Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominek valdesa - prośba o pomoc

valdes

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich.

zmieniłem post bo niestety był za długi i chyba odstraszał tych co mogli by pomóc ale czytania było dużo za dużo. więc konkretne pytania na początek.

- czym kleić i obklejać podstawe z ytonga (jakie zaprawy i kleje do płytek lub kamienia)

- jaka grubość płyt silca lub super isol na ścianki pionowe przy wkładzie (na tym będzie jeszcze czopuch i to co ponad) chcę zakupić 6 cm

- jaki klej do płytek czy kamienia na te ścianki pionowe przy wkładzie (ten sam jak na podstawie)

- jak duże kratki w czopuch i komorę dekompresyjną

- czy w podstawie oprócz kanału dolotu świeżego powietrza do wkładu z zewnątrz fi100 musi być również kratka dopływu powietrza z pomieszczenia

I to na tą chwile wszystko jak ogarnę te tematy to napiszę coś jeszcze.

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedź.

IMAG0032.jpg IMAG0033.jpg

Edytowane przez valdes
zmiana posta na krótszy

Nie ukrywam że z jednej strony robię sam ze względów ekonomicznych, przyjazd kogoś ze szczecina 900 km tu i tyle samo z powrotem to bym dopiero beknął za kurs plus budowa kominka z drugiej strony lubię pogrzebać i zrobić coś samamu. Założyłem temat aby dowiedzieć się to czego nie wiem od życzliwych ludzi. (co by nie spalić Dani)