RK1719508166 29.09.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 ponadto ma większy otwór - to ważne - my kupiliśmy umywalki i są dość szerokie i wąskie - chyba będzie się chlapać na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 29.09.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ja też głosuję na drugą umywalkę. Zakupy cud miód, kibelek pierwsza klasa. Swoją drogą, my też tak mamy, że im dalej w las, w sensie stażu, tym prezenty coraz bardziej praktyczne sobie darujemy U nas jak zwykle najbidniej, bo salon z kuchnią i jadalnią (wszystko umownie połączone) to 35 m2 Ale za to 6,5m w górę w najwyższym punkcie Oj, to u nas jeszcze mniej: kuchnia z jadalnią i saloonem mają razem (po powiększeniu kuchni kosztem spiżarki o 1 metr) 34m.Wysokość 2,9m. I naszym zdaniem wystarczy. Obecnie w bloku nasz "duży" pokój, pełniący wiele funkcji - nasza sypialnia, pokój gościnny, jadalnia i pokoik dziecka ma.... 15m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.09.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dziękuję wszystkim głosującym - umywalka nr 2 zostanie zakupiona w poniedziałek Też do mnie bardziej przemawiała, ale musiałam poddać pod publiczny osąd, bo bałam się, że to wąż w kieszeni na nią głosuje, a nie ja Swoją drogą, my też tak mamy, że im dalej w las, w sensie stażu, tym prezenty coraz bardziej praktyczne sobie darujemy Dusiaka, wcale nie - my jesteśmy parą do 19 lat i nadal dostaję nierozsądne, rozkosznie burżujskie prezenty od męża, kwiaty bez okazji, itd. To tylko ja jestem taka pozbawiona romantyzmu i praktyczna do szpiku kości... Ale ktoś w domu musi taki być, nie? A co do umywalek - kto jeszcze nie ma, polecam z całego serca model Bol firmy Roca - miałam w poprzednim mieszkaniu, najwygodniejsza umywalka na świecie - szeroka, głęboka, łatwa w utrzymaniu, śliczna. Tyle że nablatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.09.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 witaj kocurze (a może raczej kocurko), cóż za pasjonujący i optymistyczny dziennik, w sam raz na czekające nas jesienne wieczory. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.10.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wiadomości najnowsze: - mamy pomierzone i zadatkowane okna - więźba dachowa i membrana na miejscu - zadatkowana blacha na rąbek oraz 1500 dupereli do tejże (w tym orynnowanie) - jutro ostateczna decyzja w sprawie drzwi wejściowych. Oczywiście nie wyglądało to wszystko tak prosto, jak powyższe streszczenie mogłoby sugerować - ale ważne są efekty, droga dojścia nieco ciernista, więc w większości niewarta wzmianki. Wspomnę tylko, że nie obeszło się bez ścięcia z cieślą (hm, fajnie mi się napisało - w wypadku ścięcia rozumianego dosłownie argumenty narzędziowe byłyby po jego stronie ), ale przewalczyłam swoje, oczywiście musiała być jakaś akcja w stylu "potrzebne na za 5 min" - zabrakło łat (pan z tartaku miał dołożyć już po przeliczeniu zamówienia, nie dołożył, kupiliśmy blisko, za to po zbójeckiej cenie), no i na koniec oprotestowałam zawyżone materiałowo zamówienie na blachę na obróbki dachowe - przeliczyłam sama, i bagatela, prawie 1000 zł mniej wyszło Z oknami było wiadomo od początku, jakie mają być - i takie są, obustronny antracyt, 3 szyby i trochę przekroczony budżet - na dodatek z prememedytacją, jak mawia król Julian. Dopłaciliśmy do szerszych profili - bo przy takiej powierzchni szklenia to nie przelewki, dzieciom i oknom należą się solidne podstawy A blacha taka jaka miała być - kolor antracyt (na oko, bo na symbol to 23), obróbki i rynny też, a wszystko Ruukki. Uznałam, że oszczędzanie po kilkanaście zł na rynnie i po kilka na duperelkach innej firmy w obecnym stanie ducha (i nawału pracy) mnie przerasta i zamiast latać po necie, sklepach, kombinować i dobierać kolory, zamówiłam wszystko do kompletu Teraz część artystyczna: dom od strony południowej i to samo od wewnątrz (to akwarium to salon ) tu moja antresola a tu jeszcze bez ścian działowych, łazienka (między kominami) oraz centralnie - spocznik schodów a tu widok z salonu w stronę wejścia (cały korytarz + wiatrołap) A w ogóle, to od kiedy jest "dach", nareszcie poczułam się jak w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.10.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No w końcu jakieś zdjęcia są. No i właśnie dlatego podobają mi się pustki nad salonami, że taka przestrzeń jest:D Świetnie kocurku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.10.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 brawo. nie tykaj sciany z cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.10.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 to jakieś natręctwo z tą ścianą, nie? Właśnie że tyknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.10.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wreszcie zdjęcia Dom nabiera kształtów, prezentuje się naprawdę nieźle. Ciekawa jestem jak wyjdzie dach z pokryciem. Możesz zdradzić ile wyniosła Cię blacha z rynnami i duperelami? Na początku też chcieliśmy blachę na rąbek, ale cena nas przerosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 to jakieś natręctwo z tą ścianą, nie? Właśnie że tyknę zlosnica zlosliwa:) nie tykaj nie! bo ci za kare opatrznosc rece powykreca (a wiesz ze takie dlugie rece nie latwo bedzie porozplatywac:) ) i idz juz spac a nie sie czaisz zeby mnie zaraz cieta riposta zgasic w pln wlkp gasimy swiatla i dobrej nocy zyczymy ciao ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.10.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Wow!!!! bardzo oryginalnie i będzie mega jasno!!! super!!! aż się nie mogę doczekać wnętrz, w takim projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.10.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Nie tykaj, nie tykaj:D - zgadzam się!!! Kocur,dom piękny, przestrzeń powala!!!!!Antracyt - będzie bosko.........Ja stchórzyłam i nie wzięłam szarości, trudno, może w kolejnym domu:lol2: Ale, ale - Ty jeszcze okien nie masz, a umywalki kupujesz????OMG, to ja jestem daleko za Tobą, a mam już tynki, i lada dzień będę miała wylewki.Chyba muszę się poważnie zabrać za myślenie o wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.10.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Byłam przygotowana widząc zarysy projektu,że dom będzie fajny,ale on jest fantastyczny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Łomatko! Dziękuję wszystkim za słowa uznania, aż mi się ciepło na sercu robi (uczuciowa strona kocura wylazła na wierzch ). Sharlotka, ja sobie kupuję po małej rzeczy na potem, bo już nie mogę żyć samymi cementami, klejami i takim przyziemnym zaopatrzeniem. A poza tym, uszczknę teraz z bieżących pieniędzy (nie naruszając puli budowlanej), to potem nie odczuję tak boleśnie wykończeniówki Kwitko, wiesz co... ja jeszcze dokładnie nie wiem, ile zapłacę za te blachy i spółkę. Wg cen katalogowych wychodzi wszystko razem 7,5 tys - w tym rąbek niecałe 5, rynny i obróbki nieco ponad 2,5. Po rabacie i z vatem wyjdzie niewiele więcej, max 8 tys, tak sobie wyliczyłam wczoraj, ale zaszły małe zmiany w zamówieniu, więc musiałabym policzyć jeszcze raz. Moim zdaniem to jest bardzo przyzwoicie, ale fakt, że dach jest mały, prosty, a przy rynnach nie ma tych najdroższych elementów, czyli żadnych narożników, kolan itp. No ale taki był plan w końcu... Tematu ściany na razie nie będę podejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.10.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Mnie też już nosi - ale nie kupuję niczego "wielkogabarytowego":)Za to mam wszystkie baterie łazienkowe i kuchenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ja z kolei nie kupuję baterii - bo nie wybrałam jeszcze umywalki na górę i nie wiem, jaka będzie potrzebna. Mam tylko kuchenną (i zlew też), bo z poprzedniego mieszkania zabrałam. I nadal mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.10.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 a to dobrze, bo znaczy, że dobrze dobrałaś!Ja MUSIAŁAM już kupić - bo zaplanowałam baterie podtynkowe, no i instalator musiał wiedzieć, jak dokładnie poprowadzić instalację i jaki zrobić rozstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 03.10.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dołączę się do pozytywnych komentów- fajna stodoła Wam wyszła !! Troszkę się ściemni jak położycie blachę- membrana prześwituje i stąd ten ogrom światła.Ja mam czarną to od razu było "ciemno". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Łomatko! Dziękuję wszystkim za słowa uznania, aż mi się ciepło na sercu robi (uczuciowa strona kocura wylazła na wierzch ). lepiej nie bo sie beda w pracy dziwili jak zaczniej mruczec Tematu ściany na razie nie będę podejmować moje na wierzchu znaczy sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 04.10.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Kocurku -co zrobisz, to zrobisz, ale wiedz, że ściana jest bomba. Macie czym pooddychać, co za przestrzeń. Rewelacja! Dołączę się do pozytywnych komentów- fajna stodoła Wam wyszła !! Troszkę się ściemni jak położycie blachę- membrana prześwituje i stąd ten ogrom światła. Ja mam czarną to od razu było "ciemno". Spokojnie, potem zrobią tynki i znów swiatłość nastanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts