Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakrycie puszek podtynkowych poprawki przy tynkach-gips szpachlowy?czy tynk gipsowy?

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie odnośnie zakrycia puszek FI 80 podtynkowych do elektryki,w obecnej chwili robie tynki gipsowe w domu, okazało się ze puszki podtynkowe w niektórych miejscach wystawały minimalnie więc je podciąłem naokoło i zrobilem rowek naookolo i w tym momencie dekiel puszki mam minimalnie schowany, tynkarzom zleciłem aby zakryli to na "równo" i teraz pytanie, koles mi mówi że najlepiej było by to gipsem szpachlowym, zacytuje tynkarza cytuje : "lepiej będzie trzymał", ale wyczytałem że szpachlowego niekładzie sie na elementy z tworzywa sztucznego, więc prosze o radę czy on dobrze twierdzi czy nie i czy czym to przykryć?? Proszę o opinie i rady.

ciekawe jest co piszesz od kilkunastu lat.. robi sie robi, tylko pod inwestycje robią byle jak i jadą podłogą z kablami i później niby łaczy w puszkach fi 60 głebokich łaczą jak do wyłaczników- mozna i tak, mi robił ojciec jest elektrykiem a ja mu pomagałem i robilem "starym sposobem" i nie narzekam....puszki u góry mam zakryte tylko na parterze musialem zrobić kilka przeróbek , pozatym jak zmiescisz tyle łaczen jak ja mam gdzieniegdzie krzyzowe, schodowe itp. ?? przyjechal taki jeden mądrala tam i mowi ze jego syn robi to mój ojciec mu zaproponował niech polaczy to co my tu chcemy i mamy w planie w tych jego puszeczkach -to nic sie nie odezwał . moze i sa jakies inne sposoby, tak jak mówie ja nie narzekam i podejrzewam ze jest wielu co robią tym sosobem jak ja..ale dzieki za doradzenie, gruntem czyli czy?? moze byc gips szpachlowy??

a dodam jeszcze że robią tak, kumpel tez tak bedzie robił , co więcej to dlaczego w dalszym ciagu w sprzedazy sa puszki fi 80 ?? to by je wycofali jak nikt nie robi...:-)

Edytowane przez zwil