bulbulator 14.06.2012 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, poszukuję krótkiej muszli z deską WO, całość będzie zainstalowana do standardowego stelaża Grohe lub Geberit. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 14.06.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Znam 2 osoby co mają deskę wolnoopadającą. w obu przypadkach się zepsuła w bardzo bardzo krótkim czasie (kilka dni). w obu przypadkach markowi producenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.06.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Nasze działają od 2 lat bez zarzutu, tylko trzeba zwrócić uwagę na dzieci, żeby nie zamykały na siłę, no i pochwalić się wszystkim gościom, najlepiej podczas pierwszych odwiedzin, i też zaznaczyć, że nie trzeba jej pomagać A wracając do tematu wątku, my mamy Roca Meridian compacto, wysunięta na 48cm. Mała, ale nie ZA mała:) http://desmond.imageshack.us/Himg36/scaled.php?server=36&filename=dsc08413x.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.06.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Mała miska t też Roca Hall, miska wc o prostych kształtach tak więc razem z miską ze zdjęcia Ani i Bartka masz wybór designu Co do desek wolnoopadających, to moi klienci (mówię o przynajmniej kilkuletniej znajomości) nie narzekają a ostatnio własnie też przymierzam się do zakupu WC i desek wolnoopadających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbulator 14.06.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Doskonale! co prawda akurat Roca była poza moim horyzontem - żadna umywalka mi nie pasuje, ale zawsze jest to jakiś powód do zmiany przekonania Dla innych czytających - Meridian-N ale COMPACTO! a Hall 50 cm. Czekamy na inne propozycje.... Jeśli chodzi o WO - jedyni znajomi którym się zepsuło mieli dzieci które dociskały. A ja mam dziecko które jeszcze upuszcza i tym sposobem 2 twarde deski Cersanitu pojechały do znajomych do sławojek kruchy ten badziew niesamowicie! Edytowane 14 Czerwca 2012 przez bulbulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.06.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jak zawsze kij ma dwa końce jak ma się deskę wolnoopadającą, to trzeba uczyć dzieci by u innych nie puszczały deski z góry Co do miski WC Roca Hall, to do kompletu (jeśli potrzebujesz) zaproponuję Ci bardzo ładną (moim zdaniem) umywalkę, co prawda jest długa ale nie głęboka/szeroka, ma na myśli umywalkę DIVERTA 75*44*135. Dodam jeszcze tak na marginesie, że jeśli chodzi o praktyczną stronę medalu, to umywalki (właściwie każdej) koniecznie bateria z perlatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbulator 14.06.2012 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Diverta ładna, do drugiej łazienki rozważamy Koło QUATTRO - dość podobny model.Problem jednak w tym że mikro muszla jest potrzebna do mikro łazienki - a Diverta 47x44 wygląda dość kiepsko aczkolwiek blacik 12 cm to niezły wynik, szkoda że tylko z jednej strony ;( Perlator obowiązkowo! i to taki elastyczny żeby łatwo czyścić z kamienia. Obecnie mam nawet w prysznicu zamontowany (między baterią a wężem) i efekt jest rewelacyjny przy niskim ciśnieniu wody. Pomijam kwestie oszczędności opłat bo ta jest dość niewielka. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez bulbulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 20.06.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Duravit Starck 3. Deska opada od dwóch lat tak jak powinna, aczkolwiek goście są uprzednio pouczani w kwestiach technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kecup 20.06.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Trzy najkrótsze miski jakie kojarze to:Koło Nova Top Pico 63102 - głębokość 50cmRoca Hall - głębokość 50cmRoca Meridian-n Compacto A346248000 - głębokość 48cm Do meridiana można dobrać świetną umywalkę z tej samej serii 35x32cm lub 45x25cm. Natomiast jeśli wybór padł na Quattro to miske również zalecałbym z Koła ponieważ Roca i Koło mają inny odcień ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbulator 21.06.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Duravit odpada rozmiarowo, designersko i cenowo - tak samo jak Subway V&B Nova Top Pico niespełnia warunku WO deski, tymniemniej jest to zdecydowanie ciekawa alternatywa cenowa - kolejny dylemacik na drodze do sukcesu. Słuszna uwaga z tymi odcieniami - w salonie tego nie widać jednak w DIY jak się zataszczy do odpowiedniego oświetlenia (dział lamp) to różnica wali po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 29.06.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Dlaczego rozmiarowo? Ja piszę o tym krótkim - 47,5 cm. Co do ceny - w pełni rozumiem Co do designu - nie dyskutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 29.06.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 tez mam durawit starck 3 jest krotka 47cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbulator 29.06.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 OK, Duravit dla ułatwienia nie daje innej nazwy. Istotnie modele #....209 oraz ...709 (ukryte mocowania) mają 485 mm (wg producenta) które modele macie że mają 47 cm?? Dziś "przymierzyłem" się do Roca Hall i mam wrażenie że trafienie w tak mały otwór o kształcie łuku gotyckiego jest dość trudne. W salonie ciężko było sprawdzić empirycznie ale może to powodować "kłopoty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 07.07.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 OK, Duravit dla ułatwienia nie daje innej nazwy. Istotnie modele #....209 oraz ...709 (ukryte mocowania) mają 485 mm (wg producenta) które modele macie że mają 47 cm?? No przecie piszemy że Starck 3. Widzę na stronie że podają 48,5 cm, może teraz robią dłuższe. Zmierzyłam - ja mam 47,5. http://www.lazienkaplus.pl/pl/miska-wiszaca-36-x-485-cm-duravit-starck-3-compact-220209-00-00,25565,89,i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts