Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom w miskantach - komentarze, czyli tu można pisac do woli :)

jazzy

Recommended Posts

martaMarcia, myślę, że Twoje wątpliwości rozwieje dobry stolarz, ktorego wybierzesz do wykonania Twoich schodów, on na pewno dysponuje próbkami, które będziesz mogła porównać z podłogą ;-)

AnikoPL, dzięki za miłe słowa :-) Powiem Ci, że moje schody i balustrada to najlepszy wybór jakiego dokonałam :-D wiem, że wg Ciebie to zmarnowany metraż, jednak ja uważam, że to ozdoba domu :-) Jestem dumna z siebie, że postawilam na swoim i nie dalam się przekonać innym do drewnianej balustrady ;-) :stereo:

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj to znaczy że się źle wyraziłam. Uważam takie rozwiązania za marnotractwo w SWOIM domu co nie znaczy że nie mogę uważać je za bardzo ładne u kogoś innego. Najważniejsze że tobie się podoba - reszta jest nie ważna. Ja będę skrajnie marnować przestrzeń w kuchni nie robiąc wiszących szafek :-P

Oj to znaczy że się źle wyraziłam. Uważam takie rozwiązania za marnotractwo w SWOIM domu co nie znaczy że nie mogę uważać je za bardzo ładne u kogoś innego. Najważniejsze że tobie się podoba - reszta jest nie ważna. Ja będę skrajnie marnować przestrzeń w kuchni nie robiąc wiszących szafek :-P

Nie wyrazilas się źle :-) rozumiem co mialas na myśli :-) no ale co zrobić? Schody muszą być, więc skoro muszą, to niech będą czymś ładnym ;-) No nieważne ;-)

Popieram kuchnie bez wiszących szafek :-D

Pozdrawiam :-)

Zdecydowanie zgadzam się. Coś tak dużego, tak widocznego musi być jak najładniejsze. To że chce je pod spodem zabudować nie znaczy że olewam ich kwestię. Wrzucilam w swoim temacie kilka moim zdaniem przepięknych schodów. A balustrady skoro nie będą drabinki metalowe (jakoś tak mam wrażenie że dzieciaki by się na nich ciągle wspinały aż w końcu jedno czy drugie by spadło i zrobiło sobie krzywdę) to planuję albo takie "babcine" tyle że każdy szczebelek pomalowany na inny kolor albo takie marynarskie, pomalowane na turkusowo (marynarskie bo widziałam takie tylko na wizualizajach nadmorskich domków letniskowych - takie zabudowane z X w środku - nei wiem jak to zilustrować - w moim temacie pokazałam jeden taki przykład)

Pozdrawiam111111111111qA

Edytowane przez AnikoPL

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Jazzy znowu do Ciebie wróciłam :) takie masz ładne te wnętrza :) jestem już dużo mądrzejsza niż jak pierwszy raz tu zaglądałam :) czy drzwi z wiatrołapu do domu są jakimś systemie przesuwnym? mam taki malutki ten wiatrołap i z każdej strony drzwi i chciałabym zaoszczędzić trochę miejsca :)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Jazzy znowu do Ciebie wróciłam :) takie masz ładne te wnętrza :) jestem już dużo mądrzejsza niż jak pierwszy raz tu zaglądałam :) czy drzwi z wiatrołapu do domu są jakimś systemie przesuwnym? mam taki malutki ten wiatrołap i z każdej strony drzwi i chciałabym zaoszczędzić trochę miejsca :)

Matulu, ale mnie dawno tu nie było :o

Juskra, ja też chciałam uniknąć zagęszczenia pootwieranych skrzydeł drzwi dlatego przesuwne to była jedyna dla mnie opcja :-D M coś tam się burzył, że nie będą szczelne, że będzie wiało dołem itp. ale jesteśmy już po zimie i nic takiego nie miało miejsca :-) Także polecam :-)

Matulu, ale mnie dawno tu nie było :o

Juskra, ja też chciałam uniknąć zagęszczenia pootwieranych skrzydeł drzwi dlatego przesuwne to była jedyna dla mnie opcja :-D M coś tam się burzył, że nie będą szczelne, że będzie wiało dołem itp. ale jesteśmy już po zimie i nic takiego nie miało miejsca :-) Także polecam :-)

no i dzięki za tą informację :) bo ja znowu z tym wiatrołapem zonk mam

• 1 month później...
  • 4 months później...
Witam,

na jakiej wysokości jest okno w kuchni, też się zastanawiam nad oknem i zlewem i nie wiem na jakiej powinno być wysokości.

pozdr. wiktoria

Ups, trochę mi zajęło to mierzenie :) Wybacz, że dopiero teraz, pewnie już nieaktualne.

Okno zaczyna sie na wys. 120cm od podłogi. Okno jest wysokie na ok 80cm.

pozdrawiam