kamaro111 17.06.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Witam wszystkich niestety robotnicy spaprali robotę i czym prędzej się wynieśli...Zacznę od początku w załorzeniu miał być budynek z poddaszem 48m wylali ławę na fundament wkopaną na 80cm na to dwie warstwy bloczków fundamentowych i gitara gra .Pociągneli ściany na 2,9m w górę ,wylali wienieć zostawili zbrojenie na poddasze ,ednak zapomnieli że będą ściany działowe tz.dwie ściany które w załozeniu miały zmniejszyć kubaturę budynku do 30m plus składzik gospodarczy.Stoję przed dylematem lania ławy fundamentowej pod ścianę i nie wiem jak się za to zabrać może ktoś podpowie,z moich wyliczeń wyszło że musiałbym zamówić 1m3 betonu na ławę jednak w cementowni powiedzieli że to za małozeby przywieźć ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 17.06.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pod ściany działowe ława nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaro111 17.06.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Zapomniałem dodać że niema wylanej posadzki dodam zdjecie jeśli mogę http://images39.fotosik.pl/1597/65ea55508b21ff2dm.jpg Drzwi które widać na zdjęciu to otwór technologiczny będzie zamurowany wejściowe będą na ścianie którą zamierzam postawić plus wieniec nad nią ,na to dach dwuspadowy więc chyba z teorią ścianydziałowej sie rozpędziłem to będzie ściana nośna Edytowane 17 Czerwca 2012 przez kamaro111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 26.06.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Pod ściany działowe ława nie jest potrzebna. Dokładnie, natomiast jesli ma być nośna , z Twojego 2-go wpisu - to trzeba wylać, nie mniej szkoda że tego nie przewidziałeś wcześniej. Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Xerses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts