zuzka 16.06.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 zastanawiam się nad zakupem mieszkania,w którym okna salonu (parter) i pokoji dziecięcych (piętro) wychodzą na pólnocny zachód - ok 285 stopni.Znajomi straszą mnie, że będzie ciemno, zwłaszcza zimą.Co o tym sądzicie? Może ktoś ma (lub miał) podobny układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 16.06.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ja mam mieszkanie od północnego - wschodu. To jest ogromna zaleta, bo w lecie w czasie upałów jest przyjemnie, nie ma skwaru, a każdy kto przychodzi do nas przyznaje że jest miły chłodek. W zimie natomiast jest ciepło, bo obecne mieszkania są budowane w innej technoogii, więc nie jest zimno. Nie jest też ciemno. Myślę, że ciemno będzie tylko jeśli w danym pomieszczeniu jest np jedno okno wychodzące na północ. Ale jeśli jest więcej okien i jedno z nich wychodzi na zachód, to nie może byc ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 18.06.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dziękuję Ci bardzo za słowa pociechy. W tym mieszkaniu nie ma, niestety okien z dwóch stron - jest tylko jedna ściana z oknami na północny zachód (chociaż to chyba bardziej zachód niż północ). Czyli ewentualnie rano ciemno, a po południu upał Chyba się nie zdecyduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 19.06.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Bardzo proszę o wypowiedzi osób, które mają lub miały doświadczenie z taką ekspozycją. To jest jedyne mieszkanko, które w ciągu ostatnich 2 lat mi się spodobało i nie chce wyjść z głowy. I nie mogę znaleźć nic innego Mam już zamęt w głowie, bo opinie są tak zupełnie różne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.06.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Dziękuję Ci bardzo za słowa pociechy. W tym mieszkaniu nie ma, niestety okien z dwóch stron - jest tylko jedna ściana z oknami na północny zachód (chociaż to chyba bardziej zachód niż północ). Czyli ewentualnie rano ciemno, a po południu upał Chyba się nie zdecyduję... sama sobie już odpowiedziałaś mieszkanie kupuje się na lata. Zwłaszcza dzieci będą się męczyły w nagrzanych latem pokojach, w którch spędzają prawie cały czas i w których śpią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 23.06.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Północny - zachód, nie dośc że zimno to jeszcze wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts