bury_kocur 17.04.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzięki za słowa wsparcia od razu bardziej mi się chce Blekowca, witam i dziękuję Dezet, faktycznie - teraz spojrzałam, że sfotografowałam akurat jakiegoś nieszczęśnika, który ma strasznie blisko wkręt. Czyli pewnie był poprawiany i stąd to się wzięło. Dla spokoju nadmieniam, że jest on wyjątkiem Każdy grzyb jest na 3 wkrętach, szeroko rozstawionych, nie tak jak na obrazku , więc myślę, że będzie ok, a poza tym to są długie grzyby, 27 cm - nawet jak ten pierwszy puści, dwa dalsze wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 mi te okna też dech zapierają. cudne. ja chcę już swoje. Wam się kończą zimowe depresje, a ja chyba zaraz wpadnę. chciałabym, żeby już się coś działo. a mąż mówi, że spokojnie, bo najpierw prąd znowu trzeba "pożyczyć". Boże co za stagnacja. dobra sorry za marudzenie. doprowadzam się do pionu. a pstryczki też sobie zapisałam. ściskam i życzę, abyście utrzymali tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.04.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 hej zagladam zadko, ale jednak beata kto produkuje te AS'y? EDIT: juz znalazlem - OSPEL, my planujemy tez OSPEL tyle ze seria IMPRESJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.04.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 my planujemy tez OSPEL tyle ze seria IMPRESJA Ha! Kto bogatemu zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 18.04.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 cześć Kocurze! okna przepiekne, alez będziesz miała widoki (na przyszłość!!! chyba ostro pracujesz, bo rzadko zaglądasz:wiggle: pozdrawiam serdecznie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.04.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Kocurro,okna masz niewiarygodne!!!! Zazdroszczę Ci!!!! Co za widoki!!!!! Skoro jesteś w temacie - napisz, jaką masz wełnę na ocieplenie poddasza???Współczynnik 0.039 czy 0.033???Poratuj informacją, bo się motam jak kocur w klatce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.04.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Sharlotko, 0,39 na 99% - zaraz sprawdzę, bo właśnie jadę na budowę Dajemy 30 cm i myślę, że będzie ok. Wpadnę do Ciebie po powrocie, bo mam straszne zaległości na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.04.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 między krokwie 20 cm, a druga warstwa 10 cm, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.04.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Sharlot, między krokwie 15 i na wieszakach 15. U nas tak pasuje, bo mamy niezbyt masywną więźbę (była od razu przygotowana pod blachę). Ale dziś siedząc na balocie wełny (wygodna pufa ) i dumając, doszłam do wniosku, że nadproże nad skośnym oknem jakoś nie wydaje się pomieścić dodatkowych 15 cm wełny, licząc od krokwi. Kazałam mężowi zmierzyć - i faktycznie, ma 11 cm. Tak więc, na 3/4 dachu będzie 15+15 wełny, a na 1/4, w części nad pustką salonową, będzie 15+10. Myślę, że na oko nikt się nie połapie A ja nie będę rozpaczać, bo ta część dachu ma orientację południe - południowy wschód, a pod nim nic nie ma aż do parteru, więc nie powinno być źle. A, i wyszło na jaw, że do ceglanej ściany trzeba będzie domurować jeden wiersz cegieł po skosie - bo kończy się za nisko i nie ma do czego przykręcić profilu UD. Więc jutro z wdziękiem będę grzebać w kupie gruzu, próbując wśród odpadów wyszukać kilkanaście cegieł Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 to owocnego grzebania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.04.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 piękne okna - robią niesamowite wrażenie!! zazdraszczam Życzę dużo wytrwałości i gratuluję efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.04.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jeżu, no nie nadrobię, nie dziś, a ciekawość mnie zżera.Foty tylko obejrzałamWOOOOOOWWWWWWW Wrócą, jak mnie niedoczas opuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 19.04.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Kocurro,thanks za info wełnowe - my ostatecznie wzięliśmy 18 + 15 cm. Ależ pędzicie!!Już masz włączniki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 19.04.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W lokalnej hurtowni (dzięki Andzia_K za namiar!) zapłaciłam: 7,97 za gniazdo podwójne (do jednej ramki), 7,18 za łącznik (vel pstryczek) pojedynczy, 1,67 za ramkę pojedynczą, a 3,36 za podwójną - to tak pokrótce. Oczywiście kupowałam też inne rzeczy, ale całość wyszła bardzo, bardzo przyzwoicie. A nie ma za co. Ja też jestem z ASów zadowolona No i polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 21.04.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ogółem niestety idzie wolniej, niż planowałam, ale tak to z planami w życiu bywa - po systematycznym niewyrabianiu normy doszłam do wniosku, że trzeba robić, ile się da bez chęci podcięcia sobie flexem żył lub innych objawów depresji, i cieszyć się postępami, nie określając, co do końca dnia lub tygodnia musi być zrobione. To chyba jedyne rozsądne podejście podczas budowy własnego domu. Na zbyt wiele rzeczy, pomimo najlepszych chęci nie mamy wpływu. Okna zrobiły na mnie duże wrażenie Planujesz jakiś rodzaj ochrony termoizolacyjnej w kontekście tak wielkich przeszkleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 22.04.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Dolaczam sie do zachwytu nad oknami Dobrego tygodnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.04.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 wierzch, chodzi Ci pewnie o osłonę przed przegrzaniem? W planach są zaciemniające rolety wewnętrzne, może nie tyle te podgumowane gładkie, co po prostu ciemne dzień-noc, ale to pieśń przyszłości - nie łudzę się, że dam radę je kupić w tym roku, zwłaszcza że chciałabym od razu na cały parter jednakowe. Zewnętrznych nigdy nie planowaliśmy, pewnie praktyczne, ale z uwagi na skośne okno, którego nie da się zasłonić w ten sposób, odpadły od razu. Przeżyjemy pierwsze lato, sprawdzimy empirycznie, co się sprawdzi hesperius, dobry* tydzień już trwa, Tobie i wszystkim też tego życzę * dobry w moim rozumieniu, to znaczy, że nie nastąpił żaden kataklizm i wszystko toczy się zwykłym trybem. Mało wymagająca jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 23.04.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Witaj W takim razie nie bede przesadzac z zyczeniami, bo jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego Dziekuje za zyczenia, u nas tydzien lepszy od przecietnego, wiec w sumie dobry Wewnetrzne rolety beda wygladaly imponujaco. Masz juz upatrzona kolorystyke? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.04.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tak sobie myślę, że najchętniej zrobiłabym białe albo antracytowe - w kolorze okien. Chodzi o to, że nie chcę dodawać (akurat tu) żadnego obcego koloru, mam też na uwadze dobry wygląd domu z zewnątrz. Skłaniam się jednakowoż ku antracytowym, bo spełnią rolę zaciemnienia, a białe nie. Coś w tym typie: - tyle, że kolor nieco inny Póki co, kupiłam duuuużo tkaniny zasłonowej i to będzie musiało na razie wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.04.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 ładne zasłonki nie są złe. a pochwalisz się co kupiłaś, jaki kolor, rodzaj tkaniny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts