Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom w miskantach - komentarze, czyli tu można pisac do woli :)

jazzy

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 months później...
  • 7 months później...

Jazzy :confused: a co to się stało?

Zaczęłaś dziennik i komentarze. Takie fajne inspiracje i.... :(

Na schodowym pytasz o żyrandol. Wracaj tu :) Pukaj do do forumek. Możesz moim śladem. Dobre dziewczyny odwiedzam, podpowiedzą.

KONIECZNIE POKAŻ FOTKI.

Sądząc po schodach masz fajny domek.

Żyrandol trzeba dobrać troszkę do reszty domku. Ten, który pokazałaś na schodowym jest bardzo ładny i do schodów pasuje, ale co dalej ?

Ja tu jestem na fm od namieszania, więc... szukałabym dłuższego, ale też szklanego żyrandola i bardziej nowoczesnego.

Edytowane przez pestka56

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Fajnie, że idzie do przodu. Bardzo ładna klatka schodowa i super barierka.

Od razu mam dwa pytania.

Co to za drzewo na schodach?

Jakich wymiarów masz okno w łazience? Też mam w projekcie takie wąskie i wysokie :) Tylko nie mam tarasu za nim :)

Będziesz montowała na nim jakąś żaluzję albo roletę?

cormac, dzięki wielkie za odwiedziny i miłe słowo :)

Schody są z jesionu, bejcowane i lakierowane matem.

Okno w łazience zmierzę dokładnie jutro, ale z tego co pamiętam to chyba ma szer. 60cm. Chciałam żeby było jeszcze węższe, ale będzie nam (mi) służyło do wynoszenia prania, więc kosz z praniem musi przejść ;)

Nie będę dawać już żadnej żaluzji z racji tego, że mam roletę zewnętrzną.

Tak właśnie podejrzewałam, że to jesion. Super są.

Okno wystarczająco doświetla Ci łazienkę? Nasźe też jest szerokie na 60 cm. U nas architekt wpadł na pomysł by wannę pod nim postawić i skrócić okno, ale boję się, zebyśmy nie skończyli z otworem strzelniczym po tych zabiegach :lol2:

Pokaż kuchnię. :wiggle:

U nas architekt wpadł na pomysł by wannę pod nim postawić i skrócić okno, ale boję się, zebyśmy nie skończyli z otworem strzelniczym po tych zabiegach :lol2:

Fajne byłoby takie długie okno do podłogi za wanną, czyli wanna wolnostojąca, tylko wtedy nie miałoby sensu robić okno otwierane (chyba że tylko uchylne), ale wtedy z kolei jak umyć takiego fixa, skoro nie masz tam balkonu? :rolleyes: to się robi zbyt skomplikowane :bash:

A może powiększyć okno? :popcorn:

9010-Hopen-House-20.jpg

Hej Sharlotka,

dzięki za odwiedziny i miłe słowa :) W najśmielszych snach nie spodziewałam się, że do mnie wpadniesz :welcome:

Balustrada przy schodach jest świeżo pomalowana i jeszcze nie eksploatowana, bo jeszcze nie mieszkamy, ale docelowo chcemy ją osłonic tak jak na zdjęciu poniżej

1395299_658697170831293_1755073245_n.jpg

W sumie do łapania jest metalowa poręcz z drugiej strony ;)

pozdrawiam

Ale fajnie wszystko wygląda. Co to za płytki w hollu? Masz grzejniki kanałowe?

A co do okna w łazience nie ma szansy na powiększenie. Zresztą po dzisiejszej rozmowie z sąsiadką od strony okna, nawet nie chcę patrzeć w tym kierunku...

Hej cormac :)

Przykro mi, że z sąsiadką nastąpił zgrzyt. Sąsiadów, tak jak teściów, się nie wybiera, niestety ;)

Kafle w holu to Tubądzin Shellstone 60x60

tubadzin-shellstone-2-598x598.jpg

Powiem Ci, że w rzeczywistości wyglądają bardzo ciekawie. Zawsze jak je myję, myślę sobie o ciepłych wodach południa hehe :D

W holu i wiatrołapie mamy ogrzewanie podłogowe (w dolnej łazience też), a grzejnik kanałowy jest w salonie.

Bardzo ładne kafle. Wody południa powiadasz hmm :-?

Sąsiadką się nie przejmuję, aczkolwiek szkoda, że aż tak im nie pasujemy. Poszło o utrudniony przejazd, pompa i betoniara się kijowo ustawily, no ale nie było nas na miejscu i nie dopilnowaliśmy. Nasza wina, ale można to było to inaczej załatwić. Na agresję odpowiadam tak samo. Nieważne.

Czym się grzejecie? Gazem , skoro system mieszany?

Jazzy,

no co Ty, czemu się mnie nie spodziewałaś???

Wpadam zawsze do wątków, gdzie są piękne, dopracowane wnętrza!!!! - lubię nacieszyć oko:)

Co do schodów/ balustrady wykończonej metalem - czy dobrze widzę inspirkę stylem Kelly Hoppen???

Ja ją uwielbiam!!!!!!

Jazzy,

no co Ty, czemu się mnie nie spodziewałaś???

Wpadam zawsze do wątków, gdzie są piękne, dopracowane wnętrza!!!! - lubię nacieszyć oko:)

Co do schodów/ balustrady wykończonej metalem - czy dobrze widzę inspirkę stylem Kelly Hoppen???

Ja ją uwielbiam!!!!!!

Kelly Hoppen rules! :wave:

Też ją kocham.

Jeśli chodzi o moje wnętrza, to jeszcze nie są w pełni dopracowane. Wiele tzw. "smaczków" do uzupełnienia, typu zdjęcia, obrazy, dywany, dodatki, no i kilku mebli nadal brakuje, ale na dniach się przeprowadzamy, więc może przed świętami damy radę wszystko uporządkować.

Znalazłam piękny materiał na zasłony - taftę, cholernie drogą jak na moją kieszeń, bo aż 130zł/mb. Chyba kupię sobie świnkę :lol2: