cronin 07.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ale fajna ta Twoja stodółka pod blachą , jak ja lubię takie domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.11.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 pieknie:) tylko szkoda ze tylem sie do zdjecia odwrocilas... no ale ten beret... no klasa PS. poszukuje zdjec domow krytych blacha trapezowa...najchetniej w jakims szarym odcieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Not bad:yes: Bedziecie robic podbitke z pcv? PS. Beretka pierwsza klasa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 07.11.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Bluenet, gratuluję - a co jeszcze w tym roku planujecie? Pewnie niewiele, ale zawsze to już rozpoczęta budowa Chyba też się wybiorę z rewizytą - muszę zobaczyć, gdzie dokładnie ten Wasz dom będzie Serdecznie zaprawszamy na wizytację. Odnośnie budowy to powiem tak: Niech budują ile wlezie i na ile kierownik budowy pozwoli. Ja im na drodze do mojego szczęścia nie będę stawał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.11.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Agalind, u nas podbitki jako takiej w ogóle nie będzie. Tam dojdzie przy ocieplaniu z pół metra styropianu (na grubość) i zostanie otynkowane tak samo jak te wysunięte fragmenty ścian. Chodzi o to, żeby się zrobiła dookoła frontowej ściany taka "skorupka" wklejam na bis elewacje - nie mam niestety w 3D, więc musisz sobie wyobrazić, jak to ma wyglądać PS. i dajcie spokój beretce, bo w czym ja teraz będę chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 No wiesz co,ja właśnie myślałam, że bez okapów dom będzie a to zdjecie mnie zmyliło. Czas na kolejną kawę, bo myślenie siada. Sorki:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 07.11.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) Swietnie ta blacha u was się prezentuje!!!! idealnie do waszego domku!!! nie wyobrażam sobie tutaj innego pokrycia... A powiedz jeszcze ile metrów macie? bo tak z daleka to na kawał chaty wygląda Edytowane 7 Listopada 2012 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.11.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dzięki, draculko Już któraś kolejna osoba mówi, że wygląda na kawał chaty, ale to mylne wrażenie - dom po zewnętrznych ma wymiary 12,5 (bez tego podcienia przy wejściu) na 7,5m - liczone z ociepleniem, którego jeszcze nie ma. Więc wcale nie taki duży. Parter ma 74m powierzchni, a całość - 126 po podłogach, 120 użytkowej. 94 m2 pow zabudowy. Wiem chyba jednak, co myli oglądających - ten dłuższy bok to taki nawet typowy, natomiast krótszy jest naprawdę krótki - i proporcje sugerują wyjątkowo długi=duży dom, a on jest po prostu wąski. Poza tym, stoi bardzo blisko ulicy, więc mimo porównywalnych do sąsiednich domów gabarytów, wydaje się większy. Ot, i cała zmyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 07.11.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mówisz - masz Ale niestety mam tylko jedno zdjęcie. [ATTACH=CONFIG]146584[/ATTACH] super komin masz? czy to dom bez komina i z ogrzewaniem gazowym...pradowym? kurcze teraz żałuję trochę,że projektowaliśmy okna pod biurko młodego.....elewacja u Ciebie bardziej mi sie podoba niż moja.....u mnie wyszły takie okna jak w strzelnicy dla snajpera ....światła jest wystarczająco....no ale ta elewacja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.11.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Komin jest, nawet dwa - po drugiej stronie. Fotki zamieściłam wcześniej A mnie się właśnie takie snajperskie okna podobają, fajnie by przerwały monotonię pionowych - ale jak pisałam, nie umiałam ich wkomponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 07.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 nam proporcje może poprawić tylko ta "pergola" pergola to to nie jest ale nie wiem jak nazwać.....nad tarasem.....ale czy to wykonamy? od kasy zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 10.11.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witaj, ale super dom ja też odniosłam wrażenie, że dom jest baaaardzo duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.11.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 wrazenie jest mylne, to nie dom jest bardzo duzy, tylko stojaca tylem, w pieknym twarzowym berecie kocurowa inwestorka kuli sie w sobie i przygarbia, dzieki czemu stodoba wydaje sie wieksza, taka na conajmniej 300 krow. gdyby szanowna wspomniana w mocherku stanela prosto, dumnie wyp... napiela sie do zdjecia wtedy be klopotu mozna by stwierdzic ze stodolka licha, pomiesci raptem male stado kotow, tak z 5 sztuk ps. pomyslalem (a tak tak, zdarza mi sie nawet przy poniedzialku:)) ze se odezwe to moze jakas dyskusja drgnie... zaraz sie np dowiem ze koty to nie w stadach albo cos... bo tu jakos tak generalnie ucichlo... moze wszyscy przeziebieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 12.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Czasami tamtędy błądzę w oczekiwaniu na okna.... Edytowane 13 Listopada 2012 przez bluenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 13.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 wrazenie jest mylne, to nie dom jest bardzo duzy, tylko stojaca tylem, w pieknym twarzowym berecie kocurowa inwestorka kuli sie w sobie i przygarbia, dzieki czemu stodoba wydaje sie wieksza, taka na conajmniej 300 krow. gdyby szanowna wspomniana w mocherku stanela prosto, dumnie wyp... napiela sie do zdjecia wtedy be klopotu mozna by stwierdzic ze stodolka licha, pomiesci raptem male stado kotow, tak z 5 sztuk OMG Cudny tekst Ale się uśmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.11.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 oj tam, oj tam. uczepiłeś się tej beretki Tomaszu Złośliwy. domek prezentuje się okazale i tak ma być. wcale nie jest taki mały, a metry zabiera pusta przestrzeń nad salonem. ja też czekam z niecierpliwością jak będzie wyglądał ubrany w okna. bezzwłoczna fotorelacja mile widziana.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 13.11.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 OMG Cudny tekst Ale się uśmiałam Oj ja też sikam ze smiechu , naprawde Tomaszu ujałeś to niezwykle "wyrafinowanie". To babcia inwestora:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.11.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 wrazenie jest mylne, to nie dom jest bardzo duzy, tylko stojaca tylem, w pieknym twarzowym berecie kocurowa inwestorka kuli sie w sobie i przygarbia, dzieki czemu stodoba wydaje sie wieksza, taka na conajmniej 300 krow. gdyby szanowna wspomniana w mocherku stanela prosto, dumnie wyp... napiela sie do zdjecia wtedy be klopotu mozna by stwierdzic ze stodolka licha, pomiesci raptem male stado kotow, tak z 5 sztuk ps. pomyslalem (a tak tak, zdarza mi sie nawet przy poniedzialku:)) ze se odezwe to moze jakas dyskusja drgnie... zaraz sie np dowiem ze koty to nie w stadach albo cos... bo tu jakos tak generalnie ucichlo... moze wszyscy przeziebieni? Tomasz Złośliwy jest w formie:lol2: Uważaj tylko, bo kocurek ma pazurki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.11.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 No patrzcie państwo - gdy kota nie ma, myszy harcują, w dzienniku i obejściu Nie piszę, bo mam kompa w naprawie - ale musiałam z doskoku potoczyć gospodarskim okiem i sprawdzić, co tu się wyprawia. Stodoła jednak jest raczej na stado kotów niż krów, przypominam, parter ma 74 m2 - nie wiem, ile łunijne przepisy przewidują na jedną szczęśliwą i zadbaną krowę, ale kocury się pomieszczą Okien nadal nie ma, robią się i robią - pewnie złote klamki gratis mi postanowili dorzucić i je cyzelują Ale jak będą, na pewno zaraz polecę z aparatem i zdokumentuję, bo wydaje mi się, że widocznie zmienią wygląd chałupy. Sama jestem ciekawa A teraz idę po beretkę i spadam do domu. PS. Ale się Tomasz zdziwi, jak przyjedzie do nas - ja naprawdę noszę beret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.11.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 E tam nie zdziwi się. Kogoś kto sam buduje dom nic nie potrafi zdziwić i zaskoczyć Chyba tylko pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts