Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomóżcie w doborze kolorystyki okien

Recommended Posts

mam wrażenie że ten szary gryzie sie trochę z drewnem na elewacji,nie wiem może na żywo to będzie dobrze wyglądać, co doradzacie?

Masz całkowitą rację . Już dawno miałam zamiar skrytykować połączenie szarych okien z drewnianą elewacją , ale się wstrzymywałam, bo jak to mówią o gustach się nie dyskutuje . Widziałam ostatnio taki koszmarek na żywo . Okna w odcieniach szarości wyglądają dobrze, ale tylko w dużych gabarytach ( rozmiar okien) zamontowane w nowoczesnych kwadratowych budynkach o płaskich dachach .

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam wizualkę mojego domu z szarymi oknami,wg Was ładnie wygląda czy lepiej z brązem?

http://img804.imageshack.us/img804/6879/domwmoliniach.jpg

Na tej wizualizacji w stosunku do pierwszych wizualek został przyciemniony dach,co oznacza że wprowadzono dodatkowy kolor,więc i odbiór estetyczny będzie inny.Za dużo wszystkiego.

Jeszcze podrzucam Ci dziennik anuli(szare okna plus drewno)chociaż tam brak spadzistego dachu ale może coś Ci pomoże.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163255-Dziennik-Anuli/page18

Dom anuli jest dla mnie nr 1 na muratorze,tez marzylam o takiej bryle i troszke zaluje,ze na taki projekt sie nie zdecydowalismy i faktycznie u anuli szare okna polaczone z drewnem wygladaja super,ciekawe czy jakbym zastosowala u siebie to samo drewno ,taki odcien elawcji i okien to czy wygladaloby to dobrze.

• 3 weeks później...
kochani mam do Was jeszcze jedna wielka prośbę, jesli chodzi o okna nie znam się wogóle na współczynnikach ,parametrach,możecie mi doradzić o co wogóle mam pytać , doradźcie mi jakbyście dla siebie kupowali okna, napewno będa jednak nie w odcieniach szarego ale w podstawowej wersji i myślę nad kolorem winchester,tylko doradźcie jakie drewno będzie pasowało do tych okien na elewacje?