Agduś 20.06.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 O ile wiem, to wolno tylko od święta. A może coś się zmieniło i mam nieaktualne informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 http://img.wiocha.pl/images/e/5/e581c123ac8ef7347e073a4492cdc9b6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanekKam 20.06.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ja swoja zostawiam do końca> Euro jets w Polsce, flagi podkreslają okreslona postawę, podejscie. Ja pokazuje wsparcie dla naszych, czuje sie dumny mimo wszystko, dawno nie widzialem na miescie tak kolorowych i zadowolonych ludzi. Euro duzo wniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu23 20.06.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ja nie zdejmowałem. po prostu jest to bardzo miły akcent, że nie jesteśmy kibicami tylko wtedy, kiedy nasi grają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.06.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A odnośnie WIOCHY - tam gdzie mieszkam to nawet nie wiocha a przysiółek (60 mieszkańców) - TO ZOBOWIĄZUJE! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 21.06.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A odnośnie WIOCHY .. Gagato, zauważyłaś, że barwy na lusterkach są do góry nogami? TO jest WIOCHA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 21.06.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 O ile wiem, to wolno tylko od święta. A może coś się zmieniło i mam nieaktualne informacje? Masz nieaktualne. Ustawa o godle, barwach i hymnie z 1980, wielokrotnie zmieniana, w swoim art. 5 p. 2 stwierdza Każdy ma prawo używać barw Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności w celu podkreślenia znaczenia uroczystości, świąt lub innych wydarzeń, z uwzględnieniem art. 1 ust. 2. Przywołany art 1 ust 2 mówi o szacunku do tych symboli. Używanie flagi z godłem jest nawiązaniem, chyba przypadkowym, do flagi używanej jako bandera na statkach, w portach, a także w komunikacji lotniczej. Takie spontaniczne rozszerzenie na cały transport. A napisy Polska, tyskie albo coca-cola powodują, że powstaje wyrób flagopodobny, którym możemy się cieszyć, który jest ewidentnym nawiązaniem, ale już nie flagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 21.06.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Kilka lat temu ,na forum była dyskusja dotycząca tego ,że Polacy nie manifetują w żaden sposób przywiązania do symboli narodowych,nie podkreślają polskości ,nie wywieszaja flag.Jako przykład przeciwnych zachowań podawano n.p. Amerykę.Teraz w emitowanym ostatnio programie "Kultura głupcze'' jeden z rozmówców ,bardzo zdegustowany ,nazywał cały ten ruch z flagami nacjonalizmemPrzyznam,że wywaliłam gały.Wie ktoś o co chodzi? Ps. Też jestem z wiochy(pod miastem), może stąd moje zagubienie . Edytowane 21 Czerwca 2012 przez galka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 21.06.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 I jeszcze Sawka dorzuca swoje http://republika.pl/blog_xn_4153790/5731634/tr/sawka.jpg Na pytanie czy ściągnąć flagi z auta - odpowiedź brzmi NIE! Należy zmienić tylko ich położenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.06.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Gagato, zauważyłaś, że barwy na lusterkach są do góry nogami? TO jest WIOCHA! O! nie zauważyłam. No to faktycznie nie wiadomo jak to nazwać....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.06.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Indy-k , a co do Sawki (którego bardzo lubię!) - nasze zwiało na autostradzie (musieliśmy kupić nowe) ale nigdy NIE OPADŁY NA DÓŁ . Podszywaliśmy też wystrzępione brzegi u krawcowej, która wykonała tę usługę ZA DARMO (zwykły punkt usługi krawiecki w obcym mieście)! To było miłe i budujące.:yes: Galka, odnośnie tego o co chodzi (o co jemu chodziło), pozostańmy, proponuję w nieświadomości (dla własnego zdrowia psychicznego)... Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A ja mieszkam w lesie...tak mocno za wsią (wiochą), ze nie mam dla kogo wywiesićflagi. Dla gajowego Maruchy chyba. Czasem wieszam dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 21.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A ja mieszkam w lesie...tak mocno za wsią (wiochą), Ale Ci zazdroszczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 22.06.2012 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A ja mieszkam w lesie...tak mocno za wsią (wiochą), ze nie mam dla kogo wywiesić flagi. Dla gajowego Maruchy chyba. Czasem wieszam dla siebie... Eniu wywieś na drzewach,może Marucha nie wie ,że są igrzyska:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.06.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ja też mieszkam na zadupiu (za wsią, pod lasem, bez sąsiadów) i flaga wisi! Faktem jest, że mamy agroturystykę, więc co rusz tę flagę ktoś widzi, ale jakbym spytała męża to by powiedział, że wiesza ją DLA SIEBIE:yes: ... na samochodzie to co innego - jeździ się trochę w tę i nazad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.06.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Wieszam przy bramie, dwa razy do roku...Tak co by widzieli co niektórzy, ze strefa zdekomunizowana Częściej nie, bo mi sarny płoszy. Głupie zwierzaki...za grosz patriotyzmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek116 23.06.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja flagi co prawda nie wywiesilem, ale przykleilem naklejke w barwach narodowych, z reklama EURO 2012, wiec poki co nie sciagam jej, bo EURO jeszcze trwa, wiec dalej reklamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imperatore 29.06.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 U mnie na balkonie kiedy grała POLSKA wisiała tylko i wyłącznie POLSKA flaga, kiedy odpadliśmy po meczu z Czechami powiesiłem Włoską flagę ponieważ właśnie im najbardziej kibicowałem - jak widać są w finale! Forza Azzuri! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek116 07.07.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 U mnie na balkonie kiedy grała POLSKA wisiała tylko i wyłącznie POLSKA flaga, kiedy odpadliśmy po meczu z Czechami powiesiłem Włoską flagę ponieważ właśnie im najbardziej kibicowałem - jak widać są w finale! Forza Azzuri! Napewno dlatego byli w finale, bo flage wywiesiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Do dziś na niektórych samochodach powiewają biało-czerwone flagi... i lusterka kolorowe nadal się trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts