robin31 11.06.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Mam takie pytanie kupiłem gips szpachlowy Stabill minął już termin przydatności o jakieś 3 miesiące .Czy używać tego gipsu ,co się może wydarzyć jak położę ten gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 11.06.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 moge tylko dodać że używałem francuza przeterminowanego i wszytsko było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubek84 17.06.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 W sumie jedyne co może się stać to masa może szybciej wiązać w wiadekru po rozmieszaniu, a tak to spoko nie ma strachu. Byle nie masz grudek w suchej masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 21.06.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Mam takie pytanie kupiłem gips szpachlowy Stabill minął już termin przydatności o jakieś 3 miesiące . Czy używać tego gipsu ,co się może wydarzyć jak położę ten gips. Witam Z technologicznego punktu widzenia wszystko zależy od tego w jakich warunkach gips był przechowywany, tj. temperatura, wilgotność powietrza, czy był na palecie czy bezpośredni leżał na ziemi itp. Tak jak napisał forumowicz taki gips może trochę szybciej wiązać. Niestety może też wiązać o wiele dłużej lub nie związać wcale. Oczywiście może również pojawić się obniżona wytrzymałość i ogólnie kiepskie parametry techniczne. Jeśli miałbym Ci coś doradzić, to biorąc pod uwagę niewielki koszt zakupu takiego gipsu w stosunku do kosztów związanych z robocizną zakupiłbym nowe produkty i spał spokojnie. Stosując świadomie przeterminowany produkt automatycznie przekreślasz rękojmię udzielaną przez sprzedawcę oraz gwarancję producenta. Nawet w przypadku, gdy faktycznie produkt mógłby być wadliwy z powodu błędów powstałych podczas produkcji. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez F***T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts