bob15.01 04.11.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Cześć! muszę powiedzieć, że pierwsze słyszę o takim podziale na deski do krojenia. słyszałem tylko, że nie należy kroić mięsa i warzyw na tej samej tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob15.01 04.11.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 aha i jeszcze: na twoim miejscu raczej nie kupowałbym osobnej deski do owoców i warzyw bo uważam, że to będzie strata pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jachmiu 16.11.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 fajną opcje dziś widziałem w tv kasza gryczana, cebula, suszone śliwki,i suszone grzyby kasze gryczana gotujemy, do ciepłej dodajemy śliwki i podduszoną cebule z wczesniej namoczonymi gdzybami i podduszonymi z cebula zalewamy woda z tych grzybów i do piekarnika na 30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jachmiu 16.11.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 co do szpinaku to pene ze szpinakiem i łososiem makaran najlepiej razowy paczka szpinaku smazymy na łyzce masła dodajemy sól pieprz 2 ząbki zmiksowanego czonku i całą kostke sefa fety do zageszczenia i nadania smaku do tego ser plesniowy kawałek dla smaku i serek topiony śmietankowy moze być sały łososia smazymy/gotujemy/ lub przyrzadamy na parze osobno , dodajemy do naszego szpinaku dusimy ok 10 min i mozna podawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 03.02.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 te do owoców , i mięs mają zagłębienie na krańcach zapobiegające wylewaniu się soków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madelina 19.02.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Rolada z łososiem i szpinakiemSkładniki200 g łososia wędzonego w plastrach np. suempol300 g mrożonego szpinakuok. 400 g. kanapkowego serka śmietankowego3 jajkałyżeczka masła3 ząbki czosnkuszczypta gałki muszkatołowejpieprz, sólPrzygotowanieSzpinak podsmażamy na rozgrzanym maśle, doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka łączymy z lekko ostudzoną masą szpinakową, doprawiamy gałką muszkatołową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą szpinakową. Całość wylewamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy 15 minut w temp. 190 st. Po wyjęciu, ostudzeniu i odklejeniu papieru, smarujemy szpinak serkiem śmietankowym, na nim układamy łososia. Ciasno zwijamy w roladę, owijamy folią i schładzamy w lodówce – najlepiej kilka godzin przed podaniem. Mi mega smakowało, polecam szczególnie fanom szpinaku i łososia jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.