danhill 24.09.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) witam trochę czasu minęło od ostatniego postu zrobiło się zimniej i znów powrócił jak bumerang temat wentylacji grawitacyjnej Wykonałem obrzęd gromniczy który pokazał że tylko w drzwiach od kuchni i łazienki płomień u góry wkazuje w jedną stronę a na dole drzwi w drugą. Reszta pokoi na dole delikatny ruch (prawo lub lewo) a u góry wogóle - po prostu stoi. Poczytałem troche i zrobiłem test z otwartym oknem w pokoju przystawiłem do niego świeczkę i okazuję się że płomień zamiast kierować sie na pokój to wędruję w stronę okna a powinno być inaczej. Jak pisałem wczesniej na jednym z kominów mam założone kratki boczne na wylot a drugi jest normalnie otwarty od góry - ciąg w kratkach jest bo w kuchni nie zdemontowałem wentylatora i widać jak co jakiś czas się kręci. czy ktoś może mi coś jeszcze podpowiedzieć - bo znów na oknach pokazuje mi sie woda. Wykonałem rzut całego domu z zaznaczeniem grzejników okien drzwi kratek - Edytowane 24 Września 2012 przez danhill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danhill 25.09.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nikt nic nie podpowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 26.09.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Otwórz okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danhill 26.09.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ok otworzylem okna i zamiast nimi nawiewac do srodka to powietrze kieruje sie na zewnątrz - a kratki wentylacyjne nie wyciagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dziś to stan normalny! Zobacz ile pokazuje termometr za oknem a ile we wnętrzach... MASZ wentylację! Tyle, że dziś lata ona "odwrotnie". I niech mi kto jeszcze raz powie - że wentylacja grawitacyjna nie jest kapryśna! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danhill 26.09.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Na dworzu mam 14 stopni w domu 21 stopni. - zaczynam sie zastanawiać czy nie przebić sie w jednym z pokoi do kolejnego kominu wentylacyjego i nie założoyć na dachu turbowenta do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts