Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzamy nasz domek :)

Recommended Posts

Witam piszę swojego posta tutaj w galerii, bo to Was czytam od prawie dwóch lat. Na razie nie mam za bardzo co pokazywać, choć na dniach zamieszczę jakieś fotki i pomału myślę będzie się coś działo. Ale potrzebuję Waszej pomocy. Dobrze, że zaczełam czytać to forum na równi z zakupem działki, dzięki temu gust mi się trochę naprostował :)

Mój domek to " Dom w morelach" Archonu powiększony lekko, jego powierzchnia to 135m2.

Niektóre z forumowych wnętrz są mi znane bardzo dobrze. U mnie zakończył się SSZ i trzeba pewne decyzje podejmować już teraz. Jeszcze parę miesięcy temu czytając forum byłam pewna, że wiem czego chcę, a na dzień dzisiejszy kompletny mętlik w głowie. Pierwsze słowo już powiedziane - zostały zamówione okna, drzwi i brama garażowa w kolorze winchester. Początkowo miały być od środka białe, ale staneło na tym i to już nieodwracalne, bywają dni, że żałuję. Ale nie ma co się cofać wstecz. I teraz pytanie co dalej ............ Podłogi będą drewniane deski dębowe naturalny kolor lakierowany na mat. Jakie do tego drzwi, listwy i kuchnia ? Kuchnia jest bardzo jasna z wielkim oknem, otwarta na salon częściowo, ale mała ok 9m2. Są już meble do salonu z mieszkania, są to jesionowy stół z krzesłami i komoda , proste raczej nowoczesne kształy, przyciemnione na chłodny bardzo odcień, nawet nie wiem jak to określić, bo to nie brąz, ale jakaś tam jego pochodna, ale nie z palety rudych czy pomarańczowych. To akurat bardzo mi się podoba. Kiedyś myślałam o kuchni z drewnianymi frontami w kolorze o jakieś dwa tony jaśniejszej od mebli w salonie, ale dziś już wiem, że to będzie za ciemne do tak małej powierzchni. To może biała kuchnia, białe drzwi i listwy ? Jak to się będzie miało do okien ? Jakie schody ? Schody będą samonośne - dywanowe. Jak biała kuchnia to jaki blat do niej , skoro okno jest w kolorze ? Jezu ja nic nie wiem !!!!!!!!!!!!!! Tyle oglądam kuchni tu na forum i mi się podoba tyle wnętrz a u siebie kompletna niemoc. Dodam, że podoba mi się dużo bieli we wnętrzach, jasność, lekkość, odrobiona nowoczesności ale raczej połączona z klasyką. Pomóżcie :)