Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierzchamotki w Wołowinie - podkrakowska budowa :)

Recommended Posts

Justka witam :bye:

Łazienka z czarną wanną i sama wanna super :yes: jednak odradzam bardzo ładne blaty pod umywalkę w kształcie litery L. Uwierz mi, że cokół jest niezbędny, inaczej będzie niewygodnie, a zrobienie cokołu w blacie tak skierowanym mija się z estetyczną wizją :eek: Ja mam cokół 6 cm - za mały :sick:

Płytki, ja mam też 60. 45 cm moim zdaniem będą wyglądać fatalnie :sick: Te jasne płytki do jadalni super, a jakie fugi? bo szachownica tak sobie, a jasne zaraz się ubrudzą i też będzie szachownica :rolleyes:

Wiem, że prosto z mostu, ale chciałaś rady :p

• Odpowiedzi 571
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczynki dziękuję za odwiedziny :hug:...

nie wiem, czy dobrze opisałam o co mi chodzi z płytkami, więc doprecyzuję: w kuchni chcemy położyć te płytki bordowe 45 (nie ma opcji znaleźć takich 60 )...natomiast na reszcie powierzchni chcielibyśmy ułożyć te jasne 60 - tylko nie wiem, czy jest szansa, że na linii styku 45/60 da się to jakoś fajnie rozwiązać, tak, żeby nie raziło w oczy i nie wywoływało chęci zrywania płytek za każdym razem jak się spojrzy....któraś z Was ma takie kombinacje?

Hazelka skoro tak chętnie oferujesz pomoc to ja poproszę - namiar na 'moje' stołki do jadalni :lol2: :lol2: :lol2:

Venuska dzięki za poradę cokołową- w ub. tygodniu wysłałam do pani projektant ostateczne uwagi i właśnie prosiłam o zmianę na jeden ciągły blat i szuflady po d spodem - funkcjonalność przeze mnie przemówiła.... :)

justyna witaj. my już się znamy, ale jeszcze u ciebie ne byłam. bo mnie bardziej wykańczanie interesuje niż stan surowy:) i sama budowa.

plytki absolutnie nie mieszalabym na jednej plaszczyżnie, powierzchni , rozmiaro i rozmiaru plytek:). pomysl ,że za kilka lat wam yto się nie spodoba i nic z tym nie da się zrobić , tylko kuć.ja bym poolożyła na calości te beżowe ^0-siątki.

z plytek ceglanych bym zrezygnowala. a zrobilabym ścianę w tym kolorze:) nawet oblożoną plytkami. ale nie podłogę:) Justyna ta podloga zdominuje ci kuchnię.

wanna śliczna i zostawilabym umywalki biale, żeby znow nie mieszać we wnętrzu

Monia , dzieki za odwiedziny :hug: wiem, wiem, betony to nie Twój target, a przynajmniej takie betony,jakie póki co mam u siebie :p....

Sęk w tym, że założenie czerwonej podłogi w kuchni było od początku, i nie wiem, czy uda nam się w jakiś sposób odejść od tej wizji... :)

Venuska - nie ma szans na znalezienie płytek bordowych 60 :no: - szukaliśmy ponad pół roku, łącznie z wykonaniem na zamówienie, ale takiej ilości nikt się nie chce podjąć zrobić....

boję się, że jedynym rozwiązaniem będzie poszukanie jasnych 45 na resztę :sick:...

Justka, pooglądałam focie i na razie na szybko przeczytałam po łebkach:rolleyes: I nie wiem co ty chcesz, ale mi się wybory które do tej pory dokonałaś bardzo podobają, a sam dom robi wielkie wrażenie, powiedziałabym nawet nie dom a, willa :rolleyes:

Ale, w problemach podłogowych nie pomogę, nie zgadzam się na bordową płytkę w kuchni, przy Twoich założeniach i planach kuchennych:P

Ta jasna płyteczka 60x60 jest śliczna i nie wiem czego nie chcesz jej dać do kuchni?:p

Czarna łazienka mniam :rolleyes::jawdrop:

Venuska , nie wiem, czy uwierzysz, ale rozmawiałam pół godz. temu z M. i mówiliśmy, że może pasek z czarnych wąskich płytek nawiązujący do kuchni :yes:..:)

wiem, że nikomu z Was nie podoba się ten pomysł, ale my jesteśmy zakochani w tym projekcie kuchni właśnie w dużej mierze przez kolor podłogi:rolleyes:....porozmawiamy jeszcze z jakimś fliziarzem, i chyba spróbujemy....najwyżej za kilka lat będziemy kuć...;)....

w końcu fm pokazuje, że budowanie / remontowanie uzależnia, więc w razie niewypału z podłogą - pretekst będzie jak znalazł :p

:jawdrop::jawdrop::jawdrop: właśnie zauważyłam,że dzięki naszym pogawędkom zostałam stałym bywalcem forum

http://emotikona.pl/gify/pic/06tanczaca-dziewczyna.gif

w związku z czym zapraszam na toast:

http://img203.imageshack.us/img203/4183/toaste.jpg

sorry za warunki polowe ;), następne świętowanie ważnego wydarzenia obiecuję już na kanapie:

http://img838.imageshack.us/img838/6168/54564239760511700251413.jpg

Edytowane przez Justka_krk

justynko no to wszystkiego dobrego!!!!! piję zdrowko i za pomslnośc!!!!

kuchno]ia na pewno będzie boska( jak pan J robi;))....ale pomyślcie o tej podlodxe. plytki 60-siatki wygladaja super, ja nawet na wieksze bym się skusiła .

zaraz obejrzę tę kuchnię dokladnie:)

projekt kuchni obejrzalam - jest ciekawy, ale nie ma uwzględnionej calości, czyli jak połaczyć kuchnię z salonem. nie masz drzwi przecież , tylko kuchnia jest otwarta. ten p[rojekt jest fajny dla kuchni potraktowanej jako osobne pomieszczenie:)

ja osobiście widzę tam szara podlogę , albo ciemną . czerwien paprykową zostawiłabym na stolkach , nad płytą

ewentualnie jak badzo zalezy wam na tej czerwonej podłodze to połączyłam bym ją z drewnem ( a nie innym rodzajem gresu):)

Justa, ja bym nie rezygnowała z tego, co Wam się podoba. Proponuję takie "przejście" jednych płytek w drugie jakie jest zrobione z gresem i drewnem u Reziego: http://rezulak.pl/galeria_murator/plytki_korek3.jpg

Z tym, że tam, gdzie jest drewno dałabym bordowe płytki. Czarny pasek też jest fajnym rozwiązaniem, tylko zastanówcie się, czy na tym połączeniu nie chcecie czegoś ustawić, żeby nie było wrażenia "zagracenia" powierzchni.

Łikendowałam się na ślunsku, więc trochę mnie nie było:rolleyes:, ale za to jakie dobre wieści przynoszę:

MarJelka ofkors, że papryka zostaje - znaleźliśmy dla niej doskonałe towarzystwo:

http://imageshack.us/a/img803/5374/dsc0704m.jpg - więc sama rozumiesz ::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:....

ślunskie wojaże oprócz doskonałego :lol2: koloru dla salonowej kanapy, całkiem ciekawych lamp i interesujących stołków do jadalni oraz fajnego łóżka do pokoju Mikuśka dały nam jeszcze jedno: taką oto płytkę:

http://imageshack.us/a/img6/4127/dsc0726md.jpg

- rozmiar 45 :yes:....

ella - dzięki wielkie za podpowiedź :hug: spodobała nam się i powędrowała do inspiracji...

Dorka hurrra! dzięki za poparcie dla paprykowej podłogi :hug: ;)