Gosia_A 09.10.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) gryzlem sie z jezyk ale moja pyskata i zlosliwa natura jednak wziela gore, no musialem potwierdzam pyskatą i złośliwą naturę mojego M. Edytowane 9 Października 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.10.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Gosia, a wiesz czemu znalazłam z Twoim pyskatym i złośliwym mężem wspólny język? Bo jesteśmy podobni Jak się spotkamy, to możesz na odmianę z moim mężem wymienić doświadczenia na temat życia z takim typem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 09.10.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) odnośnie filozofii w budowaniu, to ja na razie czuję się jak Diogenes ale za samo zbudowanie domu Diogenes chyba dałby Ci po uszach No chyba faktycznie z podłogówką nie będzie problemu, jeszcze nie jestem "przestawiona" na myślenie o podłogówce, powoli rozpoczyna się "u nas" sezon grzewczy, znowu zaczyna być gorąco i dlatego zapytałam, ale u rodziców są oczywiście tradycyjne grzejniki i wszystko "leci" na górę... Edytowane 9 Października 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 09.10.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Gosia, a wiesz czemu znalazłam z Twoim pyskatym i złośliwym mężem wspólny język? Bo jesteśmy podobni Jak się spotkamy, to możesz na odmianę z moim mężem wymienić doświadczenia na temat życia z takim typem łoooo matko!!!!! to ja się wypisuję z tej imprezy:lol2: hmmm...ponoć przeciwieństwa się przyciągają, więc Twój mąż powinien być raczej podobny do mnie ? a życie z takimi "typami" jak Wy...jest nie lada wyzwaniem...no i do nudnych raczej nie należy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.10.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 czuje sie pomowiony jeszcze chwila i zaczne sie awanturowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.10.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Otóż to, otóż to Dlatego mój mąż ma zawsze zapewniony świeży dopływ adrenaliny - i to z czego, ze zwykłego codziennego życia Z postów wnosząc, istotnie jest raczej podobny do Ciebie, więc koniecznie musisz być obecna na imprezie, wypisywać się absolutnie nie wolno Równowaga w przyrodzie jest najważniejsza A tak poza tym, to koniecznie muszę Cię poznać, Gosia, bo Twojego męża to jakbym już znała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.10.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 wydaje ci sie:) ja mam warstwy, jak cebula, cebula ma warstwy, ogry maja warstwy i ja tez mam warstwy. kazda nastepna gorsza od poprzedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No ja gdybym za każdym razem chciała się gryźc w język, gdy złośliwośc napływa to bym musiała go sobie już dawno odgryźc, wiec czasami daję upust;) Z tą filozofią to chodziło mi o: przemyślanie, bez napinki, z priorytetami, ale i ze spełnianiem marzeń Moja intuicja mówi, że będzie extra:yes: Mój dziennik unosi się w cyberprzestrzeni, ale nasza filozofia była - zbudowac zwyklaczka- nijaczka (ot taka kategoria estetyczna), wnętrza już nieco bardziej nasze, wiec mniej zwykłe;) Będę tu czekała na przeszklenia i wnętrza:yes: Też mam drzwi kmt, mają brzydkie zaślepki w futrynie (nie wiem czy zwróciłaś uwagę), takie obrzydliwie plastikowe, ale nie przemarzają no i ta cena:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.10.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ardea, drzwi na żywo nie widziałam wcale - ale bardzo chorowałam na ten pochwyt-reling, a w cenie do ok 2000 i w antracycie znalazłam tylko te dwa modele, więc jest KMT i trudno. Następny antracyt z pochwytem kosztował już 4,5 tys, więc nie ma o czym mówić. Jeśli chodzi o to przemyślane budowanie, to hmm... działka została zakupiona końcem stycznia, a wiosną ruszyły prace. Szkic projektu zajął mi jedno popołudnie i poszedł prosto do opracowania przez architekta Całe szczęście, że ja jestem w tych dużych i ważnych sprawach zdecydowana i konkretna, bo inaczej mogłabym teraz co chwilę pluć sobie w brodę, że szkoda, że a gdyby jednak... Tym niemniej, drobiazgi wyzwalają we mnie pewne zasoby niezdecydowania (vide antresola). Ale kluczowe decyzje, typu małżeństwo, zakup mieszkania czy działki - podejmuję w mgnieniu oka A języka nie gryzę wystarczająco często - szybciej mówię niż myślę, stąd i większość moich życiowych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Najważniejsze wiedziec, co w życiu ważne:) drzwi mam i poza zaślepkami nie mam zastrzeżeń. Pochwyty też mi się podobają, mam długaśny przy furtce i będzie jeszcze w wiatrołapowych szklanych. Świetny projekt stworzyłaś Ja mam taki dwuspadzik jakich tysiące we wsiach i miastach, bo na zewnątrz tak ma byc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 09.10.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam, antresola robi ogromne wrażenie a raczej ta przestrzeń dlatego również uważam, że bez tej ścianki będzie troszkę lepiej ArdeaCałe szczęście, że ja jestem w tych dużych i ważnych sprawach zdecydowana i konkretna, bo inaczej mogłabym teraz co chwilę pluć sobie w brodę, że szkoda, że a gdyby jednak... Tym niemniej, drobiazgi wyzwalają we mnie pewne zasoby niezdecydowania (vide antresola). Ale kluczowe decyzje, typu małżeństwo, zakup mieszkania czy działki - podejmuję w mgnieniu oka Ale ja Ci zazdroszczę bo ja strasznie niezdecydowana jestem zanim coś podejmę to ile się namęczę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 10.10.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 wydaje ci sie:) ja mam warstwy, jak cebula, cebula ma warstwy, ogry maja warstwy i ja tez mam warstwy. kazda nastepna gorsza od poprzedniej ale za to zdrowa jest:lol2: tylko...z tego, co pamiętam to raczej obniża ciśnienie, a nie podnosi;) skoro sam się do niej porównujesz, od dzisiaj będziesz "moja dymka", albo "szalotka", które bardziej Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 10.10.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) A tak poza tym, to koniecznie muszę Cię poznać, Gosia, bo Twojego męża to jakbym już znała Ja nie daję tak szybko się poznać, jak mój mąż Ale jestem taka sobie zwykła Gosia-Samosia, poza wzrostem niczym szczególnym nie wyróżniająca się w tłumie... z tym podejmowaniem decyzji-to znowu kropka w kropkę Tomasz szczerze mówiąc/pisząc to po tych kilkunastu latach chyba już też robię się trochę podobna... a tak poza tym...to ja również z wielką niecierpliwością czekam na zdjęcia Waszego dachu:) więcej zdjęć prosimy!!! Edytowane 10 Października 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.10.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 ale natrzodzilismy w watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.10.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 kocurku bury, jakie Ty masz przesliczne akwarium.... salon jest odlotowy po prostu:) gratuluję!!!! nie mogę tylko z tych kilku zdjęć wyczaić, gdzie i jaka będzie antresola. a wiesz, że w upalne słoneczne dni będzie barrrdzo gorąco w salonie??? takie wielkie okna cudownie kumulują ciepło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jeśli chodzi o to przemyślane budowanie, to hmm... działka została zakupiona końcem stycznia, a wiosną ruszyły prace. Szkic projektu zajął mi jedno popołudnie i poszedł prosto do opracowania przez architekta Całe szczęście, że ja jestem w tych dużych i ważnych sprawach zdecydowana i konkretna, bo inaczej mogłabym teraz co chwilę pluć sobie w brodę, że szkoda, że a gdyby jednak... Tym niemniej, drobiazgi wyzwalają we mnie pewne zasoby niezdecydowania (vide antresola). Ale kluczowe decyzje, typu małżeństwo, zakup mieszkania czy działki - podejmuję w mgnieniu oka I dobrze, nie ma co rozważać w nieskończoność. Przecież w tym wszystkim chodzi o spełnianie marzeń To kiedy uchylisz rąbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 10.10.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Rąbek przyjeżdża jutro Więc, jak mam nadzieję, od piątku coś się zacznie dziać na dachu i nastąpi wyczekiwana przez kilka osób fotorelacja amglad1, ja jestem podskórnie trochę przerażona tą ilością słońca i ciepła w salonie - słup jest równo na południe, czyli okna na pd-zach i pd-wsch. Już myślę nad roletami czy innym zaciemnieniem Ale dobre jest to, że betonowa podłoga się będzie nagrzewać i poza sezonem grzewczym też nie będzie zimna jak lastrykowy nagrobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Rąbek przyjeżdża jutro Więc, jak mam nadzieję, od piątku coś się zacznie dziać na dachu i nastąpi wyczekiwana przez kilka osób fotorelacja amglad1, ja jestem podskórnie trochę przerażona tą ilością słońca i ciepła w salonie - słup jest równo na południe, czyli okna na pd-zach i pd-wsch. Już myślę nad roletami czy innym zaciemnieniem Ale dobre jest to, że betonowa podłoga się będzie nagrzewać i poza sezonem grzewczym też nie będzie zimna jak lastrykowy nagrobek Jak się zabiorą to efekt zobaczysz w mig. Blacha na rąbek ma to do siebie, ze układa sie ją szybko. Jedynie obróbka okien i kominów troche zajmuje. Co do okien na południe, to choć moje nie sa takie duże, to póki co doceniam to zaglądające słoneczko (operuje cały dzien: wsch-pd-zach). Na dworze 5-10 stopni, a w domu bez grzania 23stopnie. Latem nie było źle, bo lata prawie nie było, a teraz same korzysci. Edytowane 10 Października 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Rąbek przyjeżdża jutro Więc, jak mam nadzieję, od piątku coś się zacznie dziać na dachu i nastąpi wyczekiwana przez kilka osób fotorelacja amglad1, ja jestem podskórnie trochę przerażona tą ilością słońca i ciepła w salonie - słup jest równo na południe, czyli okna na pd-zach i pd-wsch. Już myślę nad roletami czy innym zaciemnieniem Ale dobre jest to, że betonowa podłoga się będzie nagrzewać i poza sezonem grzewczym też nie będzie zimna jak lastrykowy nagrobek ja pierwszy kawałek lata - bo w lipcu sie wprowadziłam - mam za sobą, fakt, że lato u nas było do d...py w tym roku, ale i tak było kilka gorących dni - też mam słońce cały dzień w salonie. my grzejemy pompą i zrobiłam chłodzenie pasywne - powietrze schładza sie do 18 stopni, było rewelacyjnie a teraz jest super - bez grzania w domku cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 kocurku też jestem nałogową czytaczką, jednak z braku miejsca wypożyczam z biblioteki, a kupuję tylko te, które muszę. Ostatnia moja miłość - książki kucharskie - tu już nie odpuszę, muszę mieć na własność. Fajnie mieć bibliotekę, muszę u siebie wybrać jakiś super przytulny kąt do czytania, choc tak naprawdę mogę czytac nawet na stojąco.Nie bój się ciepła w salonie, przecież koty lubią wygrzewać się na słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts