msdracula 24.09.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 wow! 70 metrów? u mnie cały parter ma prawie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.09.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 u nas salon + kuchnia + to co otwarte i z salonem polaczone to prawie 67 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 24.09.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 u nas salon + kuchnia + to co otwarte i z salonem polaczone to prawie 67 m2 tak mysle i mysle, ze ja bym sie ganiala ze swoimi na takiej przestrzeni u nas co prawda w ostatecznosci salon jest bardzo malo uzytkowany - stanowi jakies 25-26 m2 wystarczajaco - sprawdzil sie na chrzecinach, komunii i wszelkich imprezach dla 30-40 osob kuchnia to bodajze 12-12,5 m, moglaby byc ciut wieksza - u nas cale zycie toczy sie w kuchni jest spizarka, korytarz otwarty na salon, wiec powierzchnia dochodzi ale samej zabudowy domu mamy niecale 115 m, wiec te 70 by stanowilo sporo w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.09.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 My mamy cały parter 90m2.. salonu w sumie jest 34m2 wejdzie wypoczynek 3+2+1 wraz ze stolikiem kawowym i wstawimy jeszcze chyba zwykły stół jadalny (raczej rezygnuje ze stołu bilargowego/jadalnego) i w zasadzie będzie jeszcze trochę miejsca do chodzenia ale nie za dużo.. wszystko zresztą pokaże życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.09.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 U nas jak zwykle najbidniej, bo salon z kuchnią i jadalnią (wszystko umownie połączone) to 35 m2 Ale za to 6,5m w górę w najwyższym punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 24.09.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 U nas jak zwykle najbidniej, bo salon z kuchnią i jadalnią (wszystko umownie połączone) to 35 m2 Ale za to 6,5m w górę w najwyższym punkcie Heheheh fajna kubatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 24.09.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hmmm... Dobierając wielkość pomieszczeń starałem się ją dobrać tak, żeby było wygodnie. W efekcie salon ma mieć około 32 m2, jadalnia połączona z salonem - 8,5 m2. Kuchnia jest "połotwarta" i wielkości około 11 m2. Z symulacji wychodzi, że przy tej wielkości zmieści się wystarczająco dużo kanap. Dla dwóch (w porywach trech) osób jest to - w mojej ocenie - wielkość wygodna. Większe mogło by sprawiać wrażenie pustej hali. Natomiast ponieważ "zaliczyłem" kilka projektów, mam jeden wniosek natury ogólnej - przy strefie dziennej od wielkości dużo ważniejsza jest jej ustawność. Relatywnie duże pomieszczenie może wydawać się ciasne, jeżeli tak a nie inaczej mamy powytyczane szlaki komunikacyjne, albo przestrzeń w naturalny sposób dzieli się tak, że np. z 50 m2 na fotele i stolik kawowy zostaje kilkanaście m2. Taką przypadłość miał projekt Domo 13C, do którego link jest w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.09.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Kocurku to ja Cię pobiję u mnie salon z jadalnią ma 26 m kw ale więcej mi nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 24.09.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 a ja nie mam jadalni mam kuchnie i salon mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 24.09.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Kocurku to ja Cię pobiję u mnie salon z jadalnią ma 26 m kw ale więcej mi nie potrzeba Hmmm... Dom w Werbenach ma salon 26 m2 połączony z kuchnią o powierzchni 9,2 m2, co daje łącznie 35,2 m2. A więc bury_kocur jest lepszy o 0,2 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.09.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Kocurku to ja Cię pobiję Nie bić kocura! To po pierwsze. A po drugie, w nazwiązaniu do tego, o czym pisał dr_au - mam wrażenie, że właśnie jest u mnie to dobrze rozplanowane pod względem funkcjonalnym - czyli kuchnia jest nieco schowana, stół na granicy salonu i kuchni (nie lubię, jak jest w tej samej strefie co część wypoczynkowa - z talerzami trzeba latać i przy jedzeniu kusi, żeby tv włączyć, co mnie denerwuje okrutnie) - ale jak to będzie funkcjonowało w rzeczywistości, czas pokaże. Mam nadzieję, że zgodnie z zamierzeniem Edit: a tak w ogóle, to nie wytrzymałam i kupiłam dziś pierwszą rzecz do domu - pierwszą z takich, które cieszą kobietę, ma się rozumieć Do pustaków i stali jakoś nie wyrobiłam sobie stosunku emocjonalnego. Tadammm: Ach, jak można się cieszyć z kibla... Edytowane 24 Września 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.09.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Nie bić kocura! To po pierwsze. A po drugie, w nazwiązaniu do tego, o czym pisał dr_au - mam wrażenie, że właśnie jest u mnie to dobrze rozplanowane pod względem funkcjonalnym - czyli kuchnia jest nieco schowana, stół na granicy salonu i kuchni (nie lubię, jak jest w tej samej strefie co część wypoczynkowa - z talerzami trzeba latać i przy jedzeniu kusi, żeby tv włączyć, co mnie denerwuje okrutnie) - ale jak to będzie funkcjonowało w rzeczywistości, czas pokaże. Mam nadzieję, że zgodnie z zamierzeniem no i to najważniejsze, żeby nam pasował układ. Mnie też mój pasuje my trochę pozmienialiśmy okna w salone, bo balkonowe było ustawione do dupy Dr_Au no popatrz dobrze, że mnie uświadomiłeś i aż musiałam zajrzeć do rzutów, bo byłam święcie przekonana, że moja kuchnia ma 8,6 metra nie wiem co mi się ubzdurało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.09.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 u nas co prawda w ostatecznosci salon jest bardzo malo uzytkowany - stanowi jakies 25-26 m2 wystarczajaco - sprawdzil sie na chrzecinach, komunii i wszelkich imprezach dla 30-40 osob kuchnia to bodajze 12-12,5 m, moglaby byc ciut wieksza - u nas cale zycie toczy sie w kuchni jest spizarka, korytarz otwarty na salon, wiec powierzchnia dochodzi w bloku nasz duzy pokój ma 20 m i wydawało nam się że jak salon otwarty na kuchnie i korytarz będzie miał 25 + kuchnia że będzie OK - jak ekipa weszła i zaczęła murować wyleciał 1 pokój z projektu po to by salon był większy to była dobra decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Nie bić kocura! Edit: a tak w ogóle, to nie wytrzymałam i kupiłam dziś pierwszą rzecz do domu - pierwszą z takich, które cieszą kobietę, ma się rozumieć dobrze wiedziec ze kibel cieszy kobiete, zbliza nam sie rocznica slubu wielkimi krokami, wiec zamiast bukietu kwiatow moze nalezalo by kupic np stylowa klape? hmmm... ale bedzie niespodzianka Edytowane 24 Września 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.09.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 My mamy jutro rocznicę - kupię mężowi stelaż do kompletu To będzie takie metaforyczne, rozumiesz - kibel i stelaż, zawsze razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.09.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 " kibel i stelaż, zawsze razem "Rzeczywiście metaforyczne . Uśmiałem się metaforycznie ! Stały poczytywacz dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.09.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ło matko, kibel i deska na rocznicę Przes...ane. To chociaż do restauracji Go zaproś Wszystkiego najlepszego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.09.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ło matko, kibel i deska na rocznicę Przes...ane. To chociaż do restauracji Go zaproś Wszystkiego najlepszego:D no wszytsko fajnie, tylko jak taki kibel w restauracji wreczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 24.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 no wszytsko fajnie, tylko jak taki kibel w restauracji wreczyc ? no to może tak symbolicznie tylko papier toaletowy a stelaż czy kibel już w domu? a tak poza tym to miałaś raportować co z betonem:) dogadałaś się juz z kimś ostatecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.09.2012 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) a tak poza tym to miałaś raportować co z betonem:) dogadałaś się juz z kimś ostatecznie? Ano, ostało się na placu boju 2 kandydatów - ten, który bliżej i podał lepszą cenę, coś mnie olewa. Podejmę jeszcze próbę dogadania na 100%, a jak się nie uda - jest kandydat nr 2 w odwodzie. Z kolei bardzo rzeczowy i na każde skinienie, ale on się tylko tym zajmuje - a nr 1 robi te betony jako jedną z kilku rzeczy. Oj, czuję, że próbuję go usprawiedliwiać No nic - dostanie chłop jeszcze jedną szansę, a jak zmarnuje, to po prostu zapłacę więcej za pewniaka. Krzysztof5426 - witam i zapraszam, fajnie że się ujawniłeś Pozdrawiam innych anonimowych czytaczy Magda 34 - dziękuję za życzenia Edytowane 25 Września 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts