xmichal79x 14.06.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, Po wstępnym "rozeznaniu" się w ofercie okien i otrzymaniu kilkunastu wycen, uwagę moją zwróciły okna Deceunnick, otrzymałem na nie dwie wyceny, skrajnie różniące się ceną. Pierwsza za 33 000 zł to okna Avante Forte, pakiet 3 szybowy, okucia Roto Designo. druga na 19 000 zł, to Deceunnick Optima 5 komorowy profil z okuciem polskim firmy Romb, producent okna to Eko-Plast Dobiech. i tu moje pytanie, czy macie doświadczenia z ekoplastem, i okuciami Romb-u ? sprzedawca pierwszego okna mocno krytykuje te drugie (ale to oczywiste - taka jego praca ) ale czy Wy macie jakieś doświadczenia w tm temacie? Ewentualnie mogę jeszcze kupic Schuco Classic 5K (5 komorowe 3 szyby) okucia Maco 24 000 zł lub Oknoplast Platinium Evolution za 27 000 zł Co wybrać, chętnie usłyszałbym jakieś opinie na temat wyżej wymienionych okin i szczególnie Eko-Plastu ze Strykowa. Czy Deceunnick naprawde jest znacząco lepszy od konkurencji i czy dotyczy to wszystkich profili? Jak duze znaczenie ma miejsce produkcji? (sprzedawca Avante twierdzi że ekoplast robi te okna bardzo słabo). Co sądzicie o tych ofertach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 14.06.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 My zdecydowaliśmy się na okna Avanty Forte pakiet 3 szybowy, okucia Roto Designo i jesteśmy zadowoleni. Okna są porządnie wykonane no i te ukryte zawiasy .:) Ile masz tych okien, że cena jest taka wysoka ? Oprócz Avante braliśmy pod uwagę Oknoplast i MS Okna (Pomorska Fabryka Okien). Jednak wygrały Avante, ze względu na dobre parametry, wygląd oraz cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.06.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Pana Dobiecha to sobie daruj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.06.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Deceunnick Optima 5 komorowy profil z okuciem polskim firmy Romb, producent okna to Eko-Plast Dobiech. Producent mi nie znany więc się nie wypowiem. Deceuninck Optima to najtańsza linia platformy Zendow, bez rewelacji choć dobry producent coś sensownego z niej potrafi zrobić. Złotów Romb to moim zdaniem obok najtańszej linii Siegenii najgorszy wybór jeśli chodzi o okucia. Jedyne w których spotkałem takie zblokowanie zawiasu dolnego przez sniedź i rdzę że przy siłowym otwarciu można wyłamać narożnik skrzydła (ew. zawias pęka). Zresztą lista radości jakie to okucie potrafi sprawić użytkownikom i serwisantom jest dość długa. A co do porównania Platinium i Forte; różnica w cenie ok. 20% ale produkty jeśli chodzi o parametry cieplne nieporównywalne. A jeśli w grę wchodzi zastosowanie grubszego szkła niż 4mm to Platinium wypada zupełnie bladziutko (grubość pakietu w PE2 36-38mm, w Forte 48mm). Poadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 14.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ale czemu akurat deceuninck? Jest tyle systemów typu salamander brugmann aluplast które są bardz dobre. a porównywanie okna energooszczednego ze zwykłym oknem to jak dla mnie ktos sobie robi jaja. Pomysleć troche wystarczy i posłuchać handlowca!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 15.06.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 to już wole coś z dobroplastu, bo jest taniej i nie wydajesz kasy na ich budzet marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.06.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 to już wole coś z dobroplastu, bo jest taniej i nie wydajesz kasy na ich budzet marketingu Co drugi post to reklama dobropaszu... Nie stać was na płatny profil skoro chcecie się reklamować na forum muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.06.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 to już wole coś z dobroplastu, bo jest taniej i nie wydajesz kasy na ich budzet marketingu Gratuluję dowcipu. Jak napisałem kilka postów wyżej; Złotów i Siegenia Basic Line (albo S-line) to w moim prywatnym rankingu okuciowe dno. Na tym drugim, do tego "ulepszanym" obcymi dodatkami kuje Dobropasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmichal79x 27.06.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dostałem kolejne wyceny plus troche się potargowałem i obecnie sytuacja wygląda tak, co wg Was będzie najbardziej opłacalne z tych okien: Avante Forte 27 500 (dopłata do koloru niestandardowego 2 400) okucie Roto DesignioSchuco Classic 23 500 okucie MacoSalamnder 3d 33 167 okucie WinkHausBrugman Ecoline 30 440 okucie WinkHaus Co z tych wybra c, czy Salamnder jest lepszy od Avante? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mera1719509548 27.06.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 to już wole coś z dobroplastu, bo jest taniej i nie wydajesz kasy na ich budzet marketingu Wolałbym ,żeby wiatr hulał po pomieszczeniach, wolałbym nie mieć okien i chodzić okryty kocem niż mieć proponowany przez ciebie "produkt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 15.09.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 I ja się przyłączę czy opłaca się dopłacać do okien trzyszybowych nie duzo raptem 1,5tyś. Profil Arcade okucia roto.Pakiet w trzech szybkach to 4/12/4/12/4. Natomiast dwie szyby to 4/16/4. Dom nowy bedzie docieplany styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts