marcin2372 16.06.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Właśnie zacząłem docieplać ścianę szczytową między domem a garażem i okazuje się że krokiew jest tak blisko ściany że nie mogę zmieścić styropianu - 15cm. Nie wiem co robi - kazać cieślom przesunąć krokwie o kilka cm czy szlifować styropian? Ktoś z was spotkał się z taką sytuacją W zasadzie w projekcie po zewnętrznej stronie ściany jest tylko jedna skrajna krokiew a to żeby dać drugą krokiew obok ocieplenia to pomysł cieśli - ma to ułatwić montaż podbitki.http://img705.imageshack.us/img705/1878/img1991xu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 17.06.2012 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nikt ze specjalistów się nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Cieśla zrobił bardzo dobrze. To odsunął krokiew o mniej niż grubość aktualnego ocieplenia może być spowodowana tym, że ta grubość w trakcie realizacji mogła ulec zmianie. Nie ma żadnego problemu. Należy wkleić tam taką grubość styropianu jaka się mieści i wszystko będzie OK. Ewentualną szczelinę wypełnić pianką PU. Rozumiem, że tą ścianę szczytową od góry też zamykasz styropianem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.06.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) U mnie pierwsza krokiew za ścianą szczytową jest na 12 cm. Grubość styro to 20. Nie widzę problemu by sobie z tym poradzić. W zasadzie to już mam to zrobione. Na ścianie szczytowej mam 20cm styro, krokiew 17cm. Styro (z siatką i klejem) dosunąłem z minimalnym luzem do krokwii, w trakcie ocieplania domu połączę to razem i będzie ok. Podbitka zakryje widoczną krokiew. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts