bury_kocur 04.10.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Kocurku -co zrobisz, to zrobisz, ale wiedz, że ściana jest bomba. Macie czym pooddychać, co za przestrzeń. Rewelacja! Dzięki Nie wiem, czy oboje mamy czym pooddychać, ale ja na pewno I na czym usiąść też Tomaszu, nie Twoje na wierzchu, tylko co się będę z koniem kopała... Wrócimy do tematu, jak mi ciśnienie opadnie, bo muszę przyznać, że mi podnosisz równie dobrze jak kawa A mruczeć se mogę, ile chcę, bo w domu pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Tomaszu, nie Twoje na wierzchu, tylko co się będę z koniem kopała... Wrócimy do tematu, jak mi ciśnienie opadnie, bo muszę przyznać, że mi podnosisz równie dobrze jak kawa A mruczeć se mogę, ile chcę, bo w domu pracuję no ale mam nadzieje ze pozytywnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.10.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ależ oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ależ oczywiście cale szczescie bo mialbym wyzuty sumienia, gdybym mial sumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Arrrrghhh! Ale jestem zła. Wczoraj musiałam domówić paletę bloczków na ściany działowe, bo zabrakło, a dziś - drugą. Postanawiam sobie solennie nie ulegać więcej niczyim wpływom, sugestiom i doświadczeniom w zakresie obliczania materiałów budowlanych Jak sama liczyłam, to wyszło mi 7 palet z hakiem, ale wszyscy budowlańcy zgodnie orzekli, że na pewno się walnęłam, bo niemożliwe, żeby tak dużo... Źle skosy policzyłam na pewno czy cuś i w ogóle gdzie tyle ścian w takim małym domku?! No dobra, kupiłam 6. A teraz z mrocznym odcieniem satysfakcji mogę stwierdzić - a nie mówiłam? Gorsza sprawa, bo myślałam, że koszty sso mam już zamknięte - a tu ciągle nowe kwiatki. Ale cóż, co nas nie zabije itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.10.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Wpadłam z rewizytą. Dzięki za miłe komentarze Wasz dom też mi się podoba, bo ja tez lubię prostotę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.10.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 kocurku toś mnie załamała z tymi materiałami. Ja nic nie przeliczałam, a więźbę będą kładli lada dzień. Mam nadzieję, że żadne kwiatki nie wypłyną. Teraz to będę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.10.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam się pieknie. Projekt bardzo mi się podoba, a pustka nad salonem robi wrażenie. W ogóle dom ładnie skrojony:) A, no i jako fanka i właścicielka blachy na rąbek będę tym bardziej kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam, witam w moich skromnych progach I dziękuję za miłe słowa, agalind. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.10.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 To ja się też przywitam. Dziennik przeczytałem nawet fajny Ale domek zapowiada się super. Szczególnie klimaty betonowe bliskie memu sercu jak i mojej małżonce. Oboje jesteśmy zwolennikami prostoty i minimalizmu bez szaleństw przy wykańczaniu. Zatem kibicujemy dzielnie w zakończeniu operacji budowy domu na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam ludzi z betonu Kibicujcie dzielnie, bo ostatnio coś pod górkę idzie - duchowe wsparcie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 07.10.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam się po raz pierwszy Trafiłam tu prosto z bocianiego wątku bo bardzo zaciekawiły mnie te betonowe podłogi (myślałam o tym kiedyś, bo beton jest mi bliski sercu ) Domek zapowiada się bardzo ciekawie I like it Niestety nie miałam zbyt wiele czasu, żeby prześledzić dokładnie cały wątek, tylko tak pobieżnie przemknęłam ale jeśli pozwolisz, to bardzo chętnie w wolnym czasie nadrobię zaległości i oczywiście będę podglądać dalsze postępy. Najbardziej interesuje mnie ta betonowa podłoga chociaż nie powiem...............domek też Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.10.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 a wlasciwie o co chodzi z ta betonowa podloga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Kocurek pisała o tym nie raz w dzienniku zamiast kafli beton polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.10.2012 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Dziękuję rzeczniczce Anetina, zapraszam do odwiedzin, są gdzieś w dzienniku wklejone zdjęcia ilustrujące zamierzony efekt, a jak będziesz cierpliwa, to i pokażę jak w realu - tylko nie wiem, kiedy dokładnie... goshia7, wpadaj częściej, będzie mi miło Też Cię odwiedzałam, tylko się nie ujawniłam, bo ja taki znienacek jestem - siedzę w krzakach, podglądam, a potem robię buuuu! i się wpisuję w końcu - msdracula wie A tak z aktualności, to przez weekend dojrzała w naszych głowach decyzja, żeby zrobić jednak na antresoli zamiast balustrady ściankę. Taki zresztą był mój pierwotny zamysł, ale później skuszona wizją nieznośnej lekkości stalowych linek, dałam się sama sobie od niego odwieść. Mąż jednakże wiercił mi dziurę w brzuchu, bo wydawało mu się to niezbyt bezpieczne - latał z miarką po dzieciach, które się przeciśnie, przefiknie i ogólnie zrobi sobie krzywdę - i w końcu zmiękłam, będzie niski murek, tak około 1m wys. A mnie się nie będzie sypało z antresoli na stół o, coś takiego, tylko u mnie trochę niżej Edytowane 8 Października 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 08.10.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 moje dziecko ma w pokoju antresole - ma normalnie szczebelki, bo to jednak calosc z drewna a na efekty podlogi poczekam, bom ciekawa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.10.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 o, w końcu są zdjęcia:wave: trochę kazałaś na nie czekać, ale było warto. kocurku, po prostu wielkie WOW. bardzo mi się podoba zwłaszcza przestrzeń salonowa. pięknie. czekam na dalsze wizualizacje, ale pewnie trochę sobie poczekam. niedawno mąż coś napomknął, że może zamiast dachówki damy blachę. zakrzyczałam go, że po moim trupie. a teraz coraz bardziej podoba mi się ten tzw rąbek. jak mu o tym powiedziałam, to stwierdził, że jak zwykle miał rację. także czekam na Twój dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.10.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Kasia-max, to będzie niedługo coś dla Ciebie - bo blacha ma przyjechać jeszcze w tym tygodniu Na resztę rzeczywiście trochę poczekasz, ale myślę, że będę teraz bardziej systematycznie wrzucać zdjęcia z postępów, bo jak sami wejdziemy na budowę, to i dokumentować będę starannie A ja dziś zamówiłam drzwi: takie, tylko oczywiście antracytowe Prawie złamałam się na takie, jak ma Kwitko, ale przeważyły dwa czynniki - po pierwsze, różnica w cenie z wynegocjowanym do granic przyzwoitości montażem wyniosła w sumie...150 zł, a po drugie, te Kwitkowe w moim wydaniu (czyli z pochwytem), miałyby dodatkowo taką gałkę, która służy li i jedynie zaślepieniu z zewnątrz klamki. Nie spodobało mi się to i uznałam, że gałka będzie mnie wkurzać. Więc radośnie znów przekroczyłam budżet Takie by były alternatywne - tyle że pochwyt prosty i kolor nie ten: Jestem zadowolona z wyboru i nawet się nie denerwuję, że wywiało mi z portfela znowu prawie wszystko, co wzięłam na "zakupy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.10.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Kasia-max, to będzie niedługo coś dla Ciebie - bo blacha ma przyjechać jeszcze w tym tygodniu Na resztę rzeczywiście trochę poczekasz, ale myślę, że będę teraz bardziej systematycznie wrzucać zdjęcia z postępów, bo jak sami wejdziemy na budowę, to i dokumentować będę starannie no to czekam. a możesz zdradzić jakiej firmy drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.10.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ależ ofkors - te pierwsze, wybrane, to KMT, a te odrzucone to Setto. Na zdjęciach są podpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts