truman20 12.06.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Witam. Dobudowujemy nad garażem małe mieszkanko i chcieliśmy z żoną postawić sobie w dużym pokoju piecyk na drewno. Jestem na etapie wyboru rodzaju komina do tego piecyka. Jako, że jesteśmy z żoną świeżo po ślubie i na dorobku chciałem to zrobić w miarę tanim sposobem. Komin systemowy wychodzi dosyć drogo. Poniżej przedstawiam schemat tego komina: http://img96.imageshack.us/img96/8022/kominv.jpg W związku z tym mam pytanie, czy mogę na poziomie garażu wymurować komin ze zwykłej cegły, następnie na piętrze, gdzie piecyk stoi do połowy wymurować ze zwykłej cegły a potem z szamotowej? Czy cały komin od dołu do góry z cegły zwykłej? I czy muszę użyć wkładów ceramicznych, czy lepiej wymurować to z samej cegły? Piecyk będzie tylko na drewno i używany w okresach przejściowych do dogrzewania wieczorami pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.06.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ja bym odpuścił garaż. Komin z pustaków systemowych jest lekki, więc możeszna stropie postawić. Pustak 100 zł za mb, rura do środka też 100 zł za mb.Stal 1,4404, grubości 0,6 mm. Do tego wyczystka , daszek i kryza kominowa(razem jakieś 200 zł). Bedzie trzymać wiecznie i trzy dni, a jakościowopierwsza liga. Komin musisz formalnie załatwić, żeby urzędasy samowolkąCię nie straszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts