Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom na miarę

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Strasznie drogo.

Tak się tylko na początku wydaje że beton to opcja oszczędnościowa :???:

Nie wiem,może próbować impregnować zwykłą wylewkę?U mnie jak wylali półsuche to były przepiękne,na wierzchu gładziutkie i błyszczące-zero pylenia.Ale po kilku tygodniach wierzchnia warstwa od łażenia się starła i normalnie pylą tak jak chudziak.Jakby od razu po przyschnięciu czymś przelecieć??

w nowejposadzce powiedzieli mi w zeszłym tygodniu 60zł za szlifowanie 1m2

no ale wylewka we własnym zakresie, nie? Czyli trzeba komuś za to osobno zapłacić, a poza tym uważam, że lepiej jak robi jedna firma, bo nie mają na kogo zwalić winy, że coś jest skopane :p

Kwitko, chyba jednak nie chcę pokazać. Okazuje się, że po ciemku wczoraj umyłam je przez pomyłkę resztką kawy :D

Źle obliczyłam czas dojazdu - chciałam zdążyć przed zmrokiem, ale były fatalne warunki jazdy, ślisko i śnieg sypał, więc jak dotarłam, było już ciemno. Ponieważ nie chciało mi się ciągnąć kabla od skrzynki, żeby zapalić światło, chwyciłam plastikowy kubek od termosu, chlupnęłam do niego trochę wody i umyłam luksfery. Dopiero, kiedy wylewałam resztkę, zdziwiło mnie, co ta woda taka czarna, skoro powinna być raczej biała od zaprawy ;) No to już wiem - w kubku była kawa, czego po ciemku jakoś nie zauważyłam :D

A zresztą...

DSC01833.jpg

Dziś przerwa, nie muruję, za duży mróz. Czekam na wyższą temperaturę, podobnie jak facet od okien, który właśnie za moją zgodą przełożył montaż na poniedziałek (ma być cieplej). Wolę jeszcze poczekać, niż żeby coś się zbiesiło...

Obrazki z wczoraj - nasza ulica: rzut oka w prawo i w lewo od domu :)

DSC01831.jpgDSC01832.jpg

Na boczki luksferów, jeśli nie mieści się krzyżyk to go przetnij na pół, a z boków mogą byś kliny, podobne jak do stabilizacji okien przy piankowaniu.

Zima nadeszła niestety wszędzie ;-( ... ale dziś słonko wyszło ;-)

Nie przejmuj się "narzędziami"- najważniejszy efekt końcowy :-)