Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Listwa przypodłogowa ORAC jako cokół w łazience

Misiacyk

Recommended Posts

Witam,

Kupiłem super białe płytki do łazienki, ale nie podobały mi się dekory, które były w zestawie - a do tego były drogie. Po długich poszukiwaniach dochodzę do wniosku, że nie znajdę zastępczych dekorów ceramicznych i chciałbym użyć listew ORAC jako zastępstwo. Listwa miałaby być przyklejona do ściany nad płytkami podłogowymi, a nad nią położone płytki ścienne.

Pytanie techniczne - czy takie listwy w ogóle nadają się do takiego pomieszczenia z takim wykorzystaniem, a jeżeli nie to czy mam inne wyjście? Strasznie ciężko znaleźć czysto białe dekory do płytek...

Pozdrawiam

Misiacyk

• 1 year później...
Witam,

Kupiłem super białe płytki do łazienki, ale nie podobały mi się dekory, które były w zestawie - a do tego były drogie. Po długich poszukiwaniach dochodzę do wniosku, że nie znajdę zastępczych dekorów ceramicznych i chciałbym użyć listew ORAC jako zastępstwo. Listwa miałaby być przyklejona do ściany nad płytkami podłogowymi, a nad nią położone płytki ścienne.

Pytanie techniczne - czy takie listwy w ogóle nadają się do takiego pomieszczenia z takim wykorzystaniem, a jeżeli nie to czy mam inne wyjście? Strasznie ciężko znaleźć czysto białe dekory do płytek...

Pozdrawiam

Misiacyk

Witaj Misiacyk

Widzę, że mam taki sam dylemat, listwy są niesamowicie drogie i nad takim samym rozwiązaniem myślę jak Ty, listwy albo Orac albo NMC. Czy udało Ci się tak zamontować? Z tego co zauważyłam grubośći takich listwe jest inna niż płytek ceramicznych więc nie wiem czy wogołe da się to ze sobą zestawić, nie mówiąc już o tym, czy takie listwy udzwigną na sobie płytkę ceramiczną (w prawdzie przyklejoną klejem ale to zawsze dylemat).

Będę Ci bardzo wdzięczna jeśli podzielisz się ze mną swoim doświadczeniem....

Pozdrawiam

Karolina