Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozjaśnic pokój dzienny

pozioma33

Recommended Posts

Witam. Przepraszam jeśli powielam wątek.

Mam pytanie i bardzo proszę o radę. Mieszkamy w 3 pok. mieszkaniu w blokach o pow. 55 m2 pokój dzienny ma niecałe

16-17 m2 . Niestety po remoncie póki co stanęły dotychczasowe meble ( zestaw modułowy Indiana z brw kolor sosna antyczna) do tego sofa (tez Indiana) kolor ciemnoczekoladowy. Do tej pory jadaliśmy przy malutkim stoliczku który stał przy sofie. Niestety takie rozwiązanie nie jest wygodne, ze nie wspomnę o konieczności tachania z piwnicy stołu ogrodowego gdy przychodzą goście. Ostatnio w sklepie znaleźliśmy stolik o wym. 80/80 rozkładany w kolorze ciemnej czekolady, przy którym na co dzień stałyby 2 krzesła. Krzesła są również ciemnoczekoladowe, natomiast siedziska mają w kolorze powiedzmy ecru. Problem polega na tym ze nie wiem jakimi dodatkami rozjaśnić pokój, obawiam się że po wstawieniu ciemnego stolika pokój stanie się ciemny i ciężki. Mogę zmienić firanki pytanie tylko jaki kolor, dokupić narzutę na sofę lub pokrowce na poduszki (w oryginale poduszki są w kolorze sofy i każda ma inny wzór w kolorze niebiesko- turkusowym) . Nie mam pojęcia w jakim kolorze dobrać dodatki na segment ponieważ obecne nie będą pasowały. Chciałabym żeby pokój stał się jasny i przytulny mimo małej powierzchni .

Z góry dziękuję.

Edytowane przez joliska