Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

U nas też część dzienna ustawiona jest tak, że cały dzień mamy słoneczko :) Ja bardzo lubię zwłaszcza zimą jak słońce grzeje przez szyby dlatego powiększyłam maksymalnie okna w wykuszu, w kuchni też jest troszkę większe :) no i te duże drzwi na taras :)

U nas czasami słońca jak na lekarstwo :) więc trzeba łapać jak jest ;)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o ludzie, ile tu pokrewnych dusz. nie dość, że wszyscy lubimy koty, to jeszcze sami czytacze. super znaleźć się w takim towarzystwie.

ja mam podobnie, jak nita - książki wypożyczam z biblioteki lub od kumpla z pracy, który nałogowo kupuje. także zawsze ma jakieś nowości.

a propos południowych okien. to ostatnio usłyszałam od koleżanki (takiej niby życzliwej): a kto Ci to będzie mył, no i latem się usmażycie, bez sensu zupełnie. no zawsze wiedziałam, że jestem niespełna rozumu. dobrze, że jest ktoś, kto mi to przypomniał.:p

o ludzie, ile tu pokrewnych dusz. nie dość, że wszyscy lubimy koty, to jeszcze sami czytacze. super znaleźć się w takim towarzystwie.

ja mam podobnie, jak nita - książki wypożyczam z biblioteki lub od kumpla z pracy, który nałogowo kupuje. także zawsze ma jakieś nowości.

a propos południowych okien. to ostatnio usłyszałam od koleżanki (takiej niby życzliwej): a kto Ci to będzie mył, no i latem się usmażycie, bez sensu zupełnie. no zawsze wiedziałam, że jestem niespełna rozumu. dobrze, że jest ktoś, kto mi to przypomniał.:p

W tym roku choć słońca było mało, to jak już świeciło to w naszym domu było przyjemnie chłodniej niż na dworzu. Pewnie to zaśługa potrójnych szyb.Trzeba było tylko pilnować żeby drzwi były zamknięte i mimo niezasłoniętych okien było naprawdę fajnie.

O, to dobrze - bo u nas też potrójne :) A co do "kto będzie mył" - ustaliliśmy na samym początku: pan i władca :D Taki podział obowiązków jest u nas ustalony od dawna, a poza tym mam świetny wykręt - za wysokie te okna, a ja się boję stawać na drabinie :)

O, to dobrze - bo u nas też potrójne :) A co do "kto będzie mył" - ustaliliśmy na samym początku: pan i władca :D Taki podział obowiązków jest u nas ustalony od dawna, a poza tym mam świetny wykręt - za wysokie te okna, a ja się boję stawać na drabinie :)

Taaaaaa dziwna przypadłość kazdej kobiety........... :)

to jakich wymówek używasz?

Raczej się nie wymawiam :D Dlatego też uważam, że mycie okien w wykonaniu pana i władcy to żadna kara, bo i ja znam swoje obowiązki :lol2:

A wracając do tematu, to rąbek dojechał dopiero dziś, więc prace automatycznie przesunęły się na poniedziałek. Będę raportować i okraszać fotkami :)

kocurki...chyba naprawdę wprosimy się do Was na jakąś wizytę, bo wprost nie mogę się doczekać, jak będzie się prezentował Wasz dom na miarę:) czekam zwłaszcza na dach, okna, drzwi...uwielbiam szary, tylko trochę się go jeszcze obawiam. Bardzo podobają mi się jasne okna, ale szare kuszą coraz bardziej...

Raczej się nie wymawiam :D Dlatego też uważam, że mycie okien w wykonaniu pana i władcy to żadna kara, bo i ja znam swoje obowiązki :lol2:

A wracając do tematu, to rąbek dojechał dopiero dziś, więc prace automatycznie przesunęły się na poniedziałek. Będę raportować i okraszać fotkami :)

hehehe ubawiłam sie..... grunt to znac swoje miejsce w szeregu ;) - w domyśle - swoje obowiązki ;);) i prawa :sleep::sleep::sleep:

jak budowalismy nasz, to większość życzliwych pytała się - a jak ty te okna bedziesz myć??? siłą woli - odpowiadałam i jakoś nikt nie drążył tematu. a co o mnie pomyśleli, to ich ;);)

ja tez nie lubię drabin, ale zasuwam na prawie 4 m wysokości i pucuje moje trójkąciki:) nie za często, dodam

kocurku, i ja nie mogę się doczekać Twojego dachu, obejrzałam projekt dopiero teraz - śliczny, kompaktowy, zwarty domek - ma wszystko, co trzeba i super wygląda z zewnątrz. jaką będziesz robiła elewacje - masz juz pomysł???

O, cześć wszystkim. Tylko się człowiek spać położy, a tu mu impreza w dzienniku się rozkręca ;)

Odpowiadam hurtem: rąbek jest antracytowy, grafitowy czy jak go nazwać - czyli ciemnoszary. Jakoś ten jasnoszary mnie nie powalił na pierwszy rzut oka, więc nie było dyskusji w ogóle. Ale ten jasny jest naprawdę jasny :) - może gdyby był taki pośredni, to bym się złamała.

W sumie muszę jednak stwierdzić, że z poziomu ulicy dach jest mało widoczny - mocny skrót perspektywy powoduje, że ledwo co widać. Więc ten rąbek to bardziej dla miłej świadomości, że jest, niż dla oka :)

Gosia_A, ja na pewno Was poinformuję, kiedy będzie co oglądać :) Zaproszenie jest jak najbardziej aktualne.

amglad1, elewacje będą białe - oprócz tej frontowej, która jest o metr cofnięta, więc ma się wyróżniać. W projekcie jest łupek, ja myślałam o drewnie albo o płytach włókno-cementowych - ale finanse nie pozwolą, więc stanęło po prostu na ciemnym tynku. Szary albo nawet czarny? :confused: Coś w lekkim kontraście do okien, więc albo ciut jaśniejsze, albo ciemniejsze. Mam czas do wiosny do namysłu. Aha, i planuję jeden detal, którego nie ma w projekcie, ale o tym na razie cicho sza ;)

autorus, u mnie też dużo fixów - u góry to skośne okno tylko, ale na dole otwierane jest tylko po 1 skrzydle w każdym pomieszczeniu. W wiatrołapie tylko fix. Na parterze nie ma problemu z myciem - można sobie wyjść na zewnątrz i tyle :) A przy takiej ilości przeszkleń różnica w cenie byłaby znaczna - i uważam, że bez sensu do tego dopłacać.

Aha, i zapomniałam napisać, że u mnie fixy nie udają okien otwieranych - będą tylko szklone w ramie, czyli na modłę loftową, te skrzydła otwierane będą się wyróżniały grubszą ramką :)

Edytowane przez bury_kocur

szkoda tylko, że mój pan i władca nie chce myć okien. ale chyba wolę sama je pucować. jednak z chęcią oddałabym mu część obowiązków, np. mycie garów.:yes:

bury kocurku,

obiecałas podrzucić jakieś pomysły na moją nieszczesną ściane w sypialni, nie żebym sie niecierpliwiła, tylko odzywam się tak dla przypomnienia...:p

Marynata podrzuciła mi linka do tapet - moim zdaniem ok, taka jakiej szukałam, ale potworniasto droga...

Jakby Ci coś fajnego do głowy przyszło, to polecam się Twojej pamięci

dobrej nocy:bye: