Barbara74 15.10.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Szkoda,że nagle zniknęłaś,pewnie zaroobiona w ogrodzie jesteś przed zimą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 19.10.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Jazzy trafiłam do ciebie od Elfir i gratuluję domku.W sypialni masz lampy jakich szukam ,gdzie je kupiłaś?jesteś zadowolona? A jakie cisy posadziłaś?masz zdjęcia ogrodu?Ja w tym roku robię koncepcję ,a w przyszłym ruszam,bo jestem tak niezdecydowana,że u mnie wszystko trwa Hej Basia milo że do mnie przyszlas Lampy w sypialni kupione na allegro. Ale juz nawet nie pamiętam nazwy lamp ani nazwy sprzedawcy Cisy, które posadzilam to baccata. Na razie 10 sztuk, ale musze dosadzic kolejne 10 jak się uda Mój ogród jeszcze nie istnieje, nawet trawy nie ma a jedynie łany perzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 19.10.2014 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Jazzy, strasznie ładnie u Ciebie, lekko, nowocześnie, ale z nutą elegancji! Podoba się bardzo dużo:) Co to za śliczny kinkiet zewnętrzny?? Dzięki kochana za komplementa Kinkiety zewnętrzny to Massive Venlo. Bardzo trudno je dostać, a brakuje mi jeszcze 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 19.10.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 też mamy taką deskę w planach, ale taras liczy 30m2 i nie wiem czy damy finansowo radę... Musicie sobie to przekalkulowac. Deski drewniane są tańsze, ale taki duży taras jak Wasz będzie wymagał dużo czasu na konserwacje, no i środków na zakup tych wszystkich lakierów tudzież olejów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.10.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Dlaczego ja tu jeszcze nie byłam Drzewka owocowe raczej nie mają specjalnych odmian przeznaczonych do rozpinania. To co wiem każe mi sądzić, że trzeba się skupić na znalezieniu takich które są szczepione na wysokości, która Ci odpowiada. Wszystkie drzewka nie przyrastają w wysokość poniżej miejsca szczepienia. Może to Ci coś wyjaśni http://www.naogrodowej.pl/artykul,Formy_prowadzenia_drzewek_owocowych,425 (to fajna witryna, przyda Ci się nie raz) http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113380,3116830.html a w każdym razie będziesz wiedziała czego się spodziewać i jakich drzewek szukać. Edit: BYŁAM przynajmniej w dzienniku i podobała mi się ogromnie ta żółta ściana z pięknym meblem w Każdym razie dzięki niej rozpoznałam, że byłam Edytowane 19 Października 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.10.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) u mnie w ogrodzie też teraz pusto ,ale nie mam żadnej trawy,ani perzu,glebogryzarka wjechała, kamieni miałam pełno,zbierałam ,zbierałam i zbierałam,teraz mam boisko do siatki plażowej bo nawiozłam piachu,,pracy było ogrom,teraz ma glebogryzarka wjechać i wymieszać piach z gliną,a potem nawiozę ziemi,poczekam do wiosny,poobserwuję jak się zachowuje ziemia po deszczach.Przez zimę pomyślę co chcę mieć w ogrodzie.Też muszę w jednym miejscu się odsłonić i zastanawiam się nad cisami,myślałam również na świerkami czy jodłami,boję się ,że urosną za wysokie i zajmą na mojej małej działce zbyt dużo miejsca. Co do tarsu z deski drewnianej-my mamy z modrzewia to sobie chwalę.Mój mąż olejował ją godzinę i dalej twierdzimy,że byśmy go na nic innego nie zamienili.Mój mąż nie należy do osób,które uwielbiają coś robić po pracy w domu,a olejował z włąsnej woli i nie narzekał.Mamy 4 x 6,5,więc w miarę duży. Polecam drewniany taras!!! Edytowane 19 Października 2014 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 to drewniany odpada, bo mój mąż po pracy to w komputerach dłubie a "robótek ręcznych" w domu unika jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 04.11.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 pestka dzięki za przydatne info Basia, dobre plany ogrodowe, oby wszystko poszło wg Waszych założeń. U nas niestety obsuwa na maxa Juskra, w takim razie decha kompozytowa będzie dla Was w dechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 04.11.2014 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Pokaże Wam (nieśmiało) moje wiśnie umbry (sztuk 3) posadzone na froncie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 06.11.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Pokaże Wam (nieśmiało) moje wiśnie umbry (sztuk 3) posadzone na froncie [ATTACH=CONFIG]287498[/ATTACH] Pozdro A kiedy Ty te wiśnie sadziłaś, bo teraz to już chyba za późno a czegoś takiego mi właśnie potrzeba. I gdzie zakupiłaś? wygląda super!! a jak reszta ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Logout, póki ziemia nie zamarzła możesz sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 06.11.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 A kiedy Ty te wiśnie sadziłaś, bo teraz to już chyba za późno a czegoś takiego mi właśnie potrzeba. I gdzie zakupiłaś? wygląda super!! a jak reszta ogrodu? Sadzilam je jakieś 3 tygodnie temu a dzisiaj posadzilam cisy Ciepło jest wiec nie ma strachu Ja wole sadzić jesienią, mam takie wewnętrzne przekonanie, że rośliny posadzone jesienią lepiej się mają i na wiosnę ruszają z kopyta, ale ja się nie znam Wiśnie kupilam w szkółce pod Wrocławiem. Reszta, a raczej całość ogrodu w powijakach Jak ja marzę o zdrowym, gęstym i miesistym trawniku! :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 06.11.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 ale będzie kompocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.11.2014 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Jazzy, nie wszystkie roślinki dobrze jest sadzić jesienią. Drzewa, krzewy – tak, ale np już nie wszystkie byliny, nie mówiąc o cebulowych, które sadzi się zależnie od tego kiedy kwitną. Za trawnikiem, to Ty tak nie tęsknij, to najgorsza i najdroższa zaraza w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.11.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 ale będzie kompocik Hihi, na szczęście nie będzie one nie owocują raczej to wisnie ozdobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.11.2014 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Za trawnikiem, to Ty tak nie tęsknij, to najgorsza i najdroższa zaraza w ogrodzie Tak tak slyszalam o tym ale mimo wszystko chce go bardzo i będę dbać, chuchac i dmuchac coby pięknisty był a mało go będę miała, może całe 4 ary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.11.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 ,,, Wiśnie kupilam w szkółce pod Wrocławiem. ,,, A to ja poproszę namiar. Może być na priv. Ja się już chyba wypaliłam w swoim ogrodzie, chyba, że mi się fiś na wiosnę odrodzi Trawy mam chyba mniej niż Ty, a też nam dała popalić Na szczęście najgorsze za nami Czego i Tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Asia, Ty się tak nie ciesz, że wygrałaś z trawnikiem. Ja już wymieniałam cały kawał, bo mi podtopiło. Znajomi całe 1000m2 z powodu pędraków musięli założyć na nowo. Pędraki mogą błyskawicznie popodcinać korzenie i wtedy nie ma wyjścia – zdejmujesz 10 cm ziemi i nawozisz nową. Chyba, że zdecydujesz się na ciężką chemię. To oczywiście ekstremum, ale możliwe raz na 3 lata jeśli w pobliżu rosną modrzewie:yes: Dlatego cierpliwie zbieram kopce krecie i rozsypuję na rabatach - paskudna robota. Nie ganiam małych ślepców, bo pochłaniają spore ilości pędraków. Jedynie na rabatach leję „Pożegnaniem z kretem’. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.11.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Umiesz podbudować, nie ma co Tfu tfu tfu, oby nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Wolisz niespodzianki Pewnie, że tfu, tfu przez lewe ramię... ale lepiej wiedzieć co może się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts