodówka czarna , sprzeta inox.... Nie gryza się Jedyne co to nie namawiałabym na lodówkę inox. Czarna o wiele lepsza w utrzymaniu co własnie pisałam dziś u siebie ...... Nie widac paluchów i o wiele łatwiej je zmyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 08.01.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Zamotałam - cała ja....żeby mieć opcję równoległą musiałabym zastosować takie dwa ustrojstwa: zwykły piekarnik z funkcją mikrofalówki oraz obok drugi piekarnik parowy...i jestem skłonna na to przystać, tylko nie wiem, czy ta mikrofalówka w piekarniku jest fajna/wygodna w obsłudze - czy to się sprawdza? czy jednak osobne mikro jest lepsze? Kinga zaręczam, że u mnie lodówka czarna a sprzęta inox będą sobie skakały do oczu , a nawet jeśli jakimś cudem nie, to ja w nocy spokojnie przez to spać nie będę - muszą być z jednej parafii - ot, takie skrzywienie nad szufladą grzewczą myślałam, ale jakoś nie widzę jej dużego zastosowania w naszym przypadku, a wywalać tysiaka (+/-) tylko po to, żeby mi się sprzęty licowały....to już naprawdę wolę dwa piekarniki zakupić Lodówę inox mam teraz - za kolejną podziękuję nawet tony magnesów nie są w stanie zasłonić paluchów. Dziś wpadłam na jeszcze inną opcję - piekarnik zwykły, obok piekarnik parowy-oba piękne, czarne, wręcz identyczne, a małe tradycyjne mikro zamknięte w szafce - w końcu jest ich w tej kuchni od groma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 pisze z tel więc zwiezle . wydaje mi się ze w przypadku mikrofali i piekar w jednym mniej sprawdza się funkcja piekarnia bo ten w tym przypadku mało pojemny . mikro chyba działa najnormalniej w świecie. tak mi się wydaje. ostatni pomysł fajny tylko po co ci wtedy 2 piekarniki. czy pieczesz dużo czy tylko do utrzymania symetrii. może lepiej wtedy w kawiarke zainwestować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 08.01.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 kawiarka będzie przy lodówce , Pieczemy 'normalnie' - ale widząc jak na Ciebie podziałała nowa kuchnia to mogę sądzić, że też zacznę piec na potęgę ( z tego co podczytywałam, to parowy jest super do mięs, zapiekanek itp, natomiast zwykły do ciast) - do lepienia chyba się nie przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 gdzie ta kawiarka ??? Nie widze ???? http://img203.imageshack.us/img203/8192/ppad1.jpg http://img51.imageshack.us/img51/6725/ppaf1.jpg http://img5.imageshack.us/img5/8212/ppae1.jpg http://img14.imageshack.us/img14/2332/ppai1.jpg http://img856.imageshack.us/img856/326/ppj1.jpg http://img100.imageshack.us/img100/553/ppac1.jpg http://img837.imageshack.us/img837/6391/ppaa1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 08.01.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Bo to ostatnia wersja kuchni, już nie zmieniałam wizualizacji wrzuconej tutaj - na ostatnim zdjęciu w tym słupku z prawej... Mam niedługo dostać ostateczną wersję kuchni - z drobnymi zmianami, to najwyżej wtedy się pochwalę - ale podłoga nadal zostaje w absolutnie nieakceptowalnym przez Ciebie kolorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Bo to ostatnia wersja kuchni, już nie zmieniałam wizualizacji wrzuconej tutaj - na ostatnim zdjęciu w tym słupku z prawej... Mam niedługo dostać ostateczną wersję kuchni - z drobnymi zmianami, to najwyżej wtedy się pochwalę - ale podłoga nadal zostaje w absolutnie nieakceptowalnym przez Ciebie kolorze... ale lacobel i hokerki juz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 08.01.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 :no:, lacobel będzie albo bezbarwny albo w kolorze ściany - czyli szary , hokery widziałam śliczne czarne na stalowych nóżkach i pewnie takie wybiorę...w kuchni planuję jeszcze czerwone dodatki - wiesz, pomidor, papryka - fantazyjnie ułożone na blacie no i nawiązanie do tej czerwieni w łazience i salonie - ale baaardzo umiarkowanie - mam nadzieję, że wyjdzie tak fajnie, jak wizualizuję to sobie w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 nie ma chyba lacobelu bezbarwnego bo lacobel to szkło malowane a potem klejone. Gdyby było bezbarwne to by klej prześitywał ... No to bedzie szary Papryke i pomidory się chowa do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.01.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam serdecznie, świetny domek się szykuje! Czy w tym bajorku przed Waszym domem da się pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 13.01.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Też witam W bajorku jest stosunkowo głęboko, ale woda jest krystalicznie czysta, bardzo dużo ryb. W wakacje nawet podczas kąpieli mąż wypatrzył raka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 JUstka-ja chyba sie tez zamotalam w tych piekarnikach-ale ja mam mikrofale i piekarnik osobno i zgrywaja sie wielkoscia;)-tylko piekarnik jest w wersji rozmiarowej mikrofali;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 13.01.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Też witam W bajorku jest stosunkowo głęboko, ale woda jest krystalicznie czysta, bardzo dużo ryb. W wakacje nawet podczas kąpieli mąż wypatrzył raka. Oj, to ja bym się chyba w takim miejscu zakochała, miejsce jak na wakacje. PS> Lubię czerwony we wnętrzach, bardzo ciekawa jestem jak udadzą Ci się w rzeczywistości pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 14.01.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Sprawa piekarników rozwiązana - M. miał się zająć 'sprzętami' kuchennymi i znalazł to, co chciałam w jednakowych aranżacjach, wymiarach itp... i jeszcze urażonym tonem oznajmił: "przecież Ci mówiłem, że się tym zająłem i jest wszystko ustalone - z czego ty jak zwykle robisz problem i jeszcze na FM piszesz i namieszałaś tylko" - póki co jeszcze problemu nie robiłam, a jedynie 'problem' zauważyła projektantka kuchni ... Następnego dnia po tej uprzejmej wymianie zdań przyniósł mi do domu wydruki sprzętów, opisane, pogrupowane producentami i powiedział, żebym sobie wybrała..no więc wybrałam: Siemensa, wszystko pięknie czarne (udaję, że tych inoxowych wstawek nie widzę ), wymiarowo jednakowe, pasujące - cud miód DorkaS - fakt, miejsce piękne (póki co), bo jak się zacznie 'zaludniać' to już tak uroczo może nie być...wnętrz sama jestem ciekawa, bo aktualnie są to nasze 'szalone wizje'...:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 25.01.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No to se poczytałam;) Wow, tempo macie niesamowite. Domek fantastyczny, ale i tak Inwestor Junior najfajniejszy;)Współczuję tych decyzji, które musisz podejmować tak szybko i zazdroszczę Męża angażującego się w sprawy sprzętowe. Co do kuchni, to projekt wygląda super, dla mnie wersja z lodówką niesymetrycznie, ale głównie po to, żeby jak najmniej latać z tymi pomidorami i paprykami od lodówki do zlewu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 30.01.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam ella&co w naszym skromnych, betonowych progach... tak, tempo jest zawrotne (z ważnych lub bardziej ważnych powodów:rolleyes:) więc często bywa ciężko i nerwowo, ale za każdym razem jak jadę 'na działkę' i widzę nasz dom, to rekompensuje mi to wszystkie trudności teraz mamy 'chwilową' przerwę technologiczną, bo gdyby nie zima (która akurat w TYM roku postanowiła być zimą prawdziwą..) to pewnie już bylibyśmy po tynkach przygotowani do wylewek... Projekt kuchni też bardzo nam się podoba:p , wprowadzamy jeszcze drobne zmiany kosmetyczne i próbujemy znaleźć ciemno bordową dużą płytkę podłogową - póki co bez sukcesu:sick: ... Męża muszę pochwalić, bo się angażuje - choć ten entuzjazm sprzętowy to podejrzewam, że ma drugie dno - związane z moją 'lekką ręką do wydawania pieniędzy' Pozdrawiam i zapraszam częściej, choć teraz za wiele nie ma do oglądania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 30.01.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Zima chyba wszystkich wstrzymała:( Mó Mąż to chyba zapomniał, że my nie w Kalifornii mieszkamy, tyle rzeczy chciał przez zimę nadgonić Z utęsknieniem wyczekujemy wiosny, a przez ten długi czas oczekiwania, długie wieczory i oglądanie i podczytywanie postępów innych to tylko wzrost kosztów inwestycji, bo to tu coś wpadnie, a tam się spodoba... Też tak macie? Sto pomysłów na minutę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Justka-DZIEKUJE CI STRASZLIWIE-Ty wiesz za co:hug::hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts