nita83 07.09.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 :hug::hug:Tak to niestety czasem bywa, oby jutro było lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 07.09.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 09.09.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Jakoś powolnie idzie z tymi tynkami. Dziś mąż miał rozmowę z szefem tej ekipy i wzywał go na budowę.... Nie tylko tempo prac, ale i ich jakość budzi nasze zastrzeżenia. Poza tym tynkarze generalnie robią co chcą, np. tynkują tam, gdzie mieli tego nie robić. Jeszcze nie skończyli góry. Zaczyna mnie to wkurzać. Po co czekaliśmy na tę ekipę?? Miała być super - ale niestety nie jest. Po prostu gość, z którym sie umawialiśmy ma kilka ekip. Ta, która trafiła do nas nie spisuje sie najlepiej. Mieli nam też robić wylewki ci ludzie, ale chyba nie będą. Ściany nie są super gładkie - jak być powinny przy tynku diamant - a podłogi są tak zapaprane, że głowa boli. Zobaczymy jak to sie skończy. Póki co bez szału. No i do jutra (jak się umawialiśmy) z całą pewnością nie skończą. A ja dziś z synkiem do lekarza i do szpitala jechałam. Na szczęscie nas nie zatrzymali, ale już długo to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 11.09.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dziś - wreszcie!! - ładne zdjęcia Panowie prawie skończyli górę, zrobili też większość klatki schodowej. Niestety okazało się, że coś tam jest nie tak z mieszanką (za szybko wiąże) i musieli dużo materiału odesłać. Teraz będą robić sufity na dole ze zwykłego gipsu. Ech........ Ale trzymajmy się ładnych zdjęć. Gdy pracowali nasz dom zmienił się w plac budowy, ale tam, gdzie skończyli zmienia się w prawdziwy dom... Patrzę i patrzę na te zdjęcia, i normalnie wierzyć nie mogę, że to z mojego domu. :D:D Są też - jakże by inaczej - i marne wieści. Otóż prawdopodobnie mamy w odwiertach inne sondy, niż to było w umowie Jeszcze to nie jest potwierdzone, ale gdy się potwierdzi ( o ile w ogóle) To wstawię tu inną minkę... Tynkarze będą mieli opóźnienie tygodnia (mieli skończyć wczoraj) i okazało się, że wcale to nie jest ekipa faceta, z którym się umawiałam, tylko podnajęta przez niego. Co o tym sądzicie? Bo moi zdaniem to chamstwo podnajmować ekipę i wysyłac jako własną, bo ma się dobre opinie! Zaczynamy też walczyć z tematem styropianu na podłogi i zupełnie nie wiem co powinnam wybrać, nawet na stronie muratora nie mogę znaleźć wyczerpujących informacji.... Zamierzam też przysiąść i zrobić kolejne podejście pod moją kuchnię... Nie pisałam o tym chyba, ale im wnikliwiej się przyglądam, tym więcej mam wątpliwości gdzie co ma stać, a przez wielkie okno na ścianie (i wielką lodówkę, którą kupiłam!) wcale nie jest łatwo to wszystko ustawić jak trzeba... Kurcze, a ergonomia w kuchni to podstawa...... Nadal mam ochotę na zakup baterii podłączonej do filtra wody, tylko za radą chemika znalazłam rozwiązanie tańsze niż grohe, z czego się bardzo cieszę. No i tyle nowości. Aha!! Wkrótce czeka mnie pierwsze mycie okien! P.S. Z pewnością z żadnego kolejnego nie będę się już (tak) cieszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 11.09.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No i proszę! Przybyłam, popatrzyłam, pomyślałam i zwyciężyłam! Znacie to? Siedzisz nad czymś i siedzisz, męczysz się i męczysz i... nic. Efektów ni ma. Po czym nagle przychodzi ta chwila, gdy wszystko się układa w twojej głowie i - gotowe! No to ja tak mam z moją kuchnią. Na serwerze pewnego sklepu na 4 litery mam juz zapisaną niezliczoną ilość projektów. Wciąż jednak coś było nie tak. Bo zmywarka powinna byc obok zlewu, ale wówczas nie mogę mieć ciągu szafek 80-80-80 ze zlewem po środku, tylko 60-80-60-40. No nie fajnie to wygląda. Poza tym jeśli w głównym ciągu zrobię zmywarkę i obok zlew, a w drugim ciągu (pod kątem prostym) piec, to w najbardziej dostępnym miejscu blatu nie będę miała żadnej szafki na talerze, garnki - cokolwiek. To bez sensu. Kombinowałam juz z tą zmywarką na wszystkie możliwe sposoby. Pieca się za bardzo ruszyć nie da. I oto mnie olśniło. Zmywarka będzie obok zlewu, ale po drugiej stronie. Będzie przez to mniej dostępna, ale za to w jej miejsce wstawię szafkę 80, w której zmieszczą się wszystkie używane na co dzień talerze, sztućce, a pewnie i najpotrzebniejsze garnki. Dzięki temu zachowam chociaż część idealnej estetyki - będą dwie szafki 80 obok siebie, i to akurat na wprost wejścia, więc w najbardziej widocznym miejscu. Pozwalam sobie wkleić zdjęcie tego projektu z dokłądnym opisem. Czekam na konstruktywną krytykę rozwiązań, bądź pochwałę - jak wolicie. Z góry dziękuję! Od lewej: 1. wysoka szafka z koszami cargo na mąki, makarony, miksery, tostery, parowary i wszystko inne, co zajmuje mnóstwo miejsca, a jest używane sporadycznie 2. półki na wino - "zapchaj dziura" 3. zmywarka 4. zlew i szafka - kosz na śmieci, filtr do wody, może też ziemniaki i cebula 5. szafka 80 - górna szuflada sztuśce, środkowa talerze, dolna garnki często używane (?) 6. szafka narożna 90 z obrotowym koszem (nie wiem co w niej będzie) 7. piec + płyta 8. szafka 80 garnki, patelnie etc. 9. lodówka Szklanki, herbaty w szafce wiszącej. Kawa, ekspres na dodatkowej szafce-bufecie na lewo od wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 22.09.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Rozumiem, że nikomu się nie chciało komentować mojej kuchni. No trudno. Tynki wreszcie zrobione. Nita, ale Ty miałaś szczęście, że to poszło u Was tak szybko. Albo to my mieliśmy pecha. Chociaż najważniejszy jest efekt końcowy - a efekt póki co mnie zadowala. Ale trwało to wszystko strasznie długo. Tynkarzom trafiła się ponoć felerna porcja tynku (odsyłali bardzo dużą część) i stąd to opóźnienie. A podłoga... No, podłoga delikatnie mówiąc nie jest równa po tym tynkowaniu.. Ale ściany wyglądają ładnie. Tak sie prezentował w słońcu nasz salon wczorajszego dnia: Prawda, że ładnie? My już w piątek wieczorem ruszyliśmy z akcją "podłoga". Ruszyliśmy późnym wieczorem, wykończenie po ciężkim tygodniu. W piątek zdołałam tylko pozamiatać w salonie (ale się tego syfu nazbierało!). Wczoraj spędziliśmy cały dzień na budowie. Posprzątałam pokoje dzieci (w dwóch rozłożyliśmy styropian), łazienkę i WC na górze. Tak to sie łatwo pisze i ja też - głupia! - myslałam, że rozłożenie styropianu to "pikuś". Teraz już wiem, że rozłożenie go to jest wisienka na torcie, ale to co jest wcześniej wcale, ale to wcale jedzenia tortu nie przypomina. Byłam po wczorajszym dniu tak skonana i tak mnie plecy bolały, że szkoda gadać... Dawno się tak nie napracowałam.. Tu zdjęcia pokoi ze styropianową podłogą. Grafitowy w ostatniej chwili kupiliśmy (wczoraj) do pokoju, który jest nad werandą. Wszędzie indziej będzie lambda 0,037. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.12.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 23.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Szczęśliwych i Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 30.12.2013 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 hej, dawno tu nie byłem a widzę zmiany duże. Fajnie Wam idzie budowa, podziwiam i gratuluję Jak wyszliście z problemu wody na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidiaga1107 18.01.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Witam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidiaga1107 18.01.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Jesteście jeszcze na forum. Mam kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts