Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bluenet, gratuluję - a co jeszcze w tym roku planujecie? Pewnie niewiele, ale zawsze to już rozpoczęta budowa Chyba też się wybiorę z rewizytą - muszę zobaczyć, gdzie dokładnie ten Wasz dom będzie

Serdecznie zaprawszamy na wizytację.

Odnośnie budowy to powiem tak: Niech budują ile wlezie i na ile kierownik budowy pozwoli. Ja im na drodze do mojego szczęścia nie będę stawał...;)

Agalind, u nas podbitki jako takiej w ogóle nie będzie. Tam dojdzie przy ocieplaniu z pół metra styropianu (na grubość) i zostanie otynkowane tak samo jak te wysunięte fragmenty ścian. Chodzi o to, żeby się zrobiła dookoła frontowej ściany taka "skorupka" :)

A14.jpg

wklejam na bis elewacje - nie mam niestety w 3D, więc musisz sobie wyobrazić, jak to ma wyglądać ;)

PS. i dajcie spokój beretce, bo w czym ja teraz będę chodzić? ;)

Dzięki, draculko :) Już któraś kolejna osoba mówi, że wygląda na kawał chaty, ale to mylne wrażenie - dom po zewnętrznych ma wymiary 12,5 (bez tego podcienia przy wejściu) na 7,5m - liczone z ociepleniem, którego jeszcze nie ma. Więc wcale nie taki duży. Parter ma 74m powierzchni, a całość - 126 po podłogach, 120 użytkowej. 94 m2 pow zabudowy.

Wiem chyba jednak, co myli oglądających - ten dłuższy bok to taki nawet typowy, natomiast krótszy jest naprawdę krótki :) - i proporcje sugerują wyjątkowo długi=duży dom, a on jest po prostu wąski. Poza tym, stoi bardzo blisko ulicy, więc mimo porównywalnych do sąsiednich domów gabarytów, wydaje się większy. Ot, i cała zmyłka ;)

Mówisz - masz :)

Ale niestety mam tylko jedno zdjęcie.

[ATTACH=CONFIG]146584[/ATTACH]

super :) komin masz? czy to dom bez komina i z ogrzewaniem gazowym...pradowym? :)

kurcze teraz żałuję trochę,że projektowaliśmy okna pod biurko młodego.....elewacja u Ciebie bardziej mi sie podoba niż moja.....u mnie wyszły takie okna jak w strzelnicy dla snajpera :)....światła jest wystarczająco....no ale ta elewacja......

wrazenie jest mylne, to nie dom jest bardzo duzy, tylko stojaca tylem, w pieknym twarzowym berecie kocurowa inwestorka kuli sie w sobie i przygarbia, dzieki czemu stodoba wydaje sie wieksza, taka na conajmniej 300 krow. gdyby szanowna wspomniana w mocherku stanela prosto, dumnie wyp... napiela sie do zdjecia wtedy be klopotu mozna by stwierdzic ze stodolka licha, pomiesci raptem male stado kotow, tak z 5 sztuk :D

ps. pomyslalem (a tak tak, zdarza mi sie nawet przy poniedzialku:)) ze se odezwe to moze jakas dyskusja drgnie... zaraz sie np dowiem ze koty to nie w stadach albo cos... bo tu jakos tak generalnie ucichlo... moze wszyscy przeziebieni?

wrazenie jest mylne, to nie dom jest bardzo duzy, tylko stojaca tylem, w pieknym twarzowym berecie kocurowa inwestorka kuli sie w sobie i przygarbia, dzieki czemu stodoba wydaje sie wieksza, taka na conajmniej 300 krow. gdyby szanowna wspomniana w mocherku stanela prosto, dumnie wyp... napiela sie do zdjecia wtedy be klopotu mozna by stwierdzic ze stodolka licha, pomiesci raptem male stado kotow, tak z 5 sztuk :D

OMG :) Cudny tekst :lol2: Ale się uśmiałam :rotfl:

oj tam, oj tam. uczepiłeś się tej beretki Tomaszu Złośliwy.

domek prezentuje się okazale i tak ma być. wcale nie jest taki mały, a metry zabiera pusta przestrzeń nad salonem.

ja też czekam z niecierpliwością jak będzie wyglądał ubrany w okna. bezzwłoczna fotorelacja mile widziana.:):)

ps. pomyslalem (a tak tak, zdarza mi sie nawet przy poniedzialku:)) ze se odezwe to moze jakas dyskusja drgnie... zaraz sie np dowiem ze koty to nie w stadach albo cos... bo tu jakos tak generalnie ucichlo... moze wszyscy przeziebieni?

:rotfl:

Tomasz Złośliwy jest w formie:lol2: Uważaj tylko, bo kocurek ma pazurki;)

No patrzcie państwo - gdy kota nie ma, myszy harcują, w dzienniku i obejściu ;) Nie piszę, bo mam kompa w naprawie :p - ale musiałam z doskoku potoczyć gospodarskim okiem i sprawdzić, co tu się wyprawia. Stodoła jednak jest raczej na stado kotów niż krów, przypominam, parter ma 74 m2 - nie wiem, ile łunijne przepisy przewidują na jedną szczęśliwą i zadbaną krowę, ale kocury się pomieszczą :)

Okien nadal nie ma, robią się i robią - pewnie złote klamki gratis mi postanowili dorzucić i je cyzelują ;) Ale jak będą, na pewno zaraz polecę z aparatem i zdokumentuję, bo wydaje mi się, że widocznie zmienią wygląd chałupy. Sama jestem ciekawa :)

A teraz idę po beretkę i spadam do domu.

PS. Ale się Tomasz zdziwi, jak przyjedzie do nas - ja naprawdę noszę beret :D