Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Normstahl Magic 600 czy Hormann Promatic do uchylnej bramy wiśniowskiego

Recommended Posts

Witam, zakupiona Brama uchylna WIŚNIOWSKI PROGRESS z furtką ocieplana 2700x2060 (wymiar całkowity). Dzisiaj będę montował.

Teraz tylko kwestia wyboru napędu, zastanawiam się nad:

Normstahl Magic 600 - cena 630 zł brutto

albo

Hormann Promatic - cena 1050zł brutto

Teraz to co mnie najbardziej interesuje z czym jest lepszy napęd Hormanna? (bo cena sugeruje, że jest lepszy)

Na plus dla Hormanna znalazłem tylko jedną rzecz - siła 650 N, czyli więcej o 50 w porónaniu do Normstahl Magic 600.

Natomiast Magic 600 ma dwa piloty, a Hormann jeden.

Czy są jeszcze jakieś różnice między tymi dwoma napędami?

Może ktoś z Was posiada któryś z tych napędów i może się wypowiedzieć?

Dziękuję.

Edytowane przez MateuszMateusz

Za tą kasę bierz Magic'a. Coś dziwnie tanio! Cennikowo kosztuje 990zł netto!
Pytałem dlaczego taka różnica i odpowiedź jest taka, że jak się bierze całą paletę od producenta to jest promocyjna cena i dlatego.

bwojtek tylko dlatego że taka okazja cenowa i polecasz Magic'a? chciałbym w tym temacie wypunktować różnicę między tymi dwoma napędami. Zapewne wielu osobom w przyszłości przyda się takie porównanie.

W użytkowaniu raczej nie zauważysz różnicy między tymi automatami. Normtahl jest trochę mocniejszy (600 kontra 500Nm), trochę szybszy, ma wyświetlacz, licznik cykli i inne "bajery" w oprogramowaniu. Do tego główkę automatu można montować "na 4 sposoby" względem szyny (tak jak w NICE). Edytowane przez bwojtek

• 2 years później...