pozioma33 13.06.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Witam. Przepraszam jeśli powielam wątek. Mam pytanie i bardzo proszę o radę. Mieszkamy w 3 pok. mieszkaniu w blokach o pow. 55 m2 pokój dzienny ma niecałe 16-17 m2 . Niestety po remoncie póki co stanęły dotychczasowe meble ( zestaw modułowy Indiana z brw kolor sosna antyczna) do tego sofa (tez Indiana) kolor ciemnoczekoladowy. Do tej pory jadaliśmy przy malutkim stoliczku który stał przy sofie. Niestety takie rozwiązanie nie jest wygodne, ze nie wspomnę o konieczności tachania z piwnicy stołu ogrodowego gdy przychodzą goście. Ostatnio w sklepie znaleźliśmy stolik o wym. 80/80 rozkładany w kolorze ciemnej czekolady, przy którym na co dzień stałyby 2 krzesła. Krzesła są również ciemnoczekoladowe, natomiast siedziska mają w kolorze powiedzmy ecru. Problem polega na tym ze nie wiem jakimi dodatkami rozjaśnić pokój, obawiam się że po wstawieniu ciemnego stolika pokój stanie się ciemny i ciężki. Mogę zmienić firanki pytanie tylko jaki kolor, dokupić narzutę na sofę lub pokrowce na poduszki (w oryginale poduszki są w kolorze sofy i każda ma inny wzór w kolorze niebiesko- turkusowym) . Nie mam pojęcia w jakim kolorze dobrać dodatki na segment ponieważ obecne nie będą pasowały. Chciałabym żeby pokój stał się jasny i przytulny mimo małej powierzchni . Z góry dziękuję. Edytowane 13 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.06.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 przydałyby się: fotki poglądowe, (jakiś plan rozmieszczenia mebli i okna drzwi)Ilość i ustawienie okien względem stron świata.Kolor ścian.Twoje ulubione kolory. Trochę dużo kolorów wprowadzasz do małego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 To wcale nie jest mały pokój. Dodatki kremowe i może trochę tego turkusu, ale tak odrobinkę. Kremowa firanka, jasny dywan. Nie wiem jaki to kolor sosna antyczna. Nie piszesz jaki masz kolor podłogi i ścian. Zdjęcia by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu23 20.06.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 dokładnie, dodaj fotki, to pomożemy. ja też miałem ciemny salon - pomogły mi jasne ściany i ciemne panele plus jasny, skórzany wypoczynek i orzechowe meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts