zwil 14.06.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam,Mam pytanie odnośnie zakrycia puszek FI 80 podtynkowych do elektryki,w obecnej chwili robie tynki gipsowe w domu, okazało się ze puszki podtynkowe w niektórych miejscach wystawały minimalnie więc je podciąłem naokoło i zrobilem rowek naookolo i w tym momencie dekiel puszki mam minimalnie schowany, tynkarzom zleciłem aby zakryli to na "równo" i teraz pytanie, koles mi mówi że najlepiej było by to gipsem szpachlowym, zacytuje tynkarza cytuje : "lepiej będzie trzymał", ale wyczytałem że szpachlowego niekładzie sie na elementy z tworzywa sztucznego, więc prosze o radę czy on dobrze twierdzi czy nie i czy czym to przykryć?? Proszę o opinie i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 15.06.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Doradzi mi ktoś czy nie? !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.06.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Raczej nikt nie doradzi, bo puszek fi 80 (górnych) nikt już nie robi od kilkunastu lat. Niech pomaże pokrywkę puszki jakimś gruntem, będzie trzymać.A nawet gdyby miało się coś pokazać po pewnym czasie to będzie ułatwienie dla elektryka przy lokalizacji awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 15.06.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) ciekawe jest co piszesz od kilkunastu lat.. robi sie robi, tylko pod inwestycje robią byle jak i jadą podłogą z kablami i później niby łaczy w puszkach fi 60 głebokich łaczą jak do wyłaczników- mozna i tak, mi robił ojciec jest elektrykiem a ja mu pomagałem i robilem "starym sposobem" i nie narzekam....puszki u góry mam zakryte tylko na parterze musialem zrobić kilka przeróbek , pozatym jak zmiescisz tyle łaczen jak ja mam gdzieniegdzie krzyzowe, schodowe itp. ?? przyjechal taki jeden mądrala tam i mowi ze jego syn robi to mój ojciec mu zaproponował niech polaczy to co my tu chcemy i mamy w planie w tych jego puszeczkach -to nic sie nie odezwał . moze i sa jakies inne sposoby, tak jak mówie ja nie narzekam i podejrzewam ze jest wielu co robią tym sosobem jak ja..ale dzieki za doradzenie, gruntem czyli czy?? moze byc gips szpachlowy?? a dodam jeszcze że robią tak, kumpel tez tak bedzie robił , co więcej to dlaczego w dalszym ciagu w sprzedazy sa puszki fi 80 ?? to by je wycofali jak nikt nie robi... Edytowane 15 Czerwca 2012 przez zwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts