mcc 08.07.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Pomijając kwestię napowietrzenia... jak chcesz wypłukać "solidny" filtr pompą o wydajności 1 m3/h?? Zobaczymy. Jesli "nie wyda" to zmienie pompe... Moze cos pomylilem z ta wielkoscia - moze ma wieksza wydajnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.07.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Zobaczymy. Jesli "nie wyda" to zmienie pompe... Moze cos pomylilem z ta wielkoscia - moze ma wieksza wydajnosc... Na pompe o wydajnosci 7m3/h to wydasz wiecej niz na przerobke instalacji i wymiane hydroforu Po co Ci filtr o przeplywie 3,5m3/h (tak mowia ich aukcje) jesli pompa moze podac tylko ....1m3/h. Wystarczylby 3x mniejszy filtr. O plukaniu juz nie wspomne, jako ze do plukanai trzeba przynajmniej 2x tyle co do pracy. Na aukcji takze pisza "dysza" napowietrzajaca wiec pewnie standardowy aspirator. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 08.07.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Na pompe o wydajnosci 7m3/h to wydasz wiecej niz na przerobke instalacji i wymiane hydroforu Po co Ci filtr o przeplywie 3,5m3/h (tak mowia ich aukcje) jesli pompa moze podac tylko ....1m3/h. Wystarczylby 3x mniejszy filtr. O plukaniu juz nie wspomne, jako ze do plukanai trzeba przynajmniej 2x tyle co do pracy. Na aukcji takze pisza "dysza" napowietrzajaca wiec pewnie standardowy aspirator. marcin Panowie, tak jak pisalem - CR tez bylem zachwcony - czas zweryfikuje.... Zalozenie bylo, ze parametry moga ulec pogorszeniu (mam podejrzenia, ze w wodzie sa jeszcze jakies zanieczyszczenia ktore zabijaja CR), filtr ma byc maksymalnie bezobslugowy, moze zwiekszyc sie wydajnosc pompy (sukcesywanie zwiekszam nawadniany teren - a w sumie 3600 m2), i warunek najwazniejszy - nie mozemy przerobic instalacji - to wynika z konstrukcji podlaczenia nawadniania i niecheci do prucia fundamentow oraz oczywiscie ryzyka z tego wynikajacego. Jesli za rok o tej porze bede dalej zadowolony z parametrow wody w domu to i tak bede do przodu w porownaniu z CR. Wazne jest tez dla mnie to, ze moge nawadniac bez zelaza (zabijalo mi kroplowniki). Ad aspiratora - nie jest to standardowe rozwiazanie jakie widzialem w innych systemach. Do momentu kiedy nie zobaczylem jak to jest montowane nie wpadlem na to ze mozna tak rozwiazac ta sprawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.07.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Panowie, tak jak pisalem - CR tez bylem zachwcony - czas zweryfikuje.... Zalozenie bylo, ze parametry moga ulec pogorszeniu (mam podejrzenia, ze w wodzie sa jeszcze jakies zanieczyszczenia ktore zabijaja CR), filtr ma byc maksymalnie bezobslugowy, moze zwiekszyc sie wydajnosc pompy (sukcesywanie zwiekszam nawadniany teren - a w sumie 3600 m2), i warunek najwazniejszy - nie mozemy przerobic instalacji - to wynika z konstrukcji podlaczenia nawadniania i niecheci do prucia fundamentow oraz oczywiscie ryzyka z tego wynikajacego. Jesli za rok o tej porze bede dalej zadowolony z parametrow wody w domu to i tak bede do przodu w porownaniu z CR. Wazne jest tez dla mnie to, ze moge nawadniac bez zelaza (zabijalo mi kroplowniki). Ad aspiratora - nie jest to standardowe rozwiazanie jakie widzialem w innych systemach. Do momentu kiedy nie zobaczylem jak to jest montowane nie wpadlem na to ze mozna tak rozwiazac ta sprawe... No to trzymamy kciuki. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcc 08.07.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dodatm tylko, ze mam pisemna gwarancje na parametry wody, wiec jestem spokojniejszy. Bede informowal o postepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts