Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom w miskantach - komentarze, czyli tu można pisac do woli :)

jazzy

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

jazzy nie zauważyłam że masz komentarze i oczywiście w wątku Ci nasmarowałam moja wypowiedź :)

dopracowanie schodów i balustrada będą moja inspiracją bardzo mi się podobają !!!

więc czas na pytania, jak sa zrobione te cokoły przy schodach i barierkach te baiłe, to jest decha malowana na biało??? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274347&d=1407755166 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=252231&d=1396299463

Edytowane przez jo-aska

jazzy nie zauważyłam że masz komentarze i oczywiście w wątku Ci nasmarowałam moja wypowiedź :)

dopracowanie schodów i balustrada będą moja inspiracją bardzo mi się podobają !!!

więc czas na pytania, jak sa zrobione te cokoły przy schodach i barierkach te baiłe, to jest decha malowana na biało???

Nic nie szkodzi :-). Chyba niewiele osób zauważa, że mam komentarze :-D

Ale do rzeczy. Te cokoły przy schodach to bukowa deska pomalowana na biało. Niby nic specjalnego ale efekt jest :-D cieszę się, że nie jest ona wycinana jak stopnie schodów, co wygląda moim zdaniem średnio. No i sprząta się łatwiej ;-) Fajnie, że Ci się podoba :-)

Nic nie szkodzi :-). Chyba niewiele osób zauważa, że mam komentarze :-D

Ale do rzeczy. Te cokoły przy schodach to bukowa deska pomalowana na biało. Niby nic specjalnego ale efekt jest :-D cieszę się, że nie jest ona wycinana jak stopnie schodów, co wygląda moim zdaniem średnio. No i sprząta się łatwiej ;-) Fajnie, że Ci się podoba :-)

Dzięki za odpowiedź, pomysł na prawdę fajny i pewnie go zgapię :) muszę tylko oznajmić to mojej drugiej połowie jak nie będzie bardzo marudził to znaczy, że się pomysł podoba :)zresztą pewnie sam będzie wolał przykręcić całą dechę niż się bawić w układanie wycinanych kawałków :)

barierka tez mi się bardzo podoba bo jest super prosta i elegancka ...

jazzy cóż to za cudna tapeta w wiatrołapie? i jeszcze te klamki? w ogóle cały dom bym zgapiła od Ciebie, pięknie jest, ale to już chyba mówiłam:)

Kurcze jak to miło czytać takie rzeczy :-D Z tapeta to były przeboje, eh... Zakupilam na allegro za dobrą cenę, no i małżonek mój miał z nią niezłe przeboje, bo okazała się jakby miejscami krzywa, tzn. pasy się nie stykały idealnie równo ze sobą, szkoda gadać... No ale jak to on, wybrnal wspaniale i właściwie nie widać nierówności ;-)

Klamki? Również kupione na a. Tanie były, coś po 35zl za kpl.

Ja wszystko mam kupione/zdobyte po promocyjnych cenach, na czym kilka razy niestety się przejechalismy ;-)

NO widać że domek dopieszczony w każdym calu ....

Yhy, tak, jasne... :-) jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, dokończenia, pomalowania, itd. Ale odkąd zamieszkalismy robota stoi w miejscu :-D klapnelismy na tylkach, jednym słowem. Ale w tym roku mamy ambitny plan ogrodzenia działki, zrobienia podjazdu i ścieżek, skończenia tarasu, no i mooooooże jakieś niewielkie prace w ogrodzie przed zimą. :-)

Cześć,

Tu nowa :) i zachwycona :) taką chcę kuchnie :) chociaż nawet łopata nie wbita, już taką chcę :D Zdradź mi proszę co masz na podłodze w kuchni ? Bo kafelki w łazience na podłodze super i taką szafkę też poproszę :rolleyes: męża oczywiście :D Pasy z zebrą w wiatrołapie... super pomysł!

Witaj w moich skromnych progach :-) I dziękuje za miłe słowa :-)

Na pocieszenie powiem Ci, że koncepcja kuchni, jak i wszystkiego innego zmieni Ci się kilka razy w ciągu budowania ;-)

Na podłodze w kuchni mam Tubądzin Shellstone 3

shellstone-white-59-8x59-8.jpg

http://www.tubadzin.pl/pl/shellstone-3

W łazience na podłodze Noce Naturale Paradyża, a szafka oczywiście robiona na zamówienie :-)

Powodzenia i cierpliwości w budowaniu ;-)

jak mnie to forum wciągnęło i jak bardzo się cieszę jak mnie kto tak miło wita jak TY :) A twoje progi nie są takie skromnie :D pytam o te płytki w kuchni bo są bardzo ładne tylko jak z utrzymaniem na nich czystości? tera mam jasne płytki ecri i ciągle mam jakieś brudne plamy, denerwuje mnie to okropnie bo musiałabym za każdym razem gdy coś robię w kuchni to zmywać też podłogę, więc szukam ładnych i praktycznych :sick: nad zabudową w kuchni też ciągle pracuję.... Jeśli pozwolisz to będę do Ciebie zaglądać i trochę zgapiać pomysły :D

pytam o te płytki w kuchni bo są bardzo ładne tylko jak z utrzymaniem na nich czystości?

Powiem Ci, że sama miałam wątpliwości co do tych płytek, ale bardzo miło mnie zaskoczyły. Zero problemu. Wiadomo, w kuchni bardzo się brudzi, bo tu coś kapnie, tam ktoś chlapnie :-D ale trzeba się naprawdę przyglądać, żeby to dostrzec. Poza tym one w rzeczywistości są bardziej biało-szare, niż ecru :-)

Jeśli pozwolisz to będę do Ciebie zaglądać i trochę zgapiać pomysły :D

Ależ zapraszam serdecznie :-) :welcome:

Kiedy zakładasz swój dziennik? :popcorn:

Yhy, tak, jasne... :-) jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, dokończenia, pomalowania, itd. Ale odkąd zamieszkalismy robota stoi w miejscu :-D klapnelismy na tylkach, jednym słowem. Ale w tym roku mamy ambitny plan ogrodzenia działki, zrobienia podjazdu i ścieżek, skończenia tarasu, no i mooooooże jakieś niewielkie prace w ogrodzie przed zimą. :-)

No plany ambitne u mnie to pewnie przyszły rok .... jak będzie nam się chciało palcem kiwnąć ;)

Chciałabym się już wprowadzić i tak właśnie klapnąć na tyłku ... nawet na samej posadzce .... :)

u nas finiszujemy płytki na podłogach i zaczynamy malowanie ... na razie pokój młodego bo tam było najłatwiej kolory wybrać :)