bury_kocur 13.10.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 amglad, a ja uznałam, że ta od marynaty spełnia Twoje wymagania - i niczego już nie szukałam Ale skoro tak, nie ma sprawy Ale czemu piszesz, że taka droga? Parę zł za m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 14.10.2012 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 amglad, a ja uznałam, że ta od marynaty spełnia Twoje wymagania - i niczego już nie szukałam Ale skoro tak, nie ma sprawy Ale czemu piszesz, że taka droga? Parę zł za m2... dziękuje i przepraszam za kłopot, myślę sobie, że od nadmiaru pomysłów głowa nie boli;) mnie już od różnych koncepcji zaczyna boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.10.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Jak tam blacha? Dzieje się? Wzięłam antracyt,ale jak wiadomo baba zmienną jest i teraz podobają mi się jasno szare Jest duży wybór z szarości na rynku,więc na pewno pogodzisz i jasny i szary Dobrze zrobiłaś. Ten jasny jakiś taki wyblakły i przykurzony;) Zresztą na większej powierzchni blacha wydaje się jaśniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.10.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Blacha leży (na placu) i kwiczy... U nas jak zwykle, opóźnienie musi być, bo to już taka budowlana tradycja Jutro mają montować rynny, nic ciekawego. Ale myślę, że do końca tygodnia pochwalę się zdjęciami dachu w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.10.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.10.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Blacha leży (na placu) i kwiczy... U nas jak zwykle, opóźnienie musi być, bo to już taka budowlana tradycja Jutro mają montować rynny, nic ciekawego. Ale myślę, że do końca tygodnia pochwalę się zdjęciami dachu w pełnej krasie Byłem, widziałem stodołę nawet film nakręciłem dla potomnych;) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 cos tu cicho i podejrzanie spokojnie... dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.10.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 cos tu cicho i podejrzanie spokojnie... brakuje Twojego złośliwego jęzora, ot co Poczekaj parę dni, będzie o czym dyskutować A jeszcze ze 2 tygodnie i będą okna i drzwi... i możesz mi wtedy dopiec osobiście Bluenet, a kiedy zaczniesz kręcić filmy z własnym domem w roli głównej? Jak to u Was wygląda, hę? Cześć, sąsiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 brakuje Twojego złośliwego jęzora, ot co Poczekaj parę dni, będzie o czym dyskutować A jeszcze ze 2 tygodnie i będą okna i drzwi... i możesz mi wtedy dopiec osobiście Bluenet, a kiedy zaczniesz kręcić filmy z własnym domem w roli głównej? Jak to u Was wygląda, hę? Cześć, sąsiedzie A zajrzyj Serduszko do dziennika od czasu do czasu. Dziś dostaliśmy pozwolenie!!! BTW. Bardzo mi się podoba to geometryczne okno od zachodu. Mam nadzieję, że zostaje w takiej formie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.10.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Łomatko, a ja dziś się zastanawiałam, czy nie potrzebuję przypadkiem okularów - no to wiem, potrzebuję! Jednak jestem ślepa, nie zauważyłam w ogóle, że już macie dziennik To geometryczne okno oczywiście zostaje, tyle że będzie podzielone na trzy części w pionie i jeszcze w poprzek - nikt nie chciał zrobić inaczej, a nawet tak było trudno ze względu na powierzchnię przeszklenia i wagę. Cieszę się, że coś Ci się podoba u mnie - bo jak pamiętam, nasze domy różnią się prawie wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.10.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Łomatko, a ja dziś się zastanawiałam, czy nie potrzebuję przypadkiem okularów - no to wiem, potrzebuję! Jednak jestem ślepa, nie zauważyłam w ogóle, że już macie dziennik To geometryczne okno oczywiście zostaje, tyle że będzie podzielone na trzy części w pionie i jeszcze w poprzek - nikt nie chciał zrobić inaczej, a nawet tak było trudno ze względu na powierzchnię przeszklenia i wagę. Cieszę się, że coś Ci się podoba u mnie - bo jak pamiętam, nasze domy różnią się prawie wszystkim Dokładnie różnią się we wszystkim... Chociaż...przeszklenia. Będą u mnie duże. Nie będzie kilka pierdołek 150x150 tylko 270x230. Muszę Ci powiedzieć, że mój kuzyn z Koszalina buduje bardzo podobny dom. Wybieram się na Wszystkich Świętych więc zrobię kilka fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Daj mi znać kiedy bedzie na budowie. Zabiorę Grzdyla na przechadzkę. Pobajerujemy o budownictwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.10.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Waruj na forum Jak będę jechała, to dam cynk Do zobaczenia, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 16.10.2012 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 brakuje Twojego złośliwego jęzora, ot co Poczekaj parę dni, będzie o czym dyskutować A jeszcze ze 2 tygodnie i będą okna i drzwi... i możesz mi wtedy dopiec osobiście ojjj kocurku...nie wiesz, na co przyzwalasz... na fotorelację rąbkową czekania ciąg dalszy ostatnio zaglądam do Was częściej niż do nas:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.10.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Relacja rąbkowa cd Co prawda blacha leży na placu jak leżała, ale pojechałam dziś pańskim okiem ją podtuczyć Z bliska wygląda nie tak bardzo ciemnoszaro jak na próbce i nie tak ciemno jak drzwi i okna. Ton jaśniejsza, rzekłabym - nie żeby mi to robiło jakąś różnicę, ale pro forma wspominam. Grafitowa w każdym razie nie jest. Natomiast mogę podsumować koszty - Kwitko, jeśli zaglądasz, to dla Ciebie: cała blacha z gąsiorami, arkuszami na obróbki, wkrętami i innymi duperelami oraz kompletnym orynnowaniem kosztowała 7700 bez paru złotych. Wszystko co do sztuki Ruukki (ale mi się rymnęło ). Więźba i membrana oraz całe żelastwo i papa dla cieśli - 4667,50. Z więźby zostały mi nadmiarowe krokwie, które wykorzystam na balustrady do antresoli i schodów, więc powiedzmy, że jestem trochę na plusie z wydatkami Tyle materiały na dach - doliczę robociznę, kiedy będę wiedziała co do grosza ile (z grubsza już wiem, z cieńsza się okaże) i będę mogła podsumować, ile też dach stodoły w rąbku kosztuje Z nowości - dziś chłopaki wylewali schody zewnętrzne, ale wyglądało to szalenie nieestetycznie (błotnista betonowa breja u mych stóp), więc zdjęć nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 17.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Przeszłam przez cały dziennik! Bardzo piękną stodołę stawiacie - dla mnie dom idealny i wierzę, że uda się Wam w kosztach zmieścić (jest to zarazem moje pobożne życzenie, bo jeżeli komuś się uda, to i nam może taniej niż kosztorys wyjdzie:)). A trafiłam tu przez blachę, którą też chcę na nasz domek położyć. Tyle że my na razie na etapie przygotowań do rozpoczęcia stanu zero. Czekam z utęsknieniem na zdjęcia rąbkowego dachu. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.10.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cześć ekani ! Gratuluję samozaparcia - ten dziennik jest tylko po części budowlany, zdjęć mało, więc podziwiam, że przebrnęłaś. Cieszę się, że stodółka Ci się podoba, mnie też, choć od domu moich marzeń leży dość daleko. Ale na 15 najbliższych lat będzie w sam raz Bo tak w ogóle, to za tyle właśnie planujemy kolejną przeprowadzkę - jestem zwolenniczką dopasowywania mieszkania do aktualnych potrzeb rodziny. A mój mąż romantyk mówi "zawsze tam, gdzie Ty" i potulnie się przeprowadza ze mną W kwestii trzymania się kosztorysu muszę wyznać publicznie prawdę - już mi się rozjeżdża w stosunku do moich założeń, ale te założenia nie były nawet optymistyczne, tylko hurraoptymistyczne, więc w sumie nic dziwnego i nie jest tak źle . Poza tym ten kosztorys robiłam sama, licząc bardzo z grubsza różne rzeczy i w ogóle zanim trafiłam na fm. Ale może to i dobrze, że zaczęłam budowę i dopiero zaczęłam czytać forum, bo gdybym zrobiła to wcześniej, uznałabym że jestem szalona i plan nie ma szans powodzenia. A tak porwałam się na dom w stanie błogosławionej nieświadomości, tylko na chłopski rozum - i teraz to ciągnę Niemniej, założenia kosztowe ze stopki cały czas są jeszcze aktualne i - mam nadzieję - możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.10.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 odwiedziłam stronę Ruukki i znalazłam tam chyba 3 rodzaje tej blachy: classic, economy i premium. powiedz mi który rodzaj Ty masz, bo rozpiętość cenowa jest spora.no i czekam na zdjęcia gotowego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.10.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A którą ja mogę mieć? Economy oczywiście. Myśleliśmy też o classic, ale wygląda praktycznie tak samo, a dłuższa gwarancja, której doczekają nasze wnuki, nie była dla nas aż tak ważna, żeby teraz za to dopłacać. Tym bardziej, że nie planujemy mieszkać w tym domu do końca życia. Premium ma natomiast taką specyficzną strukturę a la skórka pomarańczy, która mi się nie podoba (ale najbardziej i tak nie podoba mi się cena, więc to już drobiazg ). A to zdjęcia z dzisiaj - dachu nadal nie ma, ale jest kotek sąsiadów - który trzy razy przerzucony delikatnie przez płot, za każdym razem wracał i się łasił. Chyba czuł, że kociarze obok będą mieszkać W zasadzie miałam sfotografować schody, ale sami rozumiecie... I jeszcze ze środka - antresola częściowo rozszalowana, spocznik całkowicie, ceglana ściana urosła, ścianka kuchenna też na miejscu. Wszystko wydaje się za wysokie - ale do poziomu zero brakuje chyba z 25, jak nie 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ale może to i dobrze, że zaczęłam budowę i dopiero zaczęłam czytać forum, bo gdybym zrobiła to wcześniej, uznałabym że jestem szalona i plan nie ma szans powodzenia. A tak porwałam się na dom w stanie błogosławionej nieświadomości, tylko na chłopski rozum - i teraz to ciągnę to i dla mnie jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts