Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

Ja Ci zamieszam, no! Od zapewniania adrenaliny to ja jestem w rodzinie ;) Możesz pogadać z moim mężem na ten temat, jak przyjedziecie, a zwłaszcza Gosia może pogadać w sumie. Ja jestem taką elektryzującą kobietą, że mój mąż chyba od 19 lat nie miał szansy się znudzić u mego boku ;) - zawsze coś odwinę, biedak pewnie już nie potrafi żyć normalnie, tak się uzależnił od stałego podnoszenia ciśnienia :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

.........Ja jestem taką elektryzującą kobietą, że mój mąż chyba od 19 lat nie miał szansy się znudzić u mego boku ;) - zawsze coś odwinę, biedak pewnie już nie potrafi żyć normalnie, tak się uzależnił od stałego podnoszenia ciśnienia :D

Skąd ja to znam hmmmm. :D J

estem sercem , reką ,nogą wraz z twoim mężem. Jaaa gooo doooskonale roooozumiem :lol2:

alez ja sie w twoja kocia rodzine nie wcinam :) ja tu tylko tak wiesz, lokalnie, po za dziennik budowy nosa wytknac nie mam smialosci :)

po za tym w gruncie rzeczy jestem powaznym, odpowiedzialnym czlowiekiem, mezem, ojcem, podwladnym i przelozonym, powazanym panem inzynierem w kitlu i z notesem ;)

przestan sie smiac :) mowilem powaznie :D

Hej ludziki! Odpowiadam hurtem, bo jutro skoro świt wyjeżdżam i pewnie będę odcięta od netu przez parę dni (oby nie ;)).

Goshia7, okna barwione w masie to chyba nie w tym mieście i nie w tym budżecie ;) Zresztą nawet w salonach, gdzie sprzedają naprawdę drogie okna (takie też zwizytowałam, a co!) nikt mi nie zaproponował tej opcji. Więc standard - wybór między białym a brązowym.

max-maniacy - betonman znaleziony i zaklepany, tylko nie wiadomo, czy zdąży przez zimą - właśnie mi okna odjechały w czasie, dziś się dowiedziałam, że optymistycznym terminem byłby 17 listopada - a jeszcze hydraulika, podłogówka i dopiero beton, więc pewnie przed mrozami nie zdążymy :( Dach już skończony - byłam nawet na budowie i aparat też był, ale dziś sądny dzień i oczywiście zapomniałam pstryknąć... Zostają tylko do zamontowania rury spustowe, ale to na wiosnę, po elewacji.

marynata - fajne te meble :) i nawet tanie, ale ja w sumie meble mam już... Stołu tylko brakuje, ale mam już wizję: zrobię go osobiście - blat drewniany, na kozłach. Taki mi się marzy od dawna :)

wow

przeczytałam i :jawdrop:

czekam z niecierpliwościa na ten etap u Ciebie kocurku

pozdrawiam

no masz, muszę się jeszcze nauczyć ,że jesteś taka pomysłowa i zawsze z przodu... łóżko z palet, ciekawy pomysł, może jak zabraknie funduszy wykorzystam, a latem swobodny wyjazd na kółeczkach, aby oglądać gwiazdy :rolleyes:

Witam, M.A.G. Zapraszam i dopinguj, bo bardzo nam to potrzebne - uważam, że życzliwość obserwatorów ma wielkie znaczenie dla budowy, zresztą dla wszystkich poczynań, ponieważ pośrednio przekłada się na pewność siebie i wiarę we własne siły - a bez tego trudno się mierzyć z wyzwaniami :)

cześć Kocurku,

dawno Cię nie 'widziałam':yes: mam juz kwiatki w sypialni :bash: wiem, że Ty nie kwiatkowa,

ale wpadłam na pomysł, juz zatwierdzony w Rodzinie, żeby ściankę na której będzie TV obłozyc płytami betonowymi, także będę tez miała kawałek betonu u siebie - to Twoja inspiracja Kocurku:yes:

pozdrawiam serdecznie

Cześć Kocurze.

Muszę się pochwalić, że u mnie w tym tygodniu leją ławy. Muszę zrobić kilka fotek i się pochwalić. Często przebiegam obok Twojego "dzieła". W towarzystwie "radosnej twórczości" sąsiadów robi niesamowite wrażenie. Opowiedz co zamierzasz jeszcze w tym roku?

Żyję i dach skończony, to tytułem krótkiego podsumowania ;)

Bluenet, gratuluję - a co jeszcze w tym roku planujecie? Pewnie niewiele, ale zawsze to już rozpoczęta budowa :yes: Chyba też się wybiorę z rewizytą - muszę zobaczyć, gdzie dokładnie ten Wasz dom będzie :)

My w tym roku jeszcze okna i drzwi - już powinny być zamontowane, ale się obsunęły, będą za niecałe 2 tyg, jak dobrze pójdzie, i trochę w środku - jeśli pogoda pozwoli, to hydraulika, podłogówka i część elektryki plus beton, ach beton ;) - a jeśli ścisną mrozy, to ocieplimy poddasze i położymy płyty g-k.

Reszta na wiosnę, a ocieplenie z zewnątrz i tynkowanie to może już nawet latem, jak zamieszkamy (blisko będzie do roboty :D).

Amglad, czekam na tę ścianę - a kwiatkowa też jestem trochę, nie myśl sobie - w poprzednim mieszkaniu miałam łazienkę w wielkie, graficzne biało-czarne kwiaty. Jakkolwiek przerażająco brzmi, 90% osób mówiło, że to najładniejsze wnętrze w całym domu, więc dobre kwiaty nie są złe ;)