GUMISIOWA 17.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Bury kocur- no bez jaj:lol2::lol2::lol2:zaszczycona:lol2::lol2::lol2: No jak mnie podczytywalas i czujesz ze idziemy w te same klimaty to juz mi sie wszystko podoba:D AAAA i fajny prezent na gwiazdke sobie kupilas:lol2:-ja musialam kupic nowa pralke bo mi stara siadla-wiec mam pralke pod choinke:lol2:(a mial byc expres do kawy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.12.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Kocurko pamiętaj Ty w tym domu będziesz mieszkać i Tobie ma się podobać i nie patrz na zdanie innych.. dom fajniutko sie prezentuje:) u nas też praktyczne prezenty.. Marcin dostał wkrętarkę a ja dostanę zegar dwustronny dworcowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.12.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W ogóle wiecie co, dobrzy ludzie - no a o mnie nic nie bedzie? Słowo usprawiedliwienia należy się mojemu mężowi - on jest co prawda od początku po mojej stronie, ale się nie angażuje, argumentując, że jego zaufanie do moich poczynań i decyzji jest tak bezgraniczne (ehe...), że daje mi wolną rękę i wierzy w sukces "Ot i mądrego po szkołach przyjemnie posłuchać" ... wyjatkowo podoba mi sie ta argumentacja... chyba sobie zanotuje na przyszlosc A stan spraw na dziś jest taki - wymurowałam przedostatni, 10-ty rządek luksferów, nadal bez poziomicy - i pękam z dumy, że mimo skandalicznego i godnego potępienia sposobu, w jaki to się odbywało, nie rozjechało mi się na wysokość ani o milimetr Niestety, rozjechało się o jakieś 3-4 mm w płaszczyźnie pionowej (czyli okno wyszło mi o tyle poza lico muru), ale na 2 m wysokości jest to moim zdaniem do przyjęcia. Zdjęcia po skończeniu a w sumie to czemu bez poziomicy? nie marudze ze zle, krzywo itp itd, tak tylko z ciekawosci pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.12.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a w sumie to czemu bez poziomicy? nie marudze ze zle, krzywo itp itd, tak tylko z ciekawosci pytam nie miała pod ręka a się uparła, że musi wymurować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 18.12.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Tomek, to Ty nie wiesz, że pazurzaste, a jeszcze na dodatek bure, jak się uprą, to muszą. One już to mają we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.12.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a w sumie to czemu bez poziomicy? nie marudze ze zle, krzywo itp itd, tak tylko z ciekawosci pytam To Ci wyjaśnię - zaczęłam bez, bo mi się zapomniało jakoś. Potem stwierdziłam, że idzie prosto, więc nie będę na te głupie 2 okna kupować krótkiej (oszczędzam, nie? ), a długą mam, ale co mi po niej, jak nie ma jak przyłożyć - otwory mają po 60 cm szerokości... Jak tu na 11 rzędach dało radę, to na drugie okno (6 rzędów) tym bardziej nie kupię Ale potem zamierzam użytkować długą, na oko to sobie będę obrazki wieszać najwyżej A co do dobrych ludzi - ależ się przecież do nich zaliczasz, i to jeszcze jak! (no, to się podlizałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 18.12.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 chalupa wyglada niezle. jak ogarniecie chlewik dookola to bedzie calkiem przyjemna stodolka, choc na zdjeciach nadal wyglada na taka na 300 krow Przepraszam ale muszę się wtrącić, nie byłabym sobą ...krowy mieszkają w oborze Bury kocurku witam Cię serdecznie. Nie mogłabym sobie darować, żeby nie zajrzeć do kocurzego dziennika Jak to się dyplomatycznie mówi "chociaż ja lubię inny styl" to jednak Twoja stodółka bardzo ciekawie się zapowiada i będę tu na pewno zaglądać aby zobaczyć efekt końcowy. Bardzo mi się podoba ta przestrzeń i duuużo światła w domu. Aaaaa....zapomniałabym - ja z tych co szprosy lubią Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.12.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A co do dobrych ludzi - ależ się przecież do nich zaliczasz, i to jeszcze jak! (no, to się podlizałam). no sam sie zaliczam, ale zaliczany bywam juz zadziej ale fakt, podlizujesz sie ja tam poziomice lubie uzywac(i tu raczej rozrzutny jestem:)), na naszej budowie uzywam takiej 15cm, 40cm, 80cm, 250cm, lamanej do slupkow i naroznikow, laserowej zwyklej, laserowej obrotowej PS. gnieniegdzie i tak mamy krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.12.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 no sam sie zaliczam, ale zaliczany bywam juz zadziej ale fakt, podlizujesz sie ja tam poziomice lubie uzywac(i tu raczej rozrzutny jestem:)), na naszej budowie uzywam takiej 15cm, 40cm, 80cm, 250cm, lamanej do slupkow i naroznikow, laserowej zwyklej, laserowej obrotowej PS. gnieniegdzie i tak mamy krzywo No tak grunt to zabawki a efekt juz mniej ważny Ja z tych co lubią mieć dużo zabawek U mnie też poziomic od liku - różnych, różniastych. I gnieniegdzie tez mi z lekka wyszło nierówno Zatem nasza gospodyni może ma rację oszczędzając na wydawaniu kasy na poziomicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.12.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A bo ja zauważyłam, że faceci lubią zabawki i gadżety, tak w ogóle Mój mąż, jak miał przekopać dosłownie parę metrów ogródka, kupił sobie szpadel Fiskarsa (przecież nie będzie byle czego używał, nieprawdaż). Ja bym pewnie nie kupiła wcale, tylko przekopała pożyczonym na godzinę od kogoś lub zgoła coś na tę okoliczność wynalazła To samo z każdą rzeczą w gospodarstwie - obrazek do powieszenia, to wiertarka i wkrętarka Boscha potrzebna na już A ja bym pewnie przybiła gwóźdź tłuczkiem do mięsa Itd, itp. Więc oczywistą rzeczą jest, że ktoś musi oszczędzać i robić za MacGyvera w tym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 18.12.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 ! Chcialam sie przywitac w najbardziej inspirujacym mnie dzienniku na forum..podczytywalam od poczatku I jestem zachwycona podejsciem,konsekwencja I dobrym gustem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 18.12.2012 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Cześć Miłośniczko prostoty - co za wymowny nick Chyba muszę przestać czytać własny dziennik, znaczy to, co tu się wypisuje, bo czuję, że woda sodowa mi podchodzi już do uszu i zaraz dotrze do głowy Zanim dotrę do końca budowy, będę zmanierowanym babsztylem Ale zapraszam serdecznie w dalszym ciągu i dziękuję za miłe słowa Krokusia, nie witałam Cię jeszcze u siebie, ale u Ciebie już byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A bo ja zauważyłam, że faceci lubią zabawki i gadżety, tak w ogóle Mój mąż, jak miał przekopać dosłownie parę metrów ogródka, kupił sobie szpadel Fiskarsa (przecież nie będzie byle czego używał, nieprawdaż). no i slusznie, Fiskars kopie prawie sam (trzeba nim troche sterowac tylko;)) wiem bo... tez mam taki prawda jest taka ze pracujac dobrymi narzedziami pracuje sie szybciej, wydajniej, przyjemniej i bezpieczniej, i nie dam sobie wmowic ze jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.12.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 no i slusznie, Fiskars kopie prawie sam (trzeba nim troche sterowac tylko;)) wiem bo... tez mam taki prawda jest taka ze pracujac dobrymi narzedziami pracuje sie szybciej, wydajniej, przyjemniej i bezpieczniej, i nie dam sobie wmowic ze jest inaczej Zgadzam się Acha szpadel to jest dobry dla ogrodnika dla inwestora wykonawcy tylko fiskars:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.12.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 A bo ja zauważyłam, że faceci lubią zabawki i gadżety, tak w ogóle Mój mąż, jak miał przekopać dosłownie parę metrów ogródka, kupił sobie szpadel Fiskarsa (przecież nie będzie byle czego używał, nieprawdaż). Ja bym pewnie nie kupiła wcale, tylko przekopała pożyczonym na godzinę od kogoś lub zgoła coś na tę okoliczność wynalazła To samo z każdą rzeczą w gospodarstwie - obrazek do powieszenia, to wiertarka i wkrętarka Boscha potrzebna na już A ja bym pewnie przybiła gwóźdź tłuczkiem do mięsa Itd, itp. Więc oczywistą rzeczą jest, że ktoś musi oszczędzać i robić za MacGyvera w tym domu Skąd ja to znam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.12.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Skąd ja to znam???? cześć Kocurze, czytam czytam te zaległości i oczom nie wierzę... Ty silna babka jestes i jestem pewna że takie gadanie o tym, że dom się komus nie podoba spłynęło po kociej sierści olej to, Ty bedziesz w stodółce mieszkac a nie oni i masz robic tak, żeby Tobie się podobało. Większość budujących ma za sobą takie doświadczenia, myslisz że mój dom się mojej całej rodzinie podoba???? co człek to inny gust, więc nie dogodzisz chociaż byś chciała, a mam nadzieję że nie masz takiej misji:cool: ważne, że Ty i Twoja Rodzina jesteście zadowoleni i szczęśliwi:lol2: mój małżonek też gadżeciaż i sie do tego przyznaje:yes: a ja mam łopatę gardenia - dostalismy w prezencie na parapetówkę, jest BOSKA, nie sądziłam, że firma ma takie znaczenie, drugą łopate kupilismy w markecie - niebo a ziemia, jest bitwa o gardenię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.12.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Nie ma to tamto- porządne narzędzia muszą być, bo praca szybciej i przyjemniej idzie, choć powiem w tajemnicy, że używam ok. 30-letniej szpachelki rodem z CCCP ... i się zepsuć nie chce. P.S. Kiedy będą do kupienia piloty do fiskarsa, skoro sam kopie, a tylko sterować trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.12.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 He he witam w klubie co prawda mój używa pradawnego narzędzia o nazwie szpadel, ale do kładzenia rygipsów laser już musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 19.12.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 cześć Kocurko, znów musiałam nadrabiać zaległości. jakaś niesystematyczna się zrobiłam. a Ty tu boje rodzinne przechodziłaś, no ale widzę, że z ogromnym wsparciem. co by kto nie pisał, mądra jesteś i dasz sobie radę. co do gadżetów, to mój małż, jak każdy chłop lubi. na urodziny kupiłam mu właśnie szpadel fiskarsa. ale jak zapytałam, czy nie chciałby na gwiazdkę jakiejś wypasionej poziomicy, to się wkurzył i zapytał mnie: "a co ja budowlaniec?". no nie - informatyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No cześć, Luka Kocur, miło mi Nie będziemy śmiecić maniakom, zapraszam do siebie - i do Ciebie też wpadnę (czaję się od dawna, ale dzienniki oświeconej góry i Olimpu forum zawsze mnie onieśmielały - tyle stron komentów od dawna zasiedziałego towarzystwa, rozumiesz...) Spróbuję się wkręcić w tę śmietankę Myślę, że pójdzie Ci jak po maśle:) Zresztą większość i tak juz znasz:) Strasznie mi głupio że muszę to napisać ale co tam, twardym trzeba być a nie miętkim;) Bo ja tu się u Ciebie szwędam od początku, wiesz? Tylko jakoś tak wyszło, ze się niegrzecznie nie przywitałam, a potem tak głupio mi było ni z gruchy ni z pietruchy - taka ze mnie śmiała oświecona To już teraz oficjalnie jestem i śledzić będę na legalu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts