Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zew. z firmy "Dziadek"

Recommended Posts

czesc all

w kwietniu kupiłem drzwi wewnętrzne tej firmy oraz oferowanš przez nich bramę Wiœniewskiego - łšcznie około 4 tys.

oba elemnty sa jeszcze u nich w magazynie ale mam nadzieje, ze będa działały ok.

a w sobotę dokonałem u nich zamówienia na 9 par drzwi wewnštrznych sosnowych - cena 4 tys.

od dzis maja nowy cennik - o 5 % wyższe ceny. ale rabaty też sš całkiem, całkiem.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dostałam wycenę modelu 009 z dodatkowymi dwoma naświetlami o szerokości 45 cm każde. Cena 2.680 zł netto + montaż i dowóz ok. 680 zł. Czyli 3.360 zł (+7%VAT) za całość! :D Jestem zachwycona i mam nadzieję, że nie będę żałowała mojej decyzji. Dotychczasowe wyceny oscylowały od 5 tys. (PCV ze standardowym wypełnieniem) do 10 tys. zł (drewno).

Montaż i dowóz za 680 zł?

Chyba kogoś pogięło. Montaż - rozumiem - 100 - 300 zł. Dowóz raczej gratis, albo symboliczne 30-50 zł. ....... No chyba że ktoś wiezie na drugi koniec Polski jedne drzwi. :p :p :p

Zerknij jeszcze na http://www.westo.pl. Po tym jak cena tzw "firmowych" zwaliła mnie z nóg , poszukałem i znalazłem.

ja co prawda mam dopiero mieć zamontowane ich drzwi, ale widziałem w salonie ich produkty. Są naprawde niezłe. No i cenowo jeszcze korzystniej niż u "dziadka". Ponieważ nie mam przewidzianego wiatrołapu więc zamówiłem pogrubione. Nie każdy producent chce takie robić.

Pozdrawiam

Tomek

Po wcześniejszych ofertach (min. 5 tys.) cena drzwi dziadka powaliła mnie z nóg w sensie pozytywnym. Za transport i pomiary liczą sobie 80 zł (poza granicami miasta) a montaż 600 zł (drzwi 90 cm i 2x naświetla po 45 cm). Pewnie coś będzie można jeszcze zbić z ceny.

Thom35

Dzięki za namiary. Ale czy oni robią białe drzwi???

ebi

• 1 month później...

Witam

Podnoszę temat.

Oglądaliśmy w sobotę drzwi wejściowe z przeszkleniem w formie kielicha. Za drzwi o szerokości 100 z zamkiem listwowym i dodatkowymi blokadami antywyważeniowymi od strony zawiasów, drewno meranti - 2,5 tys. zł (z montażem). Wydaje mi się, że cena konkurencyjna w stosunku do innych firm. Wykonanie na pierwszy rzut oka, bez zastrzeżeń.

Czy ktoś może powiedzieć coś, dobrego lub złego, o wyrobach tej firmy.

Bardzo liczę na opinie, bo muszę szybko podjąć decyzję.

Pozdrawiam

Wiola

witam

zamówiłem u Dziadka drzwi zewnętrzne i bramę garażową (Wiśniewksiego). Złożyłem też zamówienie na drzwi wewnętrzne.

Na razie mam zamontowanę drzwi zewnętrzne. Sprawują się dobrze (choć to na razie jakieś dwa tygodnie więc trudno ocenić jak będzie dalej).

Ale chciałem powiedzieć, że Firma Dziadek ma u mnie duuuuużego polusa (+++++++++++).

Chodzi o bramę garażową. zamówiłem bramę standardową wg projektu. nie pomyślałem, że do zamontowania bramy ma znaczenie tak wiele rzeczy - m.in. wysokośc nadproża. jak przywieźli barmę na montaż to się okazało, że prowadnice nie pasują do otworu.

Na szczęście nie było problemów z porozumieniem się z Dziadkiem. Zamówili dla mnie nową bramę (to znaczy mechanizm pasujący do mojego nadproża). Dodam tylko, że zamówili na włąsny koszt, to znaczy na tą starą bramę muszą teraz komuś opchnąć, więc generalnie mnie kredytują (nie muszę płacić za nową bramę).

Przyznali, że jak zamawiałem barmę (na koniec kwietnia) to był szalony okres i też nie wszystko z ich strony było spełnione, to znaczy nie było nikogo na pomiarach. Nie stanęli okoniem jak niektóre firmy, że to wina klienta i koniec.

Mówię tu o składzie firmowym Dziadka w Gdyni na Hutniczej.

I przestroga dla Was: zawsze wołajcie kogoś z firmy na wzięcie wymiarów (okien, drzwi itp). Oszczędza to wiele klopotów. Nie ufajcie wymiarom w projekcie. Mogą być źle wyliczone, a co bardziej prawdopodobne majster nie będzie się ich trzymał.

Na szczęście takie kłopoty mam tylko z bramą garażową.

• 1 month później...

Zamontowali u mnie drzwi zewnętrze Dziadka model 012, ale

mikrosczepy są łączone w różnych kolorach- styka się ciemny z jasnym i wygląda nieelegancko,

na przedniej płycie widać nikłą kreskę pionową wzdłuż słoja, jak zaszpachlowane pęknięcie,

po środku drzwi, na ozdobnej listwie w kształcie łuku też widać szpachlowania

a kąciki między płyciną i listwą ozdobną są wykończone brązowym silikonem.

Czy Wasze drzwi też tak mają, czy ja mam za wysokie wymagania i za dużo widzę? Zawsze wydawało mi się, że jestem ślepa. Ale skoro widzę takie niby drobiazgi, inni też je zobaczą.

2500,- zł niby nie jest zawrotną sumą, ale nie chodzi przecież o użyty materiał, tylko o solidność wykonania.

I co z tym zrobić?

Ile płaciliście za wstawienie? Z obróbką czy bez?

Jak kupiłem drzwi dwuskrzydłowe w tzw. II gatunku. Dziadek ma taki skład u suebie w Bielicach / Krotoszyn/. Niby II gat. a wszystko jest w porządku. Nie znalazłem żadnych niedociagnięć. Przypuszczam że poprostu klient się rozmyslił i drzwi sprzedawali jako II gat.

Być może nieszczęsną bramę garażową również ktoś kupi jako II gat w atrakcyjnej cenie.

Ja kupiłem drzwi dkwuskrzydłowe z bocznym naświetlem 90/40 / szyba lustrzanka, antywłamaniowa/ za ...... 1800 zł.

Witam

W poniedziałek zamontowali nam drzwi zewnętrze Dziadka, model nie pamiętam numeru, ale przeszklenie w formie kielicha. Drewno meranti, szyba bezpieczna, zamki listowe, dodatkowo blokady antywyważeniowe i wkładki typu C, kolor brąz. Montaż w cenie dzrzwi, bez obróbek, wstawiane w stan surowy. Mam zastrzeżenia do przeszklenia, w pełnym słońcu widać rysy na szybie zewnętrznej. Zgłosiłam to zobaczymy co z tym fantem zrobią. Może ja też za dużo widzę, jak Pyrka. Faktycznie są łączenia jakąś gumą może to silikon przy połączniach elementów. Co do koloru i wykonania drzwi nie mam poza tym zastrzeżeń. Zapłaciliśmy 2700 za drzwi szerokości 110 cm i takie wyposażenie, jak podałam. Montaż szybki i bez zastrzeżeń.

Zobaczymy jak będą się spisywać w praktyce.

Pozdrawiam

Wiola

• 1 year później...
Zamek listwowy w drzwiach Dziadka rygluje się przez podniesienie klamki do góry, czy zawsze tak było? Czy jest to wygodne w użytkowaniu (pewnie można sie przyzwyczaić :wink: ) i czy dzieci nie mają problemów z zamykaniem ze względu na konieczność użycia pewnej siły przy zamykaniu jak mi się wydaje?

Zamek listwowy w drzwiach Dziadka rygluje się przez podniesienie klamki do góry, czy zawsze tak było? Czy jest to wygodne w użytkowaniu (pewnie można sie przyzwyczaić :wink: ) i czy dzieci nie mają problemów z zamykaniem ze względu na konieczność użycia pewnej siły przy zamykaniu jak mi się wydaje?

1. jeśli to nowe drzwi to może jeszcze uszczelka "klapnąć"

2. jeśli nie, to trzeba tą blaszkę co jest w ościeżnicy wyjąć i potraktować pilniczkiem

sprawdzone :D

Ludzie nie przepłacajcie !!!! Poszukajcie w okolicy stolarza i zamowcie w normalnej cenie (bez podatków i takich tam ;)) Ja ze podwójne drzwi zewnętrzne z sosny z ościeżnicą obejmującą mur i montażem zapłacę 2000 zł a ze wewnętrzne z ościeżnicą też obejmującą mur 600 zł Grubość drzwi wewnętrznych 4,5 cm !