autorus 08.12.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cześć pracy, rodacy! Dziś zaczęłam murować nieszczęsne szklane pustaki (pozwólcie, że zamiennie będę je nazywać luksferami - wiem, że to co innego, ale za długo mi jakoś). ! A jaka jest różnica? Bo wiesz jestem na tym etapie , że dla mnie to jest to samo, chętnie się doszkolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.12.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) A służę - pustak szklany to takie 2 połówki z powietrzem w środku. Ma równą grubość w przekroju, na ogół 8 cm. A luksfer to taka szklana kształtka po prostu, grubsza po obwodzie, cienka w środku, grube, ale pojedyncze szkło. Kiedyś się tego stosowało więcej - ja teraz mieszkam w bloku z lat 60-tych, który ma taką ścianę na klatce schodowej Teraz praktycznie w sklepach widuje się tylko pustaki. Edit: materiał obrazkowy Edytowane 8 Grudnia 2012 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.12.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Dodam, że z luksferów budowało się też ścianki przystanków PKS, a także służyły jako... "talerzyk" na drobne w kioskach Ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafBed 09.12.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Dodam, że z luksferów budowało się też ścianki przystanków PKS, a także służyły jako... "talerzyk" na drobne w kioskach Ruchu Zapomniałeś o popielniczkach w barach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 12.12.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nowości z placu budowy. Dla wszystkich cierpliwie czekających na obdarte z folii okna, zdjęcia: Jak widać, skośne jeszcze się robi - wstawiają ramę po trochę, ostatnia część plus wzmocnienie jeszcze czeka, szyby stoją w salonie A ja sobie dłubię swoje okno łazienkowe, dziś wymurowałam 2 kolejne rzędy, czekam na piątek i sobotę - ma być w miarę ciepło (czyli koło zera). Okno w górnej łazience poczeka do wiosny, teraz zabijemy - nie mam serca do murowania w ujemnych temperaturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 12.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ho ho ho Pani Beato Pięknie domek wygląda. A murowanie to nawet zalecane nie jest w taki mróz więc bez wyrzutów sumienia możesz sobie odłożyć robotką na "zaś" (jak mawiała Babcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.12.2012 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 świetna chata!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 13.12.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 piekne okna! oj prace przerwać trzeba.. zima w tym roku wcześniej przyszła niż poprzednio - mam nadzieję że wróży to również szybką wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.12.2012 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dziękuję, dziękuję Marynata - żyjesz! Dawno Cię nie było... Dziś dzień wolny od budowy, za to wysłałam 12 kg prezentów w paczkach Drugie tyle leży w domu lub zostało zamówione i idzie pocztą. A dla mnie pod choinkę syfon: coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.12.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Bardzo oryginalny prezent:) Okna bardzo bardzo TAK. Napiszę jeszcze coś o bryle domku - jest świetna, bardzo podobają mi się proporcje, bo wbrew pozorom wielu swoje dziwne domki nazywa nowoczesnymi stodołami, a one są tylko skopanymi niedoróbkami. Wam się udało, prostota jest przecież najtrudniejsza;)Już nie mogę się doczekać całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.12.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 O, dziękuję Komplement niezupełnie zasłużony, bo bryła domu w dużej mierze wynika z możliwości ulokowania domu na działce - zagospodarowałam to, co zostało po odliczeniu wszystkich 3 odległości od granic Ale że lubię czyste formy, starałam się zawrzeć bryłę w mniej więcej 2 sześcianach - wysokość jest ciut mniejsza niż szerokość, długość jest prawie dwukrotnością szerokości. Cieszę się, że komuś się podoba (i mam to na piśmie ), bo moja rodzina (nie mąż i dzieci), uważa, że chałupa jest tragicznie brzydka - a też nie są to fani kolumienek i ganeczków z drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.12.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ach ta rodzina... śliczne okna kocurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 13.12.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 no pięknie, bury_kocurze ślicznie tam u Was!!! i jak Was pięknie zasypało fajny ten antracyt (zaczęłam go nawet brać pod uwagę przy moich dylematach okiennych;)) no ale jak wiesz-decyzja została już podjęta... też nie mogę się doczekać "reszty" Waszego domku, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.12.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 tragicznie brzydka?? no nie.....może jak zobaczą efekt końcowy to zmienią zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.12.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Żyję,żyję,ale co to za życie Rodzinka widzę u Ciebie jak i u mnie niezawodna,zawsze można liczyć na dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.12.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aż muszę się odezwać. Jak można było powiedzieć, że Twój dom to brzydota. Toż to cudna stodółka . Się nie znają i tyle. A tak poważnie, to nie wszystkim musi się podobać i mam nadzieję, że Ciebie te słowa nie dotkneły. Ja też mam takich życzliwych w rodzince, którym się nie za bardzo podoba to co ma powstać, a przecież będzie to zwyklak. A tak po za tym to witam się i przyznaje, że podczytuję od pierwszej literki tego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Moja mam jak zobaczyła nasz projekt to powiedziała "nie będzie czerwonej dachówki?" powiedziałam jej że nie buduję na Chorwacji. minę miała jakby świat legł w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.12.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Pięknie kocurku!!!!!!! Domek prezentuje się bardzo elegancko, że niby z której strony on jest brzydki? co za ludzie.... Nie jest wcale stodółką, jest prosty, ale okna skośne dodają mu pazurka. A dom w całej okazałości będzie można przecież podziwiać dopiero z elewacją, ogrodem.... U nas podobnie było z kolumnami...no bo jak to kolumien z przodu nie będzie jak w projekcie są fikuśny jest dach i to nam wystarczy Edytowane 14 Grudnia 2012 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.12.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dzięki wszystkim za ciepłe słowa. Nie przejmuję się tym, co inni gadają - dopóki jestem pewna, że mnie się podoba I ogólnie moja rodzina nie jest zła, tyle że mało elastyczna - ładne, właściwe i obowiązujące jest to, co oni uważają, a reszta świata się myli W sumie też jestem uparciucha i despotka, więc niedaleko pada jabłko Podsumowałam instalację wod-kan - wydane zostało 775,40 i jeszcze do 200 dobije to, co muszę dokupić w celu skończenia górnej łazienki. Czyli hydraulika zmieściła się w 1k Oczywiście nie ma się co głupio cieszyć, zaraz dojdzie podłogówka i piec, a w międzyczasie trzeba przeprowadzić elektryfikację stodoły - ale i tak jestem zadowolona. rere79, witam w moich skromnych, acz wysokich progach (jak rozłożę styropian, to będą niższe ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts