Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Kocurku -co zrobisz, to zrobisz, ale wiedz, że ściana jest bomba.

Macie czym pooddychać, co za przestrzeń. Rewelacja!

Dzięki :) Nie wiem, czy oboje mamy czym pooddychać, ale ja na pewno ;) I na czym usiąść też :D

Tomaszu, nie Twoje na wierzchu, tylko co się będę z koniem kopała... :p Wrócimy do tematu, jak mi ciśnienie opadnie, bo muszę przyznać, że mi podnosisz równie dobrze jak kawa ;)

A mruczeć se mogę, ile chcę, bo w domu pracuję :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Arrrrghhh! Ale jestem zła. Wczoraj musiałam domówić paletę bloczków na ściany działowe, bo zabrakło, a dziś - drugą. Postanawiam sobie solennie nie ulegać więcej niczyim wpływom, sugestiom i doświadczeniom w zakresie obliczania materiałów budowlanych :mad: Jak sama liczyłam, to wyszło mi 7 palet z hakiem, ale wszyscy budowlańcy zgodnie orzekli, że na pewno się walnęłam, bo niemożliwe, żeby tak dużo... Źle skosy policzyłam na pewno czy cuś i w ogóle gdzie tyle ścian w takim małym domku?! No dobra, kupiłam 6. A teraz z mrocznym odcieniem satysfakcji mogę stwierdzić - a nie mówiłam? :rolleyes:

Gorsza sprawa, bo myślałam, że koszty sso mam już zamknięte - a tu ciągle nowe kwiatki. Ale cóż, co nas nie zabije itd.

To ja się też przywitam. Dziennik przeczytałem nawet fajny ;) Ale domek zapowiada się super. :p

Szczególnie klimaty betonowe bliskie memu sercu jak i mojej małżonce. Oboje jesteśmy zwolennikami prostoty i minimalizmu bez szaleństw przy wykańczaniu. Zatem kibicujemy dzielnie w zakończeniu operacji budowy domu na miarę.

Witam się po raz pierwszy :)

Trafiłam tu prosto z bocianiego wątku :) bo bardzo zaciekawiły mnie te betonowe podłogi (myślałam o tym kiedyś, bo beton jest mi bliski sercu :lol2:)

Domek zapowiada się bardzo ciekawie I like it :yes:

Niestety nie miałam zbyt wiele czasu, żeby prześledzić dokładnie cały wątek, tylko tak pobieżnie przemknęłam ale jeśli pozwolisz, to bardzo chętnie w wolnym czasie nadrobię zaległości :) i oczywiście będę podglądać dalsze postępy.

Najbardziej interesuje mnie ta betonowa podłoga :) chociaż nie powiem...............domek też :D

Pozdrawiam i trzymam kciuki :bye:

Dziękuję rzeczniczce :) Anetina, zapraszam do odwiedzin, są gdzieś w dzienniku wklejone zdjęcia ilustrujące zamierzony efekt, a jak będziesz cierpliwa, to i pokażę jak w realu - tylko nie wiem, kiedy dokładnie...

goshia7, wpadaj częściej, będzie mi miło :) Też Cię odwiedzałam, tylko się nie ujawniłam, bo ja taki znienacek jestem - siedzę w krzakach, podglądam, a potem robię buuuu! :D i się wpisuję w końcu - msdracula wie ;)

A tak z aktualności, to przez weekend dojrzała w naszych głowach decyzja, żeby zrobić jednak na antresoli zamiast balustrady ściankę. Taki zresztą był mój pierwotny zamysł, ale później skuszona wizją nieznośnej lekkości stalowych linek, dałam się sama sobie od niego odwieść. Mąż jednakże wiercił mi dziurę w brzuchu, bo wydawało mu się to niezbyt bezpieczne - latał z miarką po dzieciach, które się przeciśnie, przefiknie i ogólnie zrobi sobie krzywdę - i w końcu zmiękłam, będzie niski murek, tak około 1m wys.

A mnie się nie będzie sypało z antresoli na stół :)

Modern-interior-decoration-loft-design-ideas.jpg

o, coś takiego, tylko u mnie trochę niżej :)

Edytowane przez bury_kocur

o, w końcu są zdjęcia:wave: trochę kazałaś na nie czekać, ale było warto.

kocurku, po prostu wielkie WOW.

bardzo mi się podoba zwłaszcza przestrzeń salonowa. pięknie. czekam na dalsze wizualizacje, ale pewnie trochę sobie poczekam.;)

niedawno mąż coś napomknął, że może zamiast dachówki damy blachę. zakrzyczałam go, że po moim trupie. a teraz coraz bardziej podoba mi się ten tzw rąbek. jak mu o tym powiedziałam, to stwierdził, że jak zwykle miał rację.:p

także czekam na Twój dach.

Kasia-max, to będzie niedługo coś dla Ciebie - bo blacha ma przyjechać jeszcze w tym tygodniu :) Na resztę rzeczywiście trochę poczekasz, ale myślę, że będę teraz bardziej systematycznie wrzucać zdjęcia z postępów, bo jak sami wejdziemy na budowę, to i dokumentować będę starannie ;)

A ja dziś zamówiłam drzwi:

drzwi-kmt-plus-x.jpg

takie, tylko oczywiście antracytowe :)

Prawie złamałam się na takie, jak ma Kwitko, ale przeważyły dwa czynniki - po pierwsze, różnica w cenie z wynegocjowanym do granic przyzwoitości montażem wyniosła w sumie...150 zł, a po drugie, te Kwitkowe w moim wydaniu (czyli z pochwytem), miałyby dodatkowo taką gałkę, która służy li i jedynie zaślepieniu z zewnątrz klamki. Nie spodobało mi się to i uznałam, że gałka będzie mnie wkurzać. Więc radośnie znów przekroczyłam budżet ;)

Takie by były alternatywne - tyle że pochwyt prosty i kolor nie ten:

drzwi-setto-j-platinum-pelne.jpg

Jestem zadowolona z wyboru i nawet się nie denerwuję, że wywiało mi z portfela znowu prawie wszystko, co wzięłam na "zakupy" ;)

Kasia-max, to będzie niedługo coś dla Ciebie - bo blacha ma przyjechać jeszcze w tym tygodniu :) Na resztę rzeczywiście trochę poczekasz, ale myślę, że będę teraz bardziej systematycznie wrzucać zdjęcia z postępów, bo jak sami wejdziemy na budowę, to i dokumentować będę starannie ;)

no to czekam.

a możesz zdradzić jakiej firmy drzwi?