Kalina 30.03.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Sprawa wyglada tak: drzewo do kasacji - zostaje pień. I co z nim? Całkowite usuniecie odpada. Myslalam zeby wkomponowac w niego skalniak. Macie jakies pomysly ? Moze jakies fotki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 31.03.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Widziałam pień w którym wyskubano dziurę, a w niej zasiano smagliczkę.Cudnie to wyglądało, taki gejzer białości na zielonym trawniku.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 31.03.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 A wysoki ten pien? Ja bym obciela tak, zeby zostala chociaz jedna galaz, przynajmniej kawalek i puscila po tym powoj, moze bluszcz, albo clematisy. Pod spodem mozna dosadzic cos okrywowego.Widzialam tez zdjecie uschnietego drzewa, na ktorym porozwieszano kosze z kwiatami. Wygladalo cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.03.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 A nie bedzie Ci pasowal stolik w tym miejscu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 31.03.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 W ogrodzie moich rodziców zawsze kopało się drzewa a nie wycinało- kopiesz wokół pnia, potem korzenie na które trafiasz przecinasz siekierą.Tylko popatrz przedtem gdzie ma sie ono zwalić i regulujesz to przycięciem gałęzi od strony na która nie ma upaść.Wg. mnie to dobre rozwiązanie- bardziej pracochłonne, ale w 2-3 godziny sie z tym upora 1 facet, a za to nie zostają te pnie na które nie ma pomysłu.ja takich pni nie lubie także ze wzgledu na to że to źródło chorób grzybowych i robali dla innych roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalina 31.03.2004 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 No niestety, drzewko (chore) idzie do wyciecia i to nie z mojej decyzji. Ja mam zaproponowac cos na to miejsce (tanio i minimalistycznie). Stolik tez niestety odpada. Moze uda mi sie utargowac te "gałaz", zeby faktycznie jak radzi mag puscic bluszcz. To by odgrodzilo teren. Dzieki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 21.05.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wiesz, ja zdecydowanie polecam bluszcz. U moich tesciow jest stara gruszka ktora cala porosniea jest bluszczem - co roku odbijaja jej nowe galezie mimo iz na biezaco jest podcinana (ze wzgledu na mala ilosc moejsca w ogrodku). Przy siatce jest wiele pienkow po roznch drzewkach (czeresnia, klon) ktore takze sa porosniete bluszczem a dodatkowo babcia ustawia na nich kwitnace petunie w doniczkach. Niestety zdjec z petuniami nie mam, ale mam zdjecie gruszy porosnietej bluszczem - wokol obsadzone trzmielina. Na pierwsyzm bplanie moj syncio ale w tle wyraznie widac gruszke Pozdrawiam http://images39.fotosik.pl/125/3365f650c54000aamed.jpg http://images40.fotosik.pl/124/84da9f9d328033d8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 21.05.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wygrzebalam kilka zdjec z zeszlego roku gna ktorych widac (oczywiscie oprocz mojego synka) pozostale pnie pokryte bluszczem: http://albumik.pl/albumy/stills/MATEUSZEK/3165714334986.jpg http://albumik.pl/albumy/stills/MATEUSZEK/3160570650803.jpg A tu na pierwsyzm planie ja z 2 tyg coreczka kolezani i kolezanka z grubasnym jeszcse wtedy synciem Mam nadzieje, ze sie nie obraza no ale w tle dobrze widac jak wygladaja pienki z bluszczem i z kwiatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 21.05.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 kurcze dopieor teraz zobaczylam ze to w 2004 hehehe to ale moze komus sie pomysl przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts