pyton79 15.06.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam czy na zwieńczenie ścian można dodać żwiru płukanego? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.06.2012 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Pytanie jest niezrozumiale sformułowane.... Co z tym żwirem planujesz ? Posypać wieniec jak cukrem pudrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 16.06.2012 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Pytanie jest niezrozumiale sformułowane.... Co z tym żwirem planujesz ? Posypać wieniec jak cukrem pudrem ? Murarz chcę dodać do cementu żwiru żeby wzmocnić wieniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 16.06.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Murarz chcę dodać do cementu żwiru żeby wzmocnić wieniec.... Wieniec wykonuje się zazwyczaj jako żelbetowy. Czyli składający się z: 1) stalowego zbrojenia 2) betonu, czyli mieszaniny cementu, kruszywa drobnoziarnistego (piasku), kruszywa gruboziarnistego (żwiru) i wody. Nie robi się wieńca czy ław z samego cementu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.06.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Murarz chcę dodać do cementu żwiru żeby wzmocnić wieniec.... Wieniec wykonuje się z betonu i zbroi a nie z zaprawy. KB na wakacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 19.06.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Zwir płukany jak najbardziej jest wskazanym materiałem dodawanym do składu mieszanki betonowej wieńca. Jego marka jest określona w dokumentacji budunku, oraz nadzorowana przez kierownika budowy.Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie, jest to rozłozone i zawiłe w całej technologii budownictwa ogólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 20.06.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Zwir płukany jak najbardziej jest wskazanym materiałem dodawanym do składu mieszanki betonowej wieńca. Jego marka jest określona w dokumentacji budunku, oraz nadzorowana przez kierownika budowy. Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie, jest to rozłozone i zawiłe w całej technologii budownictwa ogólnego. Za bardzo się nie orientuję co jest zawiłego w w wieńcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts