sla77 16.06.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Witam wszystkich, Jestem na etapie projektowania WM do mojego domu (technologia szkieletu drewnianego), który dopiero będzie powstawał. W załączonych zdjęciach dodałem rzuty parteru oraz poddasza z zaznaczonymi przez jedną z firm zajmujących się rekuperacją propozycjami miejscami nawiewów oraz wywiewów. Kubatura projektowanego domu minus garaż to ok. 600m3. Rekuperator będzie prawdopodobnie Renovent Excellent na sztywnych kanałach. Obecnie po konsultacjach z jednym z fachowców zastanawiam się nad takimi zmianami: 1. W kuchni - dołożyć dodatkowo wywiew obok okapu a ten co jest przesunąć pod Spiżarnię 2. Zlikwidować nawiew w Jadalni i dać go koło schodów/w Korytarzu U góry: 3. Łazienka - dołożyć jeszcze jeden wyciąg po przekątnej (w okolicy prysznica) 4. Pralnia - przesunąć w dolny prawy róg 5. W pokojach ogólnie nawiewniki - nie wiem czy to dobry pomysł myślałem by dać nad łóżkami a nie przy oknach 6. Korytarz - nie wiem czy jest sens dawać tu wyciąg skoro obok w pokoju nr 12 też będzie ? Proszę Was o ocenę wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła oraz porady czy propozycje zmian - np. umiejscowienia anemostatów. Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam Sławek Edytowane 17 Czerwca 2012 przez sla77 Dołozono A-A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.06.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A dołóż jeszcze rozplanowanie łazienki oraz przekrój budynku najlepiej A-A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sla77 18.06.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dołożyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts