Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zew. z firmy "Dziadek"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamek mam oryginalny od nich chyba listwowy. Ma zamknięcia na całej krawędzi drzwi a górny zamek blokuje ten dolny. To znaczy tam gdzie wkładam klucz to zamyka się zasuwa, a na długości są bolce, które się przesuwają i blokują tak jak w oknach. Czy mam ocieplone prawdę pisząc już nie pamiętam. Gdyby Ci bardzo zależało to mogę poszukać fakturę i podać Ci typ tych drzwi.

• 2 years później...

Mam wzór/model 019. Kupiłem w listopadzie 2002. Do września 2003 r. drzwi przeleżały w garażu. Wstawiłem je dopiero po tynkach wewnętrznych.

Przez dluuuuugą zimę 2003/2004 nic sę z nimi nie stało, a dom stał nieogrzewany przez ten czas. I do dzisiaj z drzwiami nic się złego nie dzieje. I tyle.

ja się zdecydowałem razem z zoną na drzwi dziadka(nie pamiętam modelu) co prawda, na razie tylko zapłacone montaż na jesieni, więc nie moge powiedzieć jak się sprawują, ale to co piszę jurg tylko utwierdza mnie w przekonaniu trafności wyboru. firma faktycznie ceny ma bardziej korzystniejsze ceny :lol: niż nie którzy powiedzmy bardziej znami, ale niestety u znanych nie zawszecena idzie w parze z jakością.

Podnoszę temat. Czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z drzwiami tej firmy? Zapoznałam się z ich ofertą i muszę powiedzieć, że ceny b. atrakcyjne (mam nadzieję, że dostanę je z 7%VAT). U mnie dochodzą dodatkowo naświetla boczne. A może ktoś wie, jak długo ta firma jest już na rynku?

Zamontowałem w zeszłym roku drzwi takie jak na zdjęciu:

http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=23870&q=pikumar97&k=10&nxt=0

Są wyposażone w dwa zamki gerdy i dwie wypukłe przyciemniane szybki.

Zimę przetrzymały bez szwanku, tylko nasz pies próbował się kiedyś dostać do środka i trochę je od strony klamki zdrapał. Na szczęście widać to tylko z bliska. Co do kosztów to faktycznie najprawdopodobniej najkorzystniejsza oferta na rynku. Ja dałem coś około 1600 złociaszy.

:D

Pozdrawiam

Dostałam wycenę modelu 009 z dodatkowymi dwoma naświetlami o szerokości 45 cm każde. Cena 2.680 zł netto + montaż i dowóz ok. 680 zł. Czyli 3.360 zł (+7%VAT) za całość! :D Jestem zachwycona i mam nadzieję, że nie będę żałowała mojej decyzji. Dotychczasowe wyceny oscylowały od 5 tys. (PCV ze standardowym wypełnieniem) do 10 tys. zł (drewno).